Search This Blog

Thursday, March 28, 2013


ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔ.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Επίσκεψη μαθητών Μουσικού Σχολείου Λάρισας σε Τορόντο και Μόντρεαλ
Συνάντηση με μαθητές των κοινοτικών σχολείων

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, επισκέφτικε το «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο αντιπροσωπεία μαθητών και δασκάλων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Συγκεκριμένα 20 μαθητές 3 συνοδοί-γονείς και 3 καθηγητές τους ήρθαν  στον Καναδά (Τορόντο και Μόντρεα) στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τη μετανάστευση, την ειρήνη και την συνεργασία μεταξύ των λαών. Αντιπροσωπεία μαθητών της Ελληνικής Κοινότητας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ελλαδίτες μαθητές και να ανταλλάξουν απόψεις για τα σημαντικά αυτά θέματα.
Τους μαθητές και συνοδούς τους υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν στο «Πολυμενάκειο» η σύμβουλος Εκπαίδευσης στο Προξενείο Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, η πρόεδρος του Τμήματος Παιδείας κ. Αναστασία Γκανογιάννη, η διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας κ. Μάγδα Σιγάλα, ο διευθυντής του «Αριστοτέλης» Θέμης Αραβοσιτάς, η δασκάλα κ. Κατερίνα Δούκα και πολλοί άλλοι. Οι καθηγητές που συνόδευαν τα παιδιά ήταν οι: Άννα Τσακάκη, Γιάννης Μακρυγιάννης και Ανδρέας Παπανικολάου, ενώ από πλευράς γονέων ήταν οι: Κωνσταντίνα Καρυδάκη, η Σοφία Καρανίκα και ο Λευτέρης Δάφνος.  
Προηγήθηκε επίσκεψή τους στο Μουσείο της πόλης, στο πανεπιστήμιο του York και σε διάφορα άλλα αξιοθέατα μέρη του Τορόντο, ενώ σήμερα Πέμπτη θα επισκεφθούν  τους Καταρράκτες του Νιαγάρα και αύριο αναχωρούν για το Μόντρεαλ, απ’ όπου την Κυριακή θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, αφού η άδεια του Υπ. Παιδείας είναι 7ήμερη.!









Υποδοχή μαθητών και συνοδών στο "Πολυμενάκειο" από την κ. Σιγάλα



Η κ. Μάγδα Σιγάλα (μέσον) με την κ. Κων/να Καρυδάκη και τον Θέμη Αραβοσιτά

Η ομογενής μας μουσικός κ. Βίκη Χαλκιοπούλου με τον μουσικό- συνοδό των μαθητών κ. Γιάννη Μακρυγιάννη


Η Δρ. Δέαποινα Χατζηδιάκου με τις κ. Αναστασία Γκανογιάννη και Μάγδα Σιγάλα

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης με την Λαρισαία κ. Κων/ντίνα Καρυδάκη

Παιδιά των κοινοτικών σχοελίων, με τη δασκάλα τους κ. Βίκη Χαλκιοπούλου, τραγουδούν για τους επισκέπτες

Η κ. Κατερίνα Δούκα συζητάει με τον κ. Γιάννη Μακρυγιάνη και την κ. Βίκη Χαλκιοπούλου







Στην ομάδα των μαθητών της Λάρισας ήταν οι: Αλεξάνδρα Μαχμουδιέ, Κατερίνα Γεωργίου, Σταυρούλα Γεωργαντζά, Λίδα Ζαχοπούλου, Γουϊνόνα Χατζημπύρρου, Δέσποινα Τσόλη, Κων/ντίνα Παστέκα, Ευδοκία Θεοδοσίου, Ανδρονίκη Πέτρου, Ευαγγελία Σιώμου, Αθηνά Παπανδρέου, Έλλη-Μαρτίνα Καψάλη, Σπέννοια Αναστασίου, Μαρία-Λουΐζα Ζέρβα, Θεοδώρα Θεοδωρίδοη, Κων/τίνος Τσιάτας, Γιώργος Σαμπάκος, Κων/νος Ζαχαριάς, Γιάννης Ταμπάκης, Γιώργος Μαγαλιός.
Καλή επιστροφή στην πατρίδα…  

No comments:

Post a Comment