Search This Blog

Wednesday, March 16, 2022

Το "Ελληνικό Σπίτι" έλαβε άδεια για 33 νέες κλίνες Μακροχρόνιας Φροντίδας.!!!

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Με μεγάλη τιμή και προνόμιο μοιραζόμαστε αυτή τη συναρπαστική είδηση ​​ότι το Ελληνικό Σπίτι έλαβε άδεια για 33 νέες κλίνες Μακροχρόνιας Φροντίδας ως αποτέλεσμα στην αίτησή μας στο Υπουργείο Μακροχρόνιας Φροντίδας. Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον αξιότιμο κ. Paul Calandra, Υπουργό Μακροχρόνιας Φροντίδας, Υπουργό Νομοθετικών Υποθέσεων και Αρχηγό της Κυβερνητικής Βουλής στις 9 Μαρτίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο των Αρμενίων του Τορόντο. Τα νέα κρεβάτια θα προστεθούν στο Γηροκομείο μας στο Τορόντο,  αυξάνοντας έτσι τα κρεβάτια μας από 81 σε 114.  

 Η ειλικρινής μας ευγνωμοσύνη προς τον Πρωθυπουργό του Οντάριο κ. Ford, την κυβέρνηση του Οντάριο, τον Υπουργό κ. Calandra και το Υπουργείο Μακροχρόνιας Φροντίδας αντηχεί την εγκάρδια εκτίμηση των περισσότερων από 550 ατόμων που βρίσκονται σήμερα στις λίστες αναμονής των δύο εγκαταστάσεων Μακροχρόνιας Φροντίδας, των οικογενειών τους και των ηλικιωμένων κατοίκων της Ελληνικής παροικίας του Οντάριο που ανέρχονται περίπου στους 150,000.

 Τα νέα κρεβάτια ευθυγραμμίζονται απόλυτα με την αποστολή της Επαρχιακής Κυβέρνησης να τερματίσει την “ιατρική του διαδρόμου” και θα δώσει την ευκαιρία στους αιτούντες που αναμένουν είσοδο στο Γηροκομείο μας να λάβουν ποιοτική φροντίδα υψηλών προδιαγραφών, σε ένα ασφαλές και προνομιακό περιβάλλον με έμφαση σε μια πολιτισμικά ελληνική φροντίδα.

 Η καλοσύνη και εκτίμηση της κυβέρνησής μας προς τους ηλικιωμένους μας θα τους επιτρέψει να ζουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, σε ένα περιβάλλον με επαγγελματική φροντίδα και τελευταίας κορυφαίας τεχνολογίας που θα ελαττώνει τους κινδύνους και τραυματισμούς και θα ανακουφίζει τις τρέχουσες πιέσεις στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας ΜΕΘ.

 Το Σπίτι θα ήθελε να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει την υποστήριξη και τις προσπάθειες του  κ. Άρη Μπαμπίκιαν, MPP Scarborough-Agincourt και Προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Κανονισμών και Ιδιωτικών Νομοσχεδίων, Αντιπρόεδρο της Τακτικής Επιτροπής Κυβερνητικών Οργανισμών, Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής για την επιτυχή κατανομή των κρεβατιών στο Ελληνικό Σπίτι καθώς και της κας Ειρήνης Κερογλίδη, πρώην Αντιπροέδρου του Ελληνικού Σπιτιού για τη συνεργασία με τον κ. Μπαμπίκιαν σε αυτό το πιο αξιόλογο εγχείρημα.

 Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

 Γιάννης Κ. Φαναράς                                                                  

Πρόεδρος & Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου 

 Κώστας Κωστούρος, Διευθύνων Σύμβουλος

 

14 comments:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους/λες που εργάστηκαν για το επίτευγμα αυτό. Πολύ ευχάριστη είδηση για όλους που περιμένουν στην λίστα αναμονής.🙏👏🇬🇷👏🌏👏

    ReplyDelete
  2. Είναι δίκαιο μέσα σε μία οικονομική κρίση ο διεθύνων σύμβουλος του ελληνικού γηροκομείου να αμείβεται ετησίως με ποσό που υπερβαίνει τα $ 150.000. Δεν ντρεπόμαστε. Αλλοι φτωχοί ηλικιωμένοι υποφέρουν και ζούν με αυτές τις φτωχές συντάξεις του καναδικού κράτους και άλλοι να ζούν σαν " αρχοντες ' με το να κάθονται κάποιες ωρες σε κάποιες καρέκλες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελα, ρε μεγάλε, είπαμε ότι η μ@λ@κια είναι καλή, αλλά να μην το παρακάνουμε όμως... Αν ήταν να βάλεις το όνομά σου, θα έγραφες τέτοια παπαριά; Μήπως να εισηγηθούμε την πρόσληψή σου από την Επαρχιακή Κυβέρνηση, ως ταμία της και να αποφασίζεις εσύ για την αμοιβή του κάθε εργαζόμενου υπαλλήλου της; Αν νομίζεις, μπορούμε να το κάνουμε, μας είναι πολύ εύκωλο...

      Delete
    2. 10:19 and what do you think someone in the top job should be paid? You sound like Sotirios who thinks that every one should work for free. You get what you pay for and if you call any other retirement community in Toronto I bet you won’t find anyone is getting paid less than that for the top job. This isn’t the the χωριό.

      Delete
    3. I m sorry but this salary is a provocation to some people . We don't support the mentality do not have a salary but this amount of money is totally unacceptable.
      a MAN OF HONOR AND COMPASSION KNOWS HOW TO ACT

      Delete
    4. Εσύ, τι λες τώρα, ρε ...μεγάλε, θα καταφέρουμε να ...λύσουμε το θέμα της μισθοδοσίας της Επαρχιακής κυβέρνησης, μέσα από τον Αντίποδα; Λίγη σοβαρότης ΔΕΝ βλάπτει, νομίζω...

      Delete
    5. Αντίποδα μην τα γελειοποιείς όλα. Αλλοι συνάνθρωποι μας δεν μπορούν να βάλουν τους γονείς τους ή τούς παπούδες τους στο ελληνικό σπίτι λόγω οικονομικών προβλημάτων και άλλοι αμείβονται με μισθό "παράλογο". Βέβαια δεν λύνουμε το πρόβλημα που η επαρχιακή κυβέρνηση έχει αποφασίσει αλλά το χρηματικό ποσό αμοιβής, για να αποφασίζει να είναι τόσο μεγάλο.Αλλοι λένε ότι είναι $ 180.000 . Τέλος πάντων.

      Δεν μπορεί άλλοι να υποφέρουν και άλλοι να είναι μεγιστάνες και να παίρνουν τόσα χρήματα χωρίς να έχουν κάνει μια φιλανθρωπική βοήθεια να βοηθήσουν κάποιο
      Κάποιου γνωστού μου ανθρώπου η μητέρα δεν μορούσε να πάει στο γηροκομείο λόγω πενιχρής σύνταξης αλλά ο κ διευθυντής δεν έδωσε λύση στό πρόβλημα αλλά ευρισκε την
      δικαιολογία ότι είναι απασχολημένος


      Ντροπή για την έλλειψη ανθρωπιάς. Να τα διαβάσει αυτά γιατί μεσα σε ένα κόσμο με ανθρώπους , δεν υπάρχει άνθρωπος!!

      Delete
    6. Πες το από την αρχή, ρε παιδί μου, ότι θέλεις να λύσεις κάποιο προσωπικό σου πρόβλημα και για να το πετύχεις τα βάζεις με τον μεγάλο μισθό του διευθυντή.!!! Τώρα εξηγούνται όλα, αλλά το παίδεψες πολύ το πράμα μέχρι να το ομολογήσεις.!
      Μάθε όμως πως ο διευθυντής ΔΕΝ είναι εκεί για να νομοθετεί, αλλα για να τηρεί τους νόμους και να εφαρμόζει τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου της Επαρχιακης κυβέρνησης. Και, φυσικά, να επιβλέπει τις εργασίες του προσωπικού το οποίο εργάζεται για το Ίδρυμα.
      Τέλος, όλοι θα μπορούσαμε να πούμε ντροπή σε σένα, για τον τρόπο που χρισημοποιησες να πετύχεις κάτι μη νόμιμο, κατηγορόντας την μεγάλη» αμοιβή του διευθυντή.! Κρίμα, αν και ουτε λόγος μας πέφτει μα ούτε και βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε…

      Delete
    7. Αντίποδα πάψε να υποθέτεις και να γελειοποιείς.Δεν έχω κανένα υπόψη μου. Αλλά γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που παιδεύονται για να μπούν στο ίδρυμα. Ούτε έχω τίποτα με τό Διευθυντή. Απλά πρέπει να υπάρχει περισσοτέρα δικαιοσύνη. Και εκ μέρους αυτών των υψηλά αμειβομένων, να υπάρξει μια συμπόνοια και κατανόηση.

      Εδώ υπάρχουν οικογένειες που ζούν με $30.000 ή 40.000
      Και κάποιοι άλλοι ζούν μέσα στις πολυτέλειες .
      Κάποιος έλληνας καθηγητής και ιατρός που έπαιρνε πάνω από $130.000 ,παράληλλα βοηθούσε φτψχούς έλληνες και φοιτητές στην πορεία τους και έβλεπε ΔΩΡΕΑΝ αρκετούς έλληνες που ήσαν στον Καναδά επισκέπτες χωρίς ασφάλεια.

      Αντε να βρείς τέτοιους ανθρώπους σήμερα που δίνουν καρδιά όχι γιατί πρέπει, αλλά για να γίνει λίγο αυτή η κοινωνία πιό ανθρώπινη.
      Ζουμε όλοι με το " WHO CARES " Attitude

      Delete
    8. Ελα ρε μεγάλε, τι κάνεις, όλα καλα; Δεν μου λες σε παρακαλώ, για το λόγο αυτό ήρθαμε στον Καναδά, να ρωτάμε δηλαδή εσένα πώς θα ζήσουμε, τι θα κάνουμε με τα λεφτά που βγάζουμε από τη δουλειά μας και σε ποιόν και τι είδους φιλανθρωπία θα προσφέρουμε; Μήπως να μας έλεγες και το όνομά σου για ξέρουμε το έργο που πρόσφερες εσύ και να ακολουθησουμε το παράδειγμά σου; Υποθέτω ότι για να μην υπογράφεις θα είσαι παιδί της Εκκλησίας και ακολουθείς τον Κανώνα του "ΜΗ γνώθει η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου". Πήρες τα πατήματα του πνευματικού πατέρα σου του Σωτήριου, όπως όλα δείχνουν! Βοηθάς τον κόσμο που έχει ανάγκες στα κρυφά για να μην σκανδαλίζεις τους άλλους που δεν μπορούν. Άλλη φορά πάντως θα σε ρωτάμε μέσα από τον αντίποδα, τι πρέπει να κάνουμε και εσύ θα μας λες, έτσι ώστε να μην γνωρίζει κανένας τίποτα και να τα έχουμε καλά και με τον Θεό!!!

      Delete
    9. Δεν ξέρεις τι λές Αντί ποδα. Οσο γερνάς μαλ@κίες λές γιατί είσαι και σύ ένας ξεροκούτης που γυρίζει παντού.
      Ο άνθρωπος σου γράφει με ευγένεια και εσύ απαντάς με ειρωνία.
      Ολο τον Σωτήριο μπερδεύεις με όλα. Αντε ξεκόλα καημένε ξεροκούτη!

      Delete
    10. Αν εγώ, τώρα, υποθέσω ότι η ενόχλησή σου είναι αποκλειστικά και ΜΟΝΟ γλύψιμο στον Σωτηράκη, πόσο λάθος θα είμαι; Και φυσικά γερνάω, και φυσικά όσο γερνάω θα λέω μαλακίες, αλλά τουλάχιστον ΔΕΝ τις κάνω, όπως κάνουν όλα τα καθίκια του περίγυρού σου.! Ο Σωτήριος είναι η μόνη αλητεία που έλαχε στην παροικία μας και βέβαια στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Καναδά. Μήπως θα πρέπει να τον γλύφουμε, τώρα, κι' εμείς, όπως έκαναν τα τελευταία χρόνια και κάνουν, πλέον, ΟΛΑ τα παλιοτόμαρα της "ηγεσίας" της Τοροντιανής ομογένειας; ΔΕΝ γνωρίζεις ότι ξεβρακώθηκαν (ή, σωστότερα, ξεβρακωθήκατε) ΟΛΟΙ.! Σας ξευτέλισε ο κουσουριαρης ο Σωτήρης μωρέ και καμαρώνετε ξεδιάντροπα; Άντε χαθήτε τομάρια του κερατά. Ας μην ξαναγράψει και ας μην ξαναδιαβάσει Αντίποδα αφού ούτως ή άλλως ΔΕΝ αξίζει τον κόπο.

      Delete
  3. Κατα τον κο Φαναρα...."και των ηλικιωμένων κατοίκων της Ελληνικής παροικίας του Οντάριο που ανέρχονται περίπου στους 150,000." ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εδώ σε θέλω,τώρα, κ. Φαναρά... Αν μπορείς απάντησε στην τόσο τόσο δύσκολη και πάνω απ' όλα, ...ενδιαφέρουσα ερώτηση.! Ο λαός ...πρέπει να ξέρει ακριβώς.!!!

      Delete