Search This Blog

Thursday, August 16, 2012

ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ:


Πρότυπο οικονομίας ο Καναδάς…
ΔΕΝ ΖΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ

Υπέρ της ενίσχυσης της Κομισιόν και της αυστηροποίησης του κοινοτικού ελέγχου σε χώρες μέλη με υπέρογκο χρέος και παραβίαση των δημοσιονομικών ορίων τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος σε δηλώσεις της με τον Καναδό πρωθυπουργό Στέφεν Χάρπερ -εξαίροντας τον Καναδά ως πρότυπο «οικονομίας που δεν ζει με δανεικά».

Η Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε επίσης πως η δέσμευση της ΕΚΤ πως θα γίνουν τα πάντα για τη σωτηρία του ευρώ κινούνται στη γραμμή του Βερολίνου και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπως και η πρόθεση της Τράπεζας να βοηθήσει «με όρους» χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η καγκελάριος κάλεσε σε επιτάχυνση της πορείας προς στενότερη ένωση στην ΕΕ, στην οποία -όπως επεσήμανε- έχει δεσμευτεί η Γερμανία. «Ο χρόνος τελειώνει» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Χάρπερ δήλωσε πεπεισμένος πως η Ευρώπη θα υπερβεί την κρίση, προχωρώντας στα «επιπλέον βήματα που χρειάζεται να γίνουν».

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους, η Ευρώπη έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και ξέρουμε πως υπάρχουν επιπλέον βήματα που πρέπει να γίνουν» ανέφερε ο Καναδός πρωθυπουργός, περιοριζόμενος να πει πως θα δώσει «κατ' ιδίαν όποια συμβουλή» έχει να προσφέρει.

Νωρίτερα, η Άγκελα Μέρκελ είχε χαρακτηρίσει τον Καναδά πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης, λέγοντας πως «δεν ζει με δανεικά». «Η πορεία του Καναδά, η ισχυρή δημοσιονομική πειθαρχία, η προσήλωσή του στην ανάπτυξη και στο να μη ζει σε δανεικά μπορεί να γίνει παράδειγμα και για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού» ανέφερε η καγκελάριος. «Αυτή θεωρώ κι εγώ τη σωστή λύση για την Ευρώπη» υπογράμμισε.

No comments:

Post a Comment