Search This Blog

Tuesday, October 15, 2013


Σημίτης: Χαιρετίζω την κίνηση των 58 για την κεντροαριστερά...

Την πλήρη υποστήριξη του στην κίνηση των 58 για την Κεντροαριστερά εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά από εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Σημίτης είπε χαρακτηριστικά :«Χαιρετίζω την κίνηση των 58 για την Κεντροαριστερά. Το κείμενο των 58 το βρίσκω πολύ σωστό και πιστεύω ότι μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο».

Epikairo: Η επιτυχής πορεία της ανασύστασης της κεντροαριστεράς, αυτή δηλαδή που θα δώσει προοπτική στο συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο θα πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά [θα επανέλθω με ποστ]...

Αν αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρήσουμε ότι έχουν τη μορφή πυραμίδας [προφανώς κ ιεραρχούνται], η κορυφή της πυραμίδας είναι o συμβολισμός *ΤΟΥ ΝΕΟΥ*! Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε πως αν δεν οριστεί μία νέα αφετηρία με νέα χαρακτηριστικά που θα ''ανατρέπει'' το υπάρχον πολιτικό σύστημα, η πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αποκτήσει την απαιτούμενη κοινωνική κινητικότητα.

Δεν είμαι κατά της πρωτοβουλίας ή οποιασδήποτε πρωτοβουλίας αφορά στην κεντροαριστερά. Όμως έχω τονίσει σε ποστ εντός του epikairo αλλά και σε συζητήσεις με ανθρώπους που επεξεργάστηκαν την πρωτοβουλία ότι αν αυτή στιγματιστεί με πρόσωπα και πολιτικές του παρελθόντος, τούτο θα συνιστά μέγα σφάλμα! Μάλιστα, η περίπτωση των πολιτικών αρχηγών θα πρέπει να συνδέεται με τη συγκατάθεση όλων σε μία νέα αρχή και όχι κάποιοι μερικώς να χρεωθούν το εγχείρημα.

Δυστυχώς, ο Σημίτης θέλει να δείξει σε όλους τους τόνους ότι αυτή η πρωτοβουλία υποκινείται από τον ίδιο! Και δεν είναι τόσο οι Μπίστης-Αυγερινός όσο η παρουσία του Νίκου Χριστοδουλάκη {μα είναι δυνατόν;} και ο *προσωπικός* χαιρετισμός ο οποίος τονώνει το εγώ του και ουσιαστικά βάζει σε κίνδυνο την ίδια την πρωτοβουλία. Ο Σημίτης, στην *ΤΡΑΓΙΚΗ* ομιλία του στο ΙΣΤΑΜΕ, δημιούργησε χωρίς λόγο μέτωπο μεταξύ των εκσυγχρονιστών και των μεταρρυθμιστών. Σήμερα, ο ίδιος, στην προσπάθειά του να χρεωθεί την πρωτοβουλία απομακρύνει από αυτήν τους ΓΑΠικούς. Και κάνω την εξής επισήμανση: Οι υποστηρικτές του ΓΑΠ στο διαδίκτυο είναι σε συντριπτική πλειοψηφία το ποιοτικό κομμάτι του προοδευτισμού. Οι opinion leaders του διαδικτύου θα στραφούν εναντίον της πρωτοβουλίας και οι νέοι άνθρωποι που πιθανώς επιθυμούν να προσκαλέσουν οι ιθύνοντες νόες της πρωτοβουλίας θα θέσουν πολλά ερωτηματικά ως προς τη συμμετοχή τους.

Συνοψίζοντας λαϊκιστί, το μεγάλο πρόβλημα ως προς την έναρξη της πρωτοβουλίας είναι πως όποιος νέος έχει μεταφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και ενημερωθεί ότι αυτή την πρωτοβουλία για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς έχει αναλάβει κατά έναν τρόπο ο Σημίτης θα φύγει τόσο μακριά που μπορεί να φτάσει και ΚΚΕ. Πόσο πιο απλά να το πω;



No comments:

Post a Comment