Search This Blog

Sunday, April 23, 2023

Διάδοχοι των Αποστόλων οι αρχιερείς.!!!

 


Ένα άσχετο σχόλιο, ενός πανάσχετου σχολιογράφου, σε άσχετο, γι’ αυτόν, θέμα, το οποίο ...αξίζει να διαβαστεί, έστω και προς γνώση και ...συμμόρφωση, όλων.!!!

(Όπου διαβάζετε «κοινότητα», εννοείται η σημερινή ΚΕΝΟΤΗΤΑ, όπως την κατάντησαν τα διάφορα παλιοτόμαρα των τελευταίων διοικήσεων...).
Unknown commented on "Μια ...ενδιαφέρουσα άποψη περί δικαιωμάτων, δεσποτάδων, Χριστού και συμβουλίων επί των εκκλησιών.!!!"

Εκεί αρχίζει το λάθος και ο εμφύλιος πόλεμος. Τα μόνα έσοδα που έχει η κοινότητα είναι τα memberships της που ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη Εκκλησία. Ίσως μπορούν να πληρώσουν έναν εργάτη με αυτά τα έσοδα. 

Η κοινότητα παίρνει όλες τις δεκάρες που μαζεύονται από τις Εκκλησίες. Ο πιστός λαός δίνει δωρεές στις Εκκλησίες να πληρώνονται τα έξοδα των Εκκλησιών που πηγαίνουν να προσεύχονται. Η κοινότητα δεν προσφέρει, δίνει πίσω τα ίδια έσοδα μόλις έχει πληρώσει τα κεντρικά της έξοδα. Η Μητρόπολη κάνει το ίδιο. Παίρνει λίγα από τα έσοδα των Εκκλησιών της για τα κεντρικά έξοδα. Και οι δύο προσφέρουν κάτι για τα έξοδα. Δεν είναι κακό πράγμα αυτό όταν προσφέρουν κάτι και γίνεται καλή χρήση των δωρεών.

Τα περισσότερα χρήματα όμως που ο πιστός λαός έδωσε για να χτιστεί η Παναγία ήταν στο υπόγειο του Αγίου Γεωργίου να χτιστεί καινούργια Εκκλησία. Πάλη για σκοπό του Θεού. Ο πιστός λαός τα έδωσε, όχι η κοινότητα.

Η διοίκηση της Εκκλησίας είναι από τους Αρχιερείς ως διάδοχοι των Αποστόλων.

Η κοινότητα, εδώ και αλλού, ιδρύθηκε με τις κόκκινες σημαίες των άπιστων Ελλήνων που έφυγαν από την Ελλάδα πριν 60 χρόνια και ήθελαν να ξεχωρίσουν από την Εκκλησία. Κάτι που η Εκκλησία το πληρώνει με πόλεμο μέχρι και σήμερα. Η διχόνοια άρχισε από μερικούς άπιστους και τώρα γίνεται ο πόλεμος για ποίος έχει εξουσία για την διοίκησή της Εκκλησίας. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι Χριστιανοί δεν γνωρίζουν γιατί έχουν πάρει μέρος για την μία μεριά η την άλλη.

21 comments:

  1. Διόλου άσχετο σχόλιο είναι και καθόλου πανάσχετος ο αναγνώστης που το έγραψε. Αποτελεί ενδεικτικό της σύγχυσης στο μυαλό που έχει η πλειονότητα των ομογενών Καναδά που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με αυτόν και ζούν χρηματοδοτώντας τις κοινότητες-εκκλησίες. Ασύνδετα πασαλείμματα ιδεών και πληροφοριών. Είναι μαργαριτάρι ανώτερο από κάποιες ανοησίες που γράφουν παιδάκια του δημοτικού όταν η δασκάλα τους βάζει να γράψουν μια εργασία. Κριτική σκέψη βατράχου. Απλά αυτός ο ευλογημένος κάθισε και αποτύπωσε γραπτά την σκέψη του ενώ οι περισσότεροι δεν μιλάνε αλλά πράττουν με τον ίδιο παράλογο τρόπο στην ομογενειακή τους ζωή. Έτσι πάνω σε τέτοια βάση και ποιότητας μυαλού ανθρώπων πάτησε ο πολυχρονεμένος δεσπότης και διαφεντεύει επί 50 χρόνια. ΑΛΛΑ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ

    ReplyDelete
  2. Αντιπροσωπευτικό δείγμα του δείκτη νοημοσύνης των Ελλήνων στο Τορόντο. Μετά εσείς πιστεύετε ότι ο Σωτήριος δεν θα πάρει και τις διαθήκες τους στην ιδιοκτησία του;

    ReplyDelete
  3. Τι είναι τούτος ρε?

    ReplyDelete
  4. Είναι φυσιολογικό όταν ήρθες εδώ αγράμματος από την Ελλάδα να φας ένα κομμάτι ψωμί και λάδωσε μετά το άντερό σου, ξεθάρρεψες και λάλησε και το κούφιο μυαλό σου και μας λές παπάντζες από το μπλόγκ του Αντίποδα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και πως ξέρετε από που ήρθα, τι έχω περάσει και πόσο αγράμματος είμαι; Απλώς, έχω κουραστεί ν' ακούω τις ανοησίες και οργή από μερικούς που πάνε να ανεβάσουν την κοινότητα στο Τορόντο και αλλού για άγιες επιχειρήσεις όταν τα ματιά μου έχουν δει πολλά. Καταλαβαίνω ότι είμαστε όλοι αμαρτωλοί, όμως οι ιεροί ναοί είναι της Εκκλησίας, όχι μιας αγίας κοινότητας.

      Delete
  5. Αντίποδα με τέτοια μυαλά που κουβαλάει ό τύπος που ανέβασες το σχόλιο πως να μην κυβερνάνε αυτοί που κυβερνάνε τα μέλη και τους ψηφοφόρους;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι έχω διαβάσει πολλά πράγματα εδώ από πολλούς σοφούς ανθρώπους που γεμίζουν τη συζήτηση με οργή, βρισίδια και συκοφαντίες. Εάν σας αρέσουν αυτά καλύτερα, δικαίωμα σας.

      Delete
  6. Είναι άσχετο σχόλιο μόνο εάν δεν σας αρέσει. Όμως, το πήρατε από μια συζήτηση για απάντηση σε κάποιον, και το ξεχωρίσατε το σχόλιο από αυτή τη συζήτηση. Γιατί δεν το βάζετε στη θέση του;

    Τέλος πάντων, δεν αλλάζει την αλήθεια ότι η ίδρυση της κοινότητας ήταν με σκοπό να ξεχωρίζεται από την Εκκλησία.
    Να περνούν τις δεκάρες των ανθρώπων χωρίς ευθύνη στην Εκκλησία. Γιαυτό το λόγο βρίσκεται στη δύσκολη θέση που την βλέπουμε σήμερα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για ανάλυσέ το μας λίγο περισσότερο για να καταλάβουμε τι θες να μας πεις

      Delete
    2. Συγνώμη κ. 10:20, που Σ΅Ν σας ρωτήσαμε τα πώς και τα γιατί, του συγκεκριμένου σχολίου. Μόλις μας πείτε το όνομά σας όπως εμείς, θα σας ορίσουμε αρχισυντάκτη της σελίδας, ώστε να αποφασίζετε εσείς για την σύτνταξη και επιμέλεια των σχολίων μας. Μάλιστα οι πρώτοι σοβαροί μετανάστες που έφτασαν σε ό,ποια γωνιά της Γης, αισθένθηκαν την ανάγκη της ίδρυσης ενός οργάνισμού με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ, και μαζί με όποιες άλλες ενέργειες, τους ήταν απαραίτητη η δημιουργία ναών για τις ανάγκες τους. Και όλα αυτά με απουσία των κληρικών οι οπο΄λιοι ήρθαν πολύ αργότερα, και με γενέες αμοιβές, για να την υπηρετήσουν.! Έλα όμως που με την πάροδο του χρόνου τους άνοιξε η ...όρεξη και άρχισαν να ζητάνε ΚΑΙ τα περιουσιακά στοιχεία, στην απόκτηση των οποίων ΟΥΔΕΝ πρόσφεραν.!!! Αυτά τα καθάρματα, είναι τελικά, οι ...πνευματικοί πατέρες, οι οποίοι, με τα πολλά χάδια και τις ό,ποιες διάφορες υποσχέσεις κατώρθωσαν να βάλουν στην ηγεσία των Κοινοτήτων - Ενοριών, διάφορα αποβράσματα της ομογένειας και να τους τα χαρίσουν ΟΛΑ.!!! Πρόσφατο παράδειγμα οι τελευταίοι "ηγέτες" της ΚΕνότητας Τορόντο, που κατέβασαν όχι μόνο τα πανταλόνια τους αλλά και τα βρακιά τους, ως ...αμοιβαία υποχώρηση κλερικών και λαεκών κουσουριάριδων!!! Για τέτοια καθίκια, μιλάμε.... Καί έρχεσε εσύ τώρα ως όψημος, κενοτικός θρησκευόμενος της πλάκας, να τους δείξεις τα αμπέλια του παπού τους. Άντε και ...ας μην το πω!!!

      Delete
    3. Του Αντιποδα κουβέντες και σχόλια είναι αυτά. Μην στενοχωριέσαι. Εχει "λαλήσει " και αυτός

      Delete
  7. Είναι λάθος στο συμπέρασμα ο κύριος σχολιαστής. Εάν όπως λέει έφυγαν από την Ελλάδα και έφτιαξαν την κοινότητα επειδή ήθελαν να ξεχωρίσουν από την εκκλησία επειδή ήταν άπιστοι και αριστεροί, τότε στην Ελλάδα οι άνθρωποι θα είχαν διορίσει για κυβερνήσεις τους μητροπολίτες και τον Τζερόνιμο και οι πολιτικοί απλά θα τους σέρβιραν τον δίσκο του φαγητού. Ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, οι έντιμοι ομογενείς ήθελαν η κοινότητα-εκκλησία τους στην ξενιτειά να μην είναι εισπρακτικό παραμάγαζο κανενός ιδιωτικού λαϊκού ή κληρικού συμφέροντος. Ε λοιπόν αυτό δεν κατέστη δυνατόν να επικρατήσει σαν συμπεριφορά και στο τέλος γίνεται και θα γίνει αυτό που λέει ο 7:30, και το 10% που ζητάει ο δεσπότης από τα ετήσια εισοδήματα όλων των μελών.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι πρώτες γενεές γιατί έφυγαν από τον Άγιο Γεώργιο και ίδρυσαν τους Άγιους Πάντες; Γιατί είχαν φασαρίες από μερικούς από τους καινούργιους που ήθελαν το δικό τους και ίδρυσαν την κοινότητα. Η κοινότητα προσπάθησε με κάθε τρόπο να πάρει και τον Άγιο Γεώργιο στην κοινότητα και τους έβγαλε έξω ο δικαστής. Ο πιστός λαός όμως, παλαιοί και καινούργιοι, συνέχιζαν να χτίσουν καινούργιες Εκκλησίες, όχι για την κοινότητα, αλλά από πίστη στο Θεό να έχουν κάπου να προσεύχονται.

      Όταν βασίζονται οικονομικά πάνω στην Εκκλησία οι κοινότητες, η Εκκλησία έχει δικαίωμα να μιλήσει στο τι θα γίνει μέσα στην Εκκλησία και που θα πάνε οι δεκάρες του πιστού λαού, διότι οι δωρεές στην Εκκλησία είναι της Εκκλησίας. Όταν περνάνε στην Αγία Ειρήνη ν' ανάψουν τα κεριά τους, είναι για ευλογία και να πουν μια προσευχή στο Θεό. Όχι για άλλες ιδεολογίες, ούτε για ενδιαφέρον της κοινότητας, ούτε η για την Μητρόπολη. Αλλά από πίστη στο Θεό. Άρα, η Εκκλησία πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο στο τι θα γίνει μέσα στους ιερούς ναούς της. Αυτοί που προσπαθούν να ξεχωρίζουν τους ιερούς ναούς της κοινότητα από την διοίκηση της Εκκλησία κάνουν μεγάλο λάθος. Αυτό το λάθος έχει δημιουργήσει την σημερινή τους κατάσταση διότι νομίζουν ότι δικαιούνται να είναι ανεξάρτητοι και δεν είναι έτσι.

      Ένα τελευταίο πράγμα για αυτούς που κανουν παράπονα. Τι σας ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας με την περιουσία τους και την διαθήκη τους; Σας χρωστάνε κάτι;

      Delete
    2. 1:26 Άσε τα σάπια, τις υποκρισίες και τα παχιά λόγια για την «εκκλησία τον πιστό λαό, την πίστη στον θεό, την προσευχή στον Θεό, τα κεριά και τα λιβάνια και τους ναούς για να έχουν κάπου να προσεύχονται». Μας τσαμπουνάς την λέξη εκκλησία εκατό φορές και δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει η λέξη ούτε ξέρεις ποιοι άνθρωποι είναι η εκκλησία. Σύρε να μάθεις. Οι κληρικοί δεν είναι η εκκλησία που έχεις στο μυαλό σου. Ο Ιησούς έδιωξε τους εμπόρους και αργυραμοιβούς από τον Ναό και εσύ σύρε να ανοίξεις την Αγία Γραφή και να ξεστραβωθείς. Κι αν θες εσύ να προσεύχεσαι όπως μας λες, να μην μας το διαφημίζεις. Η εκκλησία είναι ένα μέρος της Ελληνικής κοινοτικής ζωής, δεν είναι ο εφοριακός στον σβέρκο και στο πορτοφόλι των μελών. Την δική σου περιουσία εσύ να την διαθέσεις όπου θέλεις. Και το εισόδημά σου επίσης και να μας αφήσει ήσυχους ¨Όμως να μην παρασέρνεις ούτε εσύ ούτε ο δεσπότης σου, ούτε οι κληρικοί σου, αφελείς πιστούς να χαρίσουν την περιουσία τους σε αυτούς, με απατηλή διδασκαλία και για δήθεν φιλανθρωπία που γίνονται χρηματοοικονομικές επενδύσεις. Εάν ήσουν φιλάνθρωπος και όχι υποκριτής θα βοηθούσες μυστικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, ανθρώπους, που ο δεσπότης σου που ζει στα παλάτια και η έγνοια του είναι να μετράει τις επιχειρήσεις του που αυγατίζουν, δεν καταδέχεται να κοιτάξει. Και μάθε και κάτι τελευταίο εσύ που είσαι ξεφτέρι στην προπαγάνδα. Ο λόγος που οι Ἐλληνες ομογενείς έφτιαξαν και έφτιαχναν κοινότητες με επίκεντρο μια εκκλησία, είναι ότι το Καναδικό κράτος δεν ήθελε και δεν επέτρεπε να δημιουργούνται επίσημες κοινότητες με αμιγώς εθνοτικό χαρακτήρα για να μην δημιουργούνται εθνικές μειονότητες με ερείσματα, και για αυτό η λύση ήταν η εισαγωγή του θρησκευτικού χαρακτήρα στην κοινότητα που θεωρείται παντού ανεκτό και επιτρεπτό. Ώς εκ τούτου, ρώτα να μάθεις τι πάθανε οι ομογενείς στο Τορόντο το 1918 από την ρατσιστική βία των Καναδών συμπατριωτών σου. Εγέρσου από τις ψευδαισθήσεις και το παραμύθι που μας πουλάς.

      Delete
    3. Δεν σας πουλάω τίποτα. Ούτε σας είπα τι κάνω, εάν προσεύχομαι η εάν κάνω ελεημοσύνη. Είπα γενικά ότι πηγαίνουν οι άνθρωποι από πίστη να ανάψουν τα κεριά τους και οι δωρεές πληρώνουν τα έξοδα της κοινότητας. Εφόσον είναι ανώνυμα η συζήτηση. Δεν θα ξέρετε εάν προσφέρω και τι προσφέρω και δεν είμαι υποκριτικής σ' αυτό το θέμα διότι δεν λέω τίποτα για δική μου διαφήμιση.

      Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι η η εκκλησία ΔΕΝ είναι μόνο ένα μέρος της Ελληνικής κοινοτικής ζωής πως λέτε. Εάν νομίζετε έτσι, μήπως χρειάζεται να ανοίξετε και εσείς κανένα βιβλίο να μάθουμε μαζί. Η Εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού, δηλαδή όλοι η άνθρωποι, και ο σκοπός της είναι η σωτηρία της ανθρωπότητας. Αυτό με ενδιαφέρει πάνω από όλα.

      Γνωρίζω καλά και την ιστορία του μεθυσμένο που άρχισε τις φασαρίες προς τους Έλληνες το 1918. Γνωρίζω και πως πολύ Έλληνες που ήρθαν πριν χτίσουμε Εκκλησίες δεν άφησαν την πίστη τους αλλά άλλαξαν και έγιναν η Καθολικοί η προτεστάντες λόγου έλλειψη ιερών ναών.

      Όπως είπα και σε άλλο σχόλιο, εάν ρίχνουν μερικοί όλη τη λάσπη τους στην Εκκλησία, θα πρέπει να περιμένετε ότι θα περάσουν και μερικοί, όπως είπε άλλος, "όψημοι, κενοτικοί θρησκευόμενοι της πλάκας" σαν εμένα να πουν και αυτοί μερικά πράγματα για την συζήτηση.

      Delete
    4. Κόψε την πλάκα ρε μεγάλε και σοβαρέψου λιγάκι. Κανένας, εκτός ολίγων εξερέσεων, δεν κατηγορεί την Εκκλησία γενικά ως ιδέα και πίστη, αλλά τους εκμεταλευτές της κληρικούς και λαϊκούς, εκ των οοίων οι μεν πρώτοι ζουν και πλουτίζουν από αυτή, καθώς οι δεύτεροι, οι λαϊκοί δηλαδή, προβάλουν τον εαυτό τους μέσα από την ενασχόλησή τους με τους ναούς, είτε είναι γιατροί, είτε έμποροι ή επαγγελματίες. Και βέβαια κάποιοι εξ αυτών, τσιμπολογάνε και κάποιο μεζεδάκι που πεφτει στα χέρια τους. Ρε κύριε, εδώ βούϊξε ο τόπος με τον παπά που έδινε επιταγές σε μια φιλόπτωχο της ενορίας του, χρησιμοποιόντας τις στην εφορία ως δωρεά, ενώ τις εξεργύρωνε σε μετρητά από το ταμείο της! Αμ ο άλλος, ο επίσκοπος, τρομάρα του, ο Ιάκωβος έφαγε 30 χιλιάδες από τις φιλόπτωχες του καθεδρικού στο Μόντρεαλ και δεν άκανε ΚΙΧ καμιά κουφάλα, από τους αρμόδιους. Ολα αυτά τα έγραψαν κάποιοι στον αντίποδα όπου τα διάβασα χωρίς να είμαι σίγουρη ότι είναι πραγματικό γεγονός! Για τι πράμα μιλάς ορέ;

      Delete
  8. Unfortunately it is a numbers game, do the math :
    BASIC COST per year:
    Priest $ 75,000
    Achdiocease fee $ 40,000
    Psalti $ 6,000
    Cleaner $35,000
    snow removal $10,000
    electricity $ 6,000
    heat-A/C $12,000
    Maintenance $20,000
    Total $204,000 or $560 per day
    IF you want your church find 204 people to donate $1000 per year the rest of the comments are irrelevant.

    Nikona Georgakopoulos CPA,CA,CFP,TEP

    ReplyDelete
  9. Archdiocese fees λοιπόν: Άρα ποίος εἰχε συμφέρον εδώ και 50 χρὀνια ὠστε να αυξἀνονται και να πληθύνονται οι κοινότητες-εκκλησίες σε αριθμό στον Καναδά; Ο Σεβάσμιος Σωτήριος φυσικά. Άλλο πράγμα να λές ότι έχεις 45 και 50 εκκλησίες στον Καναδά και άλλο πράγμα να ἐχεις 70+ και να διαλαλείς ότι ευημερούν. Κάντε τις μαθηματικές πράξεις κατά προσέγγιση. Το αν μερικές είναι βιώσιμες λόγω της μικρής προσέλευσης και του ποιμνίου, λίγο τον ενδιαφέρει. Αυτός πολλαπλασιάζει (churches X fee = budget item). Ένα πράγμα δεν γνωρίζω είναι εἀν υποχρεώνει τους ιερείς του να προσφέρουν κάποιο ποσοστό του μισθού τους στην μητρόπολη χωρίς να είναι αυτό σε γνώση των συμβουλίων των κοινοτήτων, με την δικαιολογία ότι ένας ιερέας αμείβεται επιπλέον με τα έξοδα κίνησης από τις κοινότητες (ξέρω πχ κοινότητα που δίνει $10,000 στον ιερέα της ετησίως), συν τα λεγόμενα τυχερά από τους ΕΥ-πιστούς.

    ReplyDelete
  10. We too have heard these rumours. All I can say is “where there is smoke there is usually fire”. I shall let your readers decide what is true or not.

    Nikona Georgakopoulos.

    ReplyDelete
  11. Hey Nikonasss if you have proof why are you not speaking to the authorities? Oh I forgot you are. Fucken Judass.

    ReplyDelete
  12. Hypothetically if I was speaking to the authorities how in your warped little mind does that make me a Judass? Surely non of your puppet masters are Jesus. If they are doing illegal activities they deserve to be buried.

    Nikona Georgakopoulos

    ReplyDelete