Search This Blog

Monday, March 25, 2013

Αέρα πατέρα...

Άρχισαν να ξυπνάνε και να ξεμουδιάζουν επιτέλους, ο ένας μετά τον άλλο, αρκετοί επιχειρηματίες, ειδικά μετά το σοκ που δοκίμασαν διαβάζοντας την εβδομαδιαία κατάντια κάποιου εντύπου, που διαφημίζει ασταμάτητα την ποσότητα των σελίδων του μιας και δεν έχει να δείξει κάτι άλλο.
Ποσότητα έχει, ναι, η ποιότητα όμως λείπει γενικώς.
Φυσικά, "Ο καθένας την πορδή του, μοσχολίβανο την έχει". Εδώ είναι που κολλάει και η αρχαία ρήση, “Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ”, δηλαδή, και με πολύ απλά λόγια, δεν μετράει η ποσότητα, μα η ποιότητα μόνο.
Άρχισαν λοιπόν ένας ένας οι επιχειρηματίες να απομακρύνονται και να αρνούνται να του δίνουν διαφημίσεις όπως μαθαίνουμε από φίλους που μας σταματάνε στο δρόμο και μας δίνουν συγχαρητήρια, και μας λένε να προσέχουμε μη μας
σκοτώσουν γι αυτά που γράφουμε, διότι κάνουμε πολύ επικίνδυνο επάγγελμα, και φυσικά εμείς τους ευχαριστούμε ..σλούρπ! θερμά.
Και μάθαμε και το άλλο, που, αυτό κι αν είναι πλέον για γέλια.
Πως, διαφημίζει “με το έτσι θέλω”, αυτεπάγγελτα, διάφορους επιχειρηματίες, οι οποίοι εν τω μεταξύ δεν του δίνουν φράγκο (και που πολλοί δεν το επιθυμούν κάν ούτε και τζάμπα, γιατί το θεωρούν δυσφήμιση πλέον με όλα αυτά που γράφει). Το κάνει απλά και μόνο για να εντυπωσιάζει με τον "όγκο" των διαφημίσεων που δήθεν έχει, μπας και πείσει τους αναγνώστες, μα και τους άλλους “αποστάτες” επιχειρηματίες, πως είναι μια πολυδιαβασμένη και αξιόλογη εφημερίδα, και πως καλά θα κάνουν να συμμορφωθούν με το “ρεύμα της παροικίας, μην τους πάρει και τους σηκώσει".
Κάποιοι είπαν επίσης, πως τους “ενοχλεί συχνά τηλεφωνικά”, μήπως του δώσουν καμιά διαφήμιση, γλείφοντας και κολακεύοντάς τους, και πως εκείνοι του αρνούνται πεισματικά.
Τώρα, εμείς ότι μας είπανε γράφουμε, αν μας είπαν παραμύθια, κι εμείς παραμύθια σας λέμε. Ντάξ;
Αλλά, παραμύθια ο ένας, παραμύθια ο άλλος, παραμύθια όλοι τους; Μα όλοι ψεύτες; Καμιά επιδημία θα έπεσε μάλλον.
Από ότι βλέπουμε και κρίνουμε πάντως, θα γίνει πολύ σύντομα και πράξη, αυτό που λέει η λαϊκή σοφία (μιας και χρησιμοποιεί πολύ τις παροιμίες ο δύστυχος), ότι, “Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς”. Και επειδή έστρωσες πολύ άγαρμπα, θα κοιμηθείς επίσης πολύ άγαρμπα "μπάρμπα".
...Χμμ! Σαν πολύ στις παροιμίες δεν το ρίξαμε, η μου φαίνεται;
Αλήθεια, πότε σκοπεύει να μας απαλλάξει από την δυσάρεστη παρουσία του;
Ανυπομονούμε.. Όχι για τίποτε άλλο, μα.. ”Για την παροικία ρε γαμώτο”

--
Ανάρτηση Από  το Toronto Greek Bloggers

No comments:

Post a Comment