Search This Blog

Friday, March 29, 2013


Σχόλιο και …σχόλιο.!!!

Διαβάσαμε στην «Εβδομάδα» ένα σχόλιο το οποίο έλεγε ότι …..
 Αλλά ας δούμε καλύτερα το ίδιο το σχόλιο:


Προβολή ή προσβολή;
«Είναι ορισμένες φορές, που αντί να προβάλεις ένα πρόσωπο, κάνεις το ατόπημα και το προσβάλεις. Δεν επιτρέπεται για ένα σημαίνον πρόσωπο, πρώτον να το υποβαθμίζεις στο δικό σου επίπεδο, να τον αποκαλείς φίλο σου και να τον παρουσιάζεις να χορεύει  καρσιλαμά με την κάθε τυχόν τραγουδίστρια και μάλιστα σε εκδήλωση συλλόγου.» κ. λπ., κ. λπ.,… αλά  άσχετα με το θέμα μας.

Και τώρα το …αντισχόλιο:

…Γράφει ο «κύριος» Κουρτέσης δια χειρός Πάππα:
(διότι ποιος άλλος εκεί πέρα θα μπορούσε να διορθώσει τη λέξη «τυχόν» σε «τυχούσα»;)

«Και πάμε για το άλλο ανοσιούργημα του Σκλαβάκου…
Γράφει για το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος, τον κ.Αζεμόπουλο και τον κατακρίνει ότι στη
χοροεσπερίδα του Συλλόγου Αθηναίων που για 2 λεπτά τραγούδησε δίπλα στο «ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ», την 21χρονη Μιχαλίτσα Κατσιλίρα. Για να υποβαθμίσει λοιπόν τον Γενικό μας Πρόξενο αποκαλεί τη Μιχαλίστα μία τυχούσα τραγουδίστρια που χορεύει καρσιλαμά προς τέρψη των φίλων του Συλλόγου Αθηναιών… ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ… Ξέρεις βρε άχρηστε ποια είναι η οικογένεια της Μιχαλίτσας Κατσιλίρας; Εάν ζούσε ο πατέρας της θα σε είχε λιώσει τώρα. Η ηρωίδα η μητέρα της η κα Παναγιώτα την σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Τορόντο και είναι αδελφή του κου Ανδρέα Παπαδάκου που σε ταΐζει παλιοχαρακτήρα, και η κοπελίτσα από αγάπη προς το Ελληνικό τραγούδι τραγουδάει στις εκδηλώσεις της παροικίας μας… Και εσύ την ξεφτιλίζεις;
Να σε χαίρονται αυτοί που σε χαρτζιλικώνουν για να βρίζεις τις οικογένειες τους.»………

Και τώρα η σειρά μας…
Εδώ, λοιπόν, έχουμε μια αλήτικου τύπου προσβολή μιας καθ’ όλα αξιόλογης κοπέλας, η οποία είχε την ατυχία να συνεργαστεί με το τυχάρπαστο αυτό υποκείμενο, προσφέροντας το καλλιτεχνικό της ταλέντο.
Από πού τα συμπέρανες όλα αυτά βρε αλητήριε εκβιαστή; Μήπως …αποκρυπτογράφησες τις λέξεις … «την κάθε τυχόν τραγουδίστρια» και βρήκες όλα αυτά τα …υπονοούμενα που τσαμπουνάς; Ή μήπως ήταν (σίγουρα) κάποιο κόλπο σου να εκβιάσεις και να αρπάξεις την διαφήμιση των κρασιών, για να επιβιώσεις; Είσαι σίγουρος βρε ότι έδωσες το σχόλιο της «Εβδομάδας» στην Μιχαλίτσα και τον αδελφό της να το διαβάσουν πριν τους δόσεις να διαβάσουν το δικό σου λιβελογράφημα; Όχι βέβαια.! Απλά τους παρουσίασες το δικό σου, σε πίστεψαν ότι σ΄αυτή αναφέρετε η εφημερίδα και όλα καλά, για σένα, προς το παρόν.! Για να δούμε όμως;
Πιστεύεις ότι δεν θα φας το ξύλο της χρονιάς σου, μόλις φτάσουν στα χέρια τους τα δυο παραπάνω κείμενα, μαζί;  
Σαν δεν ντρέπεσαι παλιομασκαρά……
Τα …ωραία, αργούν αλλά δεν σταματούν…

3 comments:

  1. Για κάποιους, το να "κατασκευάζουν" ειδήσεις, και το να "ανακατώνουν" τον κόσμο, διαβάλλοντας η παραφράζοντας, και βάζοντας λέξεις η φράσεις από το μυαλό τους στο "στόμα" του άλλου, για να δημιουργήσουν έριδες, είναι επάγγελμα φίλτατε, και έτσι επιβιώνουν, χρόνια τώρα.
    Μα όπως γράφεις, στο τέλος τρώνε ένα χέρι κλωτσιές, και φεύγουν καταντροπιασμένοι για καμιά εικοσαετία με τα αφτιά κατεβασμένα.
    Βλέπεις, ο κόσμος δεν αργεί να τους ξεράσει.
    Θα κάνει κι άλλα πολλά τέτοια, να το θυμηθείς. Ο τύπος είναι βαριά άρρωστος ψυχικά, πάσχει από σοβαρή παράνοια, και θα έπρεπε να τον λυπόμαστε κατά βάθος. Εγώ δεν τον λυπάμαι, απλά.. λόγω του "βάθους".

    ReplyDelete
  2. Θέλω να ρωτήσω κάτι. Αυτό το κείμενο του κουρτέση, είστε σίγουροι ότι το έγραψε αυτός; Γιατί με τη λογοδιάρροια και την φαφλατοσύνη που τον διακρίνει μου είναι δύσκολο να το πιστέψω. Και εγώ σας λέω πως το έγραψε κάποια διευθύντρια γραφείου με πολλά πτυχία.
    Άλλωστε από τότε που την έμπασε στο γραφείο του άρχισαν αυτού του είδους οι αηδίες. Δείτε πιο προσεκτικά τις ημερομηνίες και θα το διαπιστώσετε.
    Για να σας βοηθήσω, θα σας πω πως την προσέλαβε από το 2012
    Θέλετε και μήνα; Ρωτήστε να σας πούμε. Δείτε τώρα και το πότε άρχισε η εφημερίδα του να γίνεται εργαστήριο λάσπης, που στο τέλος θα θάψει τους ίδιους.

    ReplyDelete
  3. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, κύριοι αντίποδες, η ΕΒΔΟΜΑΔΑ έγραψε μόνο «με την κάθε τυχόν τραγουδίστρια» και ο μεγάλος δημοσιογράφος αναφέρει όλο το οικογενειακό δέντρο μιας κοπέλας που μπορεί να μη έχει καμιά σχέση με το ζήτημα;;; Και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος; Και του δίνουν και διαφήμιση από πάνω;? !!! Καλόοοο!!!

    ReplyDelete