Search This Blog

Tuesday, August 14, 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Για τον γνωστό και επώνυμο 
Έλληνα σκηνοθέτη

Αγαπητέ Αντίποδα,
Πιστεύω ότι τα καλά τα’ αφήνεις για το τέλος, όπως το κρασί στο γάμο της Κανά, αλλά θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον  «κ. Τριαντάφυλλο, γνωστό και επώνυμο Έλληνα σκηνοθέτη» στον οποίο αναφέρεται η μεγάλη εφημερίδα της ομογένειας Ελλας Νεους.  
Θα ήθελα να πω στον κ. εκδότη ότι είναι ντροπή να αναφέρεται σε έναν γνωστό και επώνυμο σκηνοθέτη χωρίς να αναφέρει το επώνυμό του,…. Φυσικά εμείς οι περισσότεροι συμπάροικοι …..καταλάβαμε την έννοια του νοήματος του σχολίου του διότι γνωρίζουμε το έργο του σκηνοθέτη από τις δικές του αναφορές και περιγραφές, αλλά είναι αρκετοί οι οποίοι δεν το γνωρίζουν (το έργο του) διότι δεν έτυχε να τον συναντήσουν στο δρόμο τους ή σε κάποιο ντονατσάδικο όπου συχνάζει…..
Επειδή κ. Αντίποδα, μπορεί να μην κατάλαβες και συ περί τίνος πρόκειται, σου πληροφορώ ότι αναφέρεται στον μεγάλου βεληνεκούς, μετριοπαθή  Έλληνα σκηνοθέτη, κ. Τρέντ Ρομάνας (Mr. Trend Romanas) o οποίος ζει και εργάζεται στην πόλη μας τα …τελευταία 40 χρόνια, κυνηγημένος από τη Χούντα, με μικρές διαλύψεις σε Ελλάδα και Αμερική, για γυρίσματα !
Το ότι ο κ. Καραμουτζούνης ανέλαβε την υπεράσπιση του κ. σκηνοθέτη, δεν τον τιμάει ιδιαίτερα καθ’ ότι μόνο ζημιά του έκανε, αφού δεν ξέρει, δεν θέλει και δεν μπορεί να κάνει καλό, ανεξάρτητα απ’ τις …..μπουρμπουλήθρες που συνεχώς αμολάει. Δεν βλέπετε; Ακόμα, ούτε στον εαυτό του μπορεί να κάνει καλό, γιαυτό χρόνια ολόκληρα, όχι βέβαια 40 αλλά αφ’ ότου άφησε τις κορνίζες, όλο με τη γλώσσα έξω και το χέρι απλωμένο για ελεημοσύνη, κυκλοφορεί. Για ρωτήστε γύρο σας, τους Κώστηδες τους Γιώργηδες τους Τάκηδες τους Νικολάδες και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και θα σας πουν………..
Σας ευχαριστώ πολύ !..., 

3 comments:

  1. k.Sintakta tou egkritou blogs Antipodas22!

    Anaferomenos sto sxetiko sxolio simparikou me ton
    titlo, gia ton gnosto kai eponimo Ellina skinotheti Tredy Romanas(Triantafilos)* thelo na prostheso ta exis....O Tredy Romanas ine enas poli grafikos (go-iteftikos) antrhopos, m' exereti pedia kai gnosis aristes sti evdomi texni ,skinothesite dio megalou mikous kinimatografika erga, H' Tzavolies kai o Dourios ipos... ,den exo di pote mou ta erga tou ,ean kai exo prospathisi toso poli, alla apo tis prosopikes tou perigrafes prepi na etixan exeretis kritikis .Sas parakalo min pirovolite ton skinotheti kata kosmon Trainatafilo! dostetou tin prepousa thesi pou tou armozi ,exi tosa polla thetika pou kanis apo to perivalon tou den ta gnorizi ...evgenis ston agnosto tis diplas portas kai sto oreo filo tromeros Kazanovas ,me tromeres epitixies....

    Medikos

    ReplyDelete
  2. Κύριε συντάκτα του Αντόποδα, Αναφερόμενος στο σχόλιο συμπάροικου με τον τίτλο «Για τον γνωστό και επώνυμο Έλληνα σκηνοθέτη Τρέντυ Ρομανάς κατά κόσμο Τριαντάφυλλο) ημερομηνίας Αύγουστος 14 και στην παράγραφο … (Αλλά είναι αρκετή που δεν γνωρίζουν το έργο του, διότι δεν έτυχε να τον συναντήσουν στο δρόμο τους, ή σε κάποιο ντονατσάδικο όπου συχνάζει…)
    Επ’ αυτού θέλω να σας γνωρίσω ευθαρσώς ότι ο κ. Τρέντυ Ρομανάς τυγχάνει να είναι φίλος μου, ένας τελευταίος Bon Viver της γενιάς μας, Cosmopolitan and VIP, εξαίρετος σκηνοθέτης, γνώστης βαρυσήμαντων θεμάτων της 7ης τέχνης, καταξιωμένος σκηνοθέτης του κινηματογράφου και με εξαίρετες διασυνδέσεις στην πλειάδα της οικογένειας μεγάλων σκηνοθετών. Είναι μεγάλη παράληψης που η Ελληνική Κοινότης Τορόντο, ουδέποτε τον αξιοποίησε σε θέματα τέχνης (Γραφείο Παιδείας).
    Ο κ. Τρέντυ Ρομανάς δεν συχνάζει σε ντονατσάδικα, παρά μόνο σε ακριβά μπαρς κινηματογραφικές λέσχες και εστιατόρια, πλειστάκις τον βλέπω και στο Leonidas καφέ στην Ντάνφορθ.
    Σας παρακαλώ να γίνει η σχετική διόρθωση.
    Σας ευχαριστώ για την δημοσίευση.
    Ένας φίλος του

    ReplyDelete
  3. Αν τα πράγματα, αγαπητέ, είναι έτσι τότε ζητώ συγνώμη για όποιο λάθος έγινε, εκ παραδρομής.

    ReplyDelete