Search This Blog

Tuesday, February 28, 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ στους…

…πανούργους και τις
λαμογιές (τους)….

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ κάποιος τα Γράμματα ενός Εκδότη, θαρρεί ότι ζει ανάμεσα σε μια κοινωνία απατεώνων και λαμόγιων, τόσο στο Τορόντο όσο και στην γειτονική Αμερική…
«…η διπλοπροσωπία και η «λαμογιά» στην κυριολεξία έχουν την τιμητική τους» γράφει στο τελευταίο του γράμμα και ότι αν δεν προσέχουμε … «υπάρχουν άνθρωποι πανούργοι που έχουν τον τρόπο να σας μπερδέψουν και να σας αναστατώσουν τη ζωή» επικαλούμενος το έλεος των «παράσιτων» αυτών που ζηλεύουν την υγιή κοινωνία κ. λπ.
Ψάχνοντας για λίγο το πράμα διαπίστωσα πως πράγματι κάποια «λαμογιά» θα πρέπει να επωάζεται τον τελευταίο καιρό στην παροικία ώστε να πρέπει να προσέχει λίγο παραπάνω η «υγιή κοινωνία»…. Λέγεται, μάλιστα, ότι διαβάζοντας το γράμμα αυτό οι κοινοτικοί ηγέτες άλλαξαν άποψη σε πολλά ζητήματα ανατρέποντας «ειλημμένες» αποφάσεις τους, όπως, για παράδειγμα, την ανάθεση των πανηγυριών σε ιδιώτες και άλλα παρόμοια….
Να που, για μια ακόμα φορά, η τέταρτη εξουσία βοηθάει την εκτελεστική να αποφύγει …κακοτοπιές, εν αντιθέσει με τους τότε εκδότες οι οποίοι δεν πρόκαναν να προστατέψουν την παροικία από το «Πολιτιστικό» του Σκάρμπορο….

No comments:

Post a Comment