Search This Blog

Wednesday, October 3, 2012

ΜΙΑ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΑΠΑΝΤΙΣΗ...


Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι:
Ο Παπανδρέου ξεπουλάει την Μακεδονία.! (καλός, ε;)
Διάβασα χθες, στον συνάδελφο «ΜΑΚΕΔΝΟ» και τα παρακάτω. Να κάνω κάποια σχόλια; Γιατί όχι;…
Γράφει, λοιπόν.:

«Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στο αμφιθέατρο του διασημότερου πανεπιστημίου στον κόσμο για την εμπειρία του ως Πρωθυπουργός στο θέμα της κρίσης»
(σ. Αντ.: προφανώς και καλά έκανε…)

«Ως πρώην Πρωθυπουργός, σίγουρα θα παρουσίασε από την δική του οπτική το ζήτημα της κρίσης, μακριά από την χώρα, και πως ένας ολόκληρος λαός βιώνει την κρίση, εξαιτίας και της δικής του πολιτικής.»
(σ. Αντ.: Αν δεν έχετε αντίρρηση, προφανώς και παρουσίασε το ζήτημα από τη δική του …οπτική (γωνία) και φυσικά είναι λίγο μακριά από τη χώρα, αφού η ομιλία έγινε στις ΗΠΑ)!!!
  
 «Όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά το πρόγραμμα των ομιλιών του Πανεπιστημίου, θα διαπιστώσει κανείς, ότι την ίδια ημέρα,  και μόλις  4 ώρες νωρίτερα, ομιλητής στο Πανεπιστήμιο είναι και ο Γκιόργκι Ιβανόφ, πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.»
(σ. Αντ.: Σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, είναι …ίσως και λογικό να μιλάνε πολλοί την ίδια μέρα ώστε να παράγεται και έργο από και προς τους φοιτητές. Σωστά;)   

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, είχε στα χέρια του το πρόγραμμα των ομιλιών και δεν έθεσε κανένα ζήτημα;  Πώς λοιπόν στο εσωτερικό, όλοι είναι πατριώτες και δεν αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, και στο εξωτερικό κάνουν ομιλίες στο ίδιο Πανεπιστήμιο, την ίδια ημέρα; Πώς ο κ. Παπανδρέου δεν έφερε αντιρρήσεις για τον Ιγκόρ Ιβανόφ  και το Μακεδονία;»
(σ. Αντ.: Πως γνωρίζεις ότι δεν έθεσε κανένα ζήτημα; Αν όμως έθεσε και δεν εισακούστηκε, τι κάνουμε; Στο κάτω-κάτω, δεν αγόρασε το «διασημότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο», αλλά εργάζεται σ’ αυτό και μάλιστα με κάποια, περιορισμένης χρονικής περιόδου, σύμβαση…
Προσωπικά θυμάμαι ότι στην πρώτη μου δουλειά στον Καναδά, υπήρχαν και Σκοπιανοί οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν «Μακεδόνες» και όταν τους είπα ότι είμαι Μακεδόνας από τη Θεσσαλονίκη, δεν έφυγε κανένας από τη δουλειά.!!! Δουλεύαμε μάλιστα τόσο ομαλά που γίναμε και φιλαράκια.!!!
Τώρα αν το θέμα σου είναι το …«την ίδια μέρα»…, τι να πω; …συμφωνώ απόλυτα.!!!)

No comments:

Post a Comment