Search This Blog

Monday, February 27, 2012


Οι άρχοντες και ο …άρχων.!





ΔΕΝ γνωρίζω πόση σοβαρότητα δίνουν οι ανακηρυχθέντες, από τον μητροπολίτη, άρχοντες στην …αρχοντοσύνη τους ή το …αρχονταρίκι τους, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι ο Σωτήριος μόνον με σοβαρότητα δεν αντιμετωπίζει  το γεγονός….

Βρέθηκα στην τελετή ανακήρυξης σε άρχοντα του Πατριαρχείου, τόσο του κ. Λεγκάκη στον Άγ. Παντελεήμονα, όσο και του κ. Τσατσαρώνη, χτες, στον προφήτη Ηλία.

Πρέπει να ομολογήσω ότι οι δυο τελετές ήταν σχεδόν πανομοιότυπες με μόνη εξαίρεση η …μεταγωγή του κ. Λιαγκάκη μπροστά στο «θυσιαστήριο» του μητροπολίτη ήταν λίγο πιο …βίαια απ’ ότι του κ. Τσατσαρώνη..!! Το γεγονός αυτό βέβαια δεν έχει και μεγάλη σημασία, όση έχει, θα έλεγα, η πανομοιότυπη αναφορά του μητροπολίτη στην μελλοντική …αρχοντοποίηση του κ. Σκλάβου..!! Και βέβαια η αναφορά του Σωτηρίου ήταν της πλάκας, αλλά επιτρέπεται τέτοια πλάκα σε τόσο σοβαρά θέματα; Ή μήπως είναι της πλάκας όλη η ιστορία με τις αρχοντοποιήσεις κι΄ απλά εμείς ΔΕΝ το γνωρίζουμε;
ΘΑ μου πείτε, βέβαια, πότε ο πνευματικός μας πατέρας πήρε στα σοβαρά την Εκκλησία, ώστε να το κάνει και τώρα;
ΤΕΛΟΣ πάντων, ας αφήσουμε τους νέους άρχοντες να ζήσουν το αρχοντιλίκι τους και τον …άρχοντά μας να δρέπει τους καρπούς των κόπων του και ό,τι άλλο (και για ό,σο ακόμα) επιθυμεί η καρδιά του…. Τι άλλο να πούμε; Λίγη σοβαρότητα πάντως δεν βλάπτει..!!

1 comment:

  1. Μα για ποιά σοβαρότητα μιλάτε κύριε Αντίποδα?
    Σε λίγο θα κάνουνε άρχοντες και τα πεκινουά τους, και καλά αυτά είναι και κάποιας ράτσας έρχονται και με πιστοποιητικά πατρότητας με τα άλλα τα αδέσποτα τι γίνεται?

    ReplyDelete