Search This Blog

Friday, April 21, 2023

Μια ...ενδιαφέρουσα άποψη περί δικαιωμάτων, δεσποτάδων, Χριστού και συμβουλίων επί των εκκλησιών.!!!

 Μια ...ενδιαφέρουσα άποψη ανώνυμου, για την εκκλησία του Αϊγιάννη και το Δ Συμβούλιό της... 


Unknown
 commented on "Ιερέας αρνήθηκε να μοιράσει τη δάφνη στους πιστούς.!!!"

Αυτο που δεν έχει καταλάβει το συμβούλιο στον άι Γιάννη είναι ότι υπηρετούν την εκκλησία και όχι την κοινότητα. Το συμβούλιο και οι σύμβουλοι αυτής της κοινότητας νομίζουν ότι προσφέρουν την εκκλησία σαν υπηρεσία για τους ομογενείς από την κοινότητα. Δεν είναι έτσι όμως. Είναι, η πρέπει να είναι υπηρέτες της εκκλησίας. Η εκκλησία δεν είναι υπηρεσία κανενός και μάλιστα όχι του GCT. Μόνο οι δεσποτάδες έχουν δικαιώματα το πως θα λειτουργήσει. Ο Χριστός τους έδωσε αυτό το δικαίωμα.Αυτά είναι με απλά λόγια τα γεγονότα.


15 comments:

  1. Πολύ ωραία τα είπατε. Μόλις το καταλάβουν μερικές κοινότητες του Καναδά, τότε ίσως θα έχει πρόοδο η Εκκλησία και θα σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος που γίνεται μεταξύ μας. Δυστυχώς, οι Έλληνες ποτέ δε συνεργάζονται.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι σημάνει πρόοδος της εκκλησίας φιλαράκο; μήπως είναι να γεμίζει αενάως το παγκάρι της και οι τσέπες των κληρικών ή μήπως κάτι άλλο μη υλικό δηλαδή πνευματικό που αφορά το πλήρωμα της εκκλησίας;

      Delete
    2. Και γιατί δεν κάνει υποχώρηση και αγάπη ο κλήρος για να σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος;

      Delete
    3. Και γιατί παρακαλώ να κάνει υποχώρηση ο συγκεκριμένος κλήρος, αφού βρήσκει - ειδικά τα τελευταία αρκετά χρόνια - πουλημένα τομάρια, τα οποία κατεβάζουν, όχι μόνο τα πανταλώνια αλλά και τα βρακιά τους, ενώπιον του αρχιεπίσκοπου, ώστε να αισθάνονται την αφή των χαϊδιών τους; Αφού έχουν πέσει όλα στα χέρια κουσουριάριδων, ποιός σοβαρός θα ανακατευτεί με τέτοια ζητήματα που έχουν σχέση και με εκκλησία; Οι άνθρωποι - κληρικοί και λαϊκοί - θέλουν προβολή και χρήμα, αδιαφορόντας παντελώς για την προσβολή στην οποία υπόκεινται. Από μόνη της η συνφωνία Σωτήριου - Καραντώνη & η υπογραφή της από Αρτεμάκη, δεν νομίζετε ότι τα λέει όλα; Και να να μην είμαι άδικος, έχουν την κάποια ευθύνη και οι κολαούζοι που τρέχουν από πίσω τους για μια έστω φωτογραφία, μπας και τους αναγνωρίσει ακόμα και η μάνα τους! Βλέπετε πώς καμαρώνουν σαν γύφτοι, δίπλα στους ...μεγάλους γκαζοτενεκέδες, με τους οποίους φωτογραφούνται;

      Delete
    4. 11:29 δεν κατάλαβες καθόλου το νόημα από την ανάρτηση.

      Delete
  2. Οι ομογενείς που συμμετέχουν στις κοινότητες και αναδεικνύουν τα άτομα που εκλέγονται αλλά που διοικούν οι κληρικοί δεν είναι θύματα, είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ. Ας μην παραπονούνται και κλαψουρίζουν, όλοι σας. Τα δύο ανωτέρω σχόλια (το κύριο και του 11:03) αποτελούν τρανό παράδειγμα άγνοιας της ιστορίας δημιουργίας των Ελληνικών κοινοτήτων στην αλλοδαπή και μαργαριτάρια στρεψόδικης επιχειρηματολογίας. Εύχομαι να επικρατήσει πλήρως ο Σωτήριος και να κατοχυρώσει στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς έναντι των αμφισβητήσεων (για λογαριασμό της τσέπης της κλίκας των φαναριωτών) και το τελευταίο τουβλάκι ακινήτου-κτιρίου, καθώς και το τελευταίο δολάριο που εμφανίζεται στους λογαριασμούς και στα ταμεία ΟΛΩΝ των κοινοτήτων-εκκλησιών. Έτσι θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι και εμείς κάποια ημέρα θα στείλουμε το σώμα μας για ταφή πίσω στην πατρίδα, για να ησυχάσει η ψυχή μας. Αμήν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι σημάνει πρόοδος της εκκλησίας φιλαράκο; μήπως είναι να γεμίζει αενάως το παγκάρι της και οι τσέπες των κληρικών ή μήπως κάτι άλλο μη υλικό δηλαδή πνευματικό που αφορά το πλήρωμα της εκκλησίας;

      Delete
  3. Σε μια διχόνοια μεταξύ δύο μερών όταν ο ένας επικαλείται την ομόνοια και την συνεργασία υπό την δική του ηγεσία και διοίκηση, είναι σαφής ένδειξη ότι αυτός είναι ο πονηρός και το λαμόγιο. Ο ισχυρισμός ότι «οι Έλληνες ποτέ δεν συνεργάζονται» μπορεί να είναι μόνον η μισή αλήθεια, και την άλλη μισή την κρύβει ο 11:03. Την διχόνοια και τον εμφύλιο πόλεμο την προκαλεί αυτός ο οποίος παριστάνει τον έντιμο, δίκαιο, σωστό και ωφέλιμο για τους άλλους, ενώ στην πραγματικότητα υποκρύπτει ιδιοτελείς και επιζήμιες για τους άλλους προθέσεις και συμπεριφορά. Εν κατακλείδι, στην διχόνοια, ο ένας από τους δύο είναι ο εξαπατητής και ο απατεώνας και συνήθως επιπλέει και επικρατεί χάρις την ανοησία της μεγάλης μάζας των ανθρώπων.

    ReplyDelete
  4. Ναι φίλε. Δεν υπηρετούν την Κοινότητα. Ρε πάτε καλά όλοι σας; Ο αι Γιαννης ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα. Όλα τα έξοδα της εκκλησίας πληρώνονται από την κοινότητα. Ο μισθός του παππά πληρώνεται απο την κοινότητα. Τα 40.000 του δέσποτα πληρώνονται απο την κοινότητα. Οι μισθοί των ψαλτάδων και των νεοκώρων πληρώνονται απο την κοινότητα. Η εκκλησία αυτή ιδρύθηκε απο την Ελληνική Κοινότητα το 1981. Όταν κάηκε ο αιΓιαννης το 1991, η ασφάλεια της κοινότητας πλήρωσε να ξαναφτιάξουν την εκκλησία. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Και τώρα μου έρχεστε και λέτε οτι δεν πρέπει να υπηρετούν την κοινότητα. Ίσως δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Ξυπνήστε λίγο. Αφού βλέπετε οτι οι εκκλησίες μπαίνουν μέσα κάθε χρόνο, νομίζετε οτι οι δεκαριτσες που ρίχνετε στον δίσκο θα σώσουν την εκκλησία; Ρεεεεε μυαλό κουκούτσι που έχετε όλοι σας

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μιλάς με πολύ αφέλεια. Η κοινότητα δεν έφτιαξε τίποτα. Τον αι Γιάννη τον έφτιαξε η κυβέρνηση του Οντάριο. Και με κάτι πεντάρο δεκάρες που έβαλε η κοινότητα τους έφτιαξαν την εκκλησία.

      Delete
    2. Αφου εσεις οι κοινοτικοί τα πληρώνεται ολλα γιατί το κτήριο εχει τόσο φθορά; Άντε χέσου ξεγάνωτε τενεκέ.

      Delete
    3. Εσύ κι' αν είσαι ΤΟ άσχετο ΒΛΗΜΑ κ. 8:35.....

      Delete
    4. 8:35 Πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας εσύ.

      Delete
  5. Η ιδέα περί εκκλησιαστικής περιουσίας είναι ψευδής. Είναι η Εκκλησία μας, γιατί την αγοράσαμε ή την χτίσαμε... κλπ. Όχι, δεν είναι Εκκλησία μας/σας, γιατί την έχουμε αφιερώσει/δώσαμε, στον Θεό. Δεν είναι κτήμα ούτε των κληρικών ούτε των λαϊκών. Είναι ιερή περιουσία του ίδιου του Χριστού. Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης, και πρέπει να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με αυτήν την ιδιοκτησία. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να συμμορφωθούν με το θέλημα του Θεού. Και εδώ πάλι τόσο οι κληρικοί όσο και οι λαϊκοί πρέπει να έχουν πρωτοβουλία και ευθύνη, στην αναζήτηση του θελήματος του Θεού. Το ίδιο ισχύει για τα χρήματα της Εκκλησίας, τα σπίτια και ό,τι ανήκει στην Εκκλησία.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κόψε τις μ@λ@κιες ρε ανόητε..... Τι σχέση έχει ο Θεός με τα τούβλα που του χαρίσαμε μωρέ; Επιχειρήσεις του Σωτήριου και των κληρικών είναι για να κονομάνε και να θυσαυρίζουν κολυμπώντας μέσα στο χρήμα, είναι κύριε τέτοιε μας, με δούλους τους ηγέτες που τρέχουν για προβολή και φωτογραφίες μαζί τους! Μεγάλες κουφάλες κληρικοί και λαϊκοί που προσποιούνται τους θρησκεύομενους για το δήθεν θέλημα του Θεού!

      Delete