Search This Blog

Monday, March 14, 2022

Σχόλιο αναγνώστη μας για σκέψεις και πράξεις της ομάδας «ΠΡΑΞΙΣ» του κ. Σύρρου. Ό,σοι …πιστοί προσέλθετε.!!!

 

Ο κ. Σύρρος εμφανίστηκε πρόσφατα στο ράδιο CFMB. Ξεκαθάρισε τη θέση του σε σχέση με την εκκλησία. Εξήγησε ότι η ομάδα του θέλει να εφαρμόσει «κοινοτικοί Ομοιόμορφοι Κανονισμοί» αντί «Ενοριακοί Ομοιόμορφοι Κανονισμοί». Αν κάποιος μπορεί να εξηγήσει ποια είναι η διαφορά θα το εκτιμούσαμε. Και στις δύο περιπτώσεις ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει τον τελικό λόγο για όλα τα θέματα. 

Όλοι ξέρουμε ότι οι Γενικές μας Συνελεύσεις είναι άχρηστες και δίνοντας βέτο για όλα στον Σωτήρη θα είμαστε όλοι καλοί χριστιανοί. Η ομάδα της Πράξις έχει κάνει ένα σχέδιο βασισμένο στην υπόθεση ότι οι ενορίες είναι καλύτερα διοικούμενες και πιο κερδοφόρες. Φυσικά οι κοινότητες του Μόντρεαλ και του Τορόντο δεν ξέρουν πώς να λειτουργούν εκκλησίες και είναι προτιμότερο κάθε εκκλησία να είναι ξεχωριστή ενορία με «κοινοτικοί Ομοιόμορφοι Κανονισμοί». Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύουν και οι δύο Κοινότητες στην ιστοσελίδα τους αποδεικνύουν ότι οι εκκλησίες δεν είναι κερδοφόρες. Γιατί η ομάδα της Πράξις κάνει αυτή την υπόθεση; Έχει δει κανείς από την ομάδα του τα οικονομικά από μια από τις 130 ενορίες της χώρας που ελέγχει η Αρχιεπισκοπή; Γιατί όλες αυτές οι ενορίες κρατούν μυστικούς τους αριθμούς τους και δεν θέλουν να δημοσιεύσουν αυτές τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους όπως οι κοινότητες του Μόντρεαλ και του Τορόντο; Πόσο δύσκολο θα είναι για τον κ. Σύρρο να βρει αυτές τις πληροφορίες; Ίσως, ο Σάτιρας ξέρει; Μήπως ο Δημήτρης Μανίκης που ήταν ο Ταμίας σε μια από τις Ενορίες μπορεί να μας δείξει τους αριθμούς για να έχουμε «διαφάνεια»; Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι ο κ. Σύρρος βγάζει συμπεράσματα με λάθος πληροφορίες και με κακές υποθέσεις. Η Πράξι μας λέει επίσης ότι κάθε εκκλησία και σχολείο θα είναι υπεύθυνη για την πληρωμή των εξόδων της. Πότε θα μας πουν τι σχεδιάζουν να κάνουν όταν μια εκκλησία δεν είναι σε θέση να πληρώσει όλα τα έξοδά της; Ίσως το πραγματικό σχέδιο είναι να ξεπουλήσουν τη Νότια Ακτή που πάντα είχε έλλειμμα. Φυσικά αυτό ήταν το σχέδιο του Αρχιεπισκόπου από το 1983. Ο Αρχιεπίσκοπος θέλει ακόμα να εκδικηθεί τον Ανδριανό Μαρή. Μήπως όλα τα χρόνια που πέρασε ο κ. Σύρρος στην Ευρώπη ξέχασε τι σχεδίαζε πάντα να κάνει ο παΤΕΡΑΣ μας; Ο κ. Σύρρος ήταν πάντα ένας άνθρωπος που συνέβαλε στην προβολή του ελληνισμού. Είναι πραγματικά λυπηρό να επηρεάζεται από ανθρώπους που προσπαθούν να πετύχουν τους βρώμικους στόχους του Σωτήρη.

5 comments:

  1. Θα κλείσουν λοιπόν τα περιφερειακά συμβούλια και θα τους αφαιρέσουν το βέτο και μετά θα δώσουν βέτο στον Αθανασούλα. Πονηροί αλλά θα είναι αδύνατο τα 2/3 των μελών να συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο! Δολερόν μεν αεί κατά πάντα δη τρόπον πέφυκεν άνθρωπος.

    ReplyDelete
  2. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι η ομάδα Πραξις δεν θα παρουσιάσει πλήρη ομάδα στις εκλογές για το περιφερειακό συμβούλιο της Νότιας Ακτής. Η ομάδα δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους από τη Νότια Ακτή. Στη λίστα με τους υποψηφίους που ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο, κανένας δεν είναι από αυτήν την περιοχή του Μόντρεαλ. Είναι απίθανο να βρουν 9 άτομα από τη Νότια Ακτή που θα θέλουν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές για το περιφερειακό συμβούλιο.

    Η Νότια Ακτή είναι η περιοχή που δεν συμπαθεί τον Αρχιεπίσκοπο. Το 1982, όταν ο Ανδριανός Μαρής έχτιζε εκεί το κοινοτικό κέντρο, ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε ταυτόχρονα να ανοίξει τη δική του εκκλησία στην περιοχή. Έκτοτε έκανε τα πάντα για να σαμποτάρει την επιτυχία της περιοχής. Ο Αρχιεπίσκοπος και οι υποστηρικτές του έλεγαν πάντα ότι το κοινοτικό κέντρο της Νότια Ακτή ήταν ένα λάθος. Πολλοί από τους ίδιους είπαν επίσης ότι το ελειματικό Σχολείο πρέπει να κλείσει. Συμπτωματικά πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους υποστηρίζουν την ομάδα της Φιλικής Εταιρείας. Ο κ. Σύρρος δεν είπε ποτέ ότι το σχολείο πρέπει να κλείσει. Ωστόσο, όταν λέει ότι κάθε τμήμα θα είναι υπεύθυνο για τα έξοδά του, πρέπει να υποθέσουμε λογικά ότι πιθανότατα θα κλείσει το σχολείο στη Νότια Ακτή. Αυτό το σχολείο δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει όλα του τα έξοδά. Πολλοί άνθρωποι στη Νότια Ακτή τα βλέπουν όλα αυτά και δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνει η ομάδα της Πράξις.

    Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες στη Νότια Ακτή. Όλοι γνωρίζουν ότι το σχολείο και η εκκλησία δεν ήταν ποτέ κερδοφόρα. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι εκεί έχουν μεγάλη δύναμη και επιρροή. Τα μισά χρήματα από την ερανική επιτροπή συγκεντρώνονται από ανθρώπους που ζουν στη Νότια Ακτή. Οι περισσότεροι άνθρωποι με επιρροή στο νυν ΔΣ ζουν στην περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο.

    Αυτή την Κυριακή είναι η Γενική Συνέλευση. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Σύρρος και η ομάδα του θα προσπαθήσουν να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Το είπε ο κ. Μανίκης στο Ράδιο Ακρίτες τον Φεβρουάριο του 2021. Νομίζουν ότι βάζοντας χειροπέδες του ΔΣ για 2 μήνες μέχρι τις εκλογές κάτι θα πετύχουν. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αγνοώντας τη Νότια Ακτή θα είναι το μεγαλύτερο λάθος τους. Εάν η ομάδα της Φιλική-Πραξι κερδίσει τις εκλογές για το ΔΣ, το περιφερειακό συμβούλιο της Νότιας Ακτής θα ασκήσει βέτο σε πολλές από τις αλλαγές, ειδικά σε αυτές που θα δώσουν μεγαλύτερη εξουσία στην Αρχιεπισκοπή. Επιπλέον, όποιες αλλαγές δεν μπορούν να ασκήσουν βέτο και φτάσουν σε γενική συνέλευση θα καταψηφιστούν. Θα είναι αδύνατο για τα 2/3 των μελών σε μια Γενική Συνέλευση να εγκρίνουν αλλαγές στον Κανονισμό όταν θα υπάρχουν εκεί 200 θυμωμένα μέλη από τη Νότια Ακτή που θα θέλουν να σώσουν το σχολείο τους. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, όταν κάποιοι θέλουν να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό, βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Θα υπάρξουν συνέπειες αργότερα.

    ReplyDelete
  3. Όσο καλές προθέσεις και να έχει η ομάδα πράξης. Δεν θα κατορθώσει να πραγματοποιήσει αυτά που έχει στο πρόγραμμά της. Παράδειγμα. Να έχουν δικαίωμα ισότιμου μέλους ένας μη ορθόδοξος Έλληνας. Και πολλά άλλα. Μιλάει για αλλαγή του βασικού καταστατικού. Θα χρειαστεί 90% των ψήψων της Γενικής Συνέλευσης. Πράμα εντελώς αδύνατον. Μιλάει για μια άλλη εντελώς διαφορετική Κοινότητα. Απλά θα ασχοληθεί για τρία χρόνια με πράματα που δεν θα μπορέσει εκ των πραγμάτων να τα πραγματοποιήσει. Θα είναι ένα χάσιμο χρόνου.

    ReplyDelete
  4. Οι άνθρωποι που θέλουν την καταστροφή της Κοινότητας είναι εξοργισμένοι με όλα τα χρήματα που έλαβε η κοινότητα για βοήθεια. Όπως είπε χθες στο Mike FM η Νεοφώτιστου, η κοινότητα δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Όποιος αναλάβει τον Ιούνιο θα έχει 2,5 εκατομμύρια στην τράπεζα. Ναι, τα 6 εκατομμύρια από την Οτάβα βοήθησαν πολύ. Ωστόσο, το ερώτημα πρέπει να είναι γιατί άλλοι οργανισμοί δεν ζήτησαν την ίδια βοήθεια που έλαβε η κοινότητα του Μόντρεαλ. Για παράδειγμα, μέχρι τον Αύγουστο του 2020, ο Αρτεμάκης έλαβε μόνο 70.024$ για την κοινότητά του. Η ελληνική κοινότητα της Οτάβας έλαβε 80.000 $ και πλήρωσε σε έναν λογιστή 18.000 $ αμοιβή για να προετοιμάσει τα έγγραφα. Στο Ίδρυμα Σωκράτης κανείς δεν ζήτησε βοήθεια γιατί όλοι ήταν απασχολημένοι αναζητώντας για διαφάνεια αλλού. Αντί να λένε ότι η ΕΚΜΜ ήταν «τυχερή», οι άνθρωποι θα πρέπει να ρωτήσουν γιατί άλλοι οργανισμοί δεν ακολούθησαν το παράδειγμα της.

    ReplyDelete
  5. Mr Sirros has noble intentions but will not accomplish much. There are too many people on his team that are there to settle old scores. This will be a distraction and they won't be able to get 2/3 or 90% support for their ideas. Look out for who they will propose as Chairman of the Assembly on Sunday and then you will see how some of them are primarily seeking revenge. Actions speak louder than words.

    ReplyDelete