Search This Blog

Monday, March 7, 2022

Είναι τελικά η, - έτσι κι’ αλλιώς κατάπτυστη -, συμφωνία, Καραντώνη -Σωτήριου ή Αρτεμάκη-Σωτήρη; Ποιος θα μας το πει;

 

Ένα ενδιαφέρον σχόλιο αναγνώστη μας που, -μπορεί, ίσως, φαίνεται να- γνωρίζει πολλά και μάλλον περισσότερα από εμάς. Διαβάστε το λοιπόν, όσοι νομίζετε ή και πιστεύετε (αν είναι δυνατόν.!!!) ότι υπάρχει ακόμα Ελληνική Κοινότητα.!!!

Φυσικά τα όποια σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα, και ιδιαίτερα όσων -σοβαρών όμως – περιφέρονται ακόμα την Thorncliffe Park, ώστε να βγάλουμε και οι άσχετοι κάποια συμπεράσματα, για τα τομάρια που ξεπούλησαν το …καμάρι της παροικίας μας, στον κουσουριάρη Σωτήρη…

Γράφει, λοιπόν, ο σχολιαστής:

«Η πραγματική ονομασία της συμφωνίας είναι Αρτεμἀκη-Σωτηρίου και όχι Καραντὠνη-Σωτηρίου. Εάν ο κ. Αρτεμάκης, που τότε εκπροσωπούσε το συμβούλιο της ΕΚΤ, διαφωνούσε με το περιεχόμενο της συμφωνίας, είχε κάθε ευκαιρία να παραιτηθεί από νωρίς και να διασώσει την υστεροφημία του. Αλλά κάποιες πληροφορίες που έχω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η επιστολή Σωτηρίου προς το πόπολο της ΕΚΤ πέρυσι, ήταν στάχτη στα μάτια του και σε υπόγεια συνεννόηση με τον Αρτεμάκη και την παρέα του για να μαζέψουν πρώτα γρήγορα και όσο πιο πολλά δολάρια μπορούσαν για την διάσωση –δήθεν- της ΕΚΤ, και κατόπιν να μεθοδεύσουν την υποχώρηση-ξεπούλημα όσο πιο μαλακά μπορούσαν χωρίς να ανοίξει μύτη. Στο έχουν πει κι άλλοι αναγνώστες σου Αντίποδα, η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη, και εγώ ταπεινά βλέπω ότι ο Μεγαλοδύναμος επέτρεψε να συμβούν αυτά για να υπάρξει μακροχρόνια παιδαγωγία σε όσους Τοροντονιανούς αποκαλούν τον εαυτό τους Έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς. Θα γίνουν κι άλλα σημεία και τέρατα εφεξής στο κουφάρι και το πορτοφόλι της ΕΚΤ –όσο το πόπολο συνεχίζει να αιμοδοτεί με δολάρια. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος έντιμος χριστιανός και να τα γράψει κάποτε σε βιβλίο»

8 comments:

  1. Χωρίς να θέλω να πάρω τη θέση του Αρτεμάκη, ο οποιος στην τελική ευθύνεται για ό,τι κακό συνέβη στην Κοινότητα, μήπως του φορτώνουμε πολλά περισσότερα από όσα του πρέπουν; Εγώ γνωρίζω ότι την συνφωνία την διαπραγματεύτηκε ο Καραντώνης με τον φίλο του τον Σωτήριο και την κατάθεσαν στο συνβούλιο προς έγκριση. Αυτό άναψε το πράσινο φως, λέγοντας ΝΑΙ στην πλειοψηφία του, με κάποιες ψήφους κατά, και ως ψηφισμένη έπρεπε ο πρόεδρος να την υπογράψει. Βέβαια, αν ηθελε θα μπορούσε να πει ΟΧΙ, αλλά ήθελε, όμως; Προφανώς και δεν. Να κάνω και λίγο τον συνήγορο του διαόλου, λεγοντας ότι αφου ο ίδιος διόρισε τον Καραντώνη διαμεσολαβιτή, πιστεύοντας στην σοβαρότητά του, μήπως αυτός τον πούλησε .....λιγάκι; Διότι κουβεντιάζονται και κάτι τέτοια πράγματα στην πιάτσα τους! Και μόνο που διλορισε στην επιτροπή του ανθρώπους που αποδεδειγμάνα ήταν δικοί του, έκανε ό,τι ήθελε, αποφάσισε και διέταξε ώστε να κατεβάσουν πανταλώνια και βρακιά στον Σωτήριο!! Γυρίζω στον κύκλο τους και πιστεύω ότι θα βγούν όλα στη φόρα και θα μαθευτεί η αλήθεια, άσχετο αν οι ίδιοι αδιαφορούν αφου είναι γομάρια ξεσαμάρωτα από Σωτήρη και κάτω!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σχὀλιο προς τον 12:58.
      Στις 16 Ιουνίου του 2017, δηλαδἠ πριν από περίπου 5 χρόνια, η τοπικἠ εφημερίδα «Ἑλληνικός Τὐπος» ἐγραψε ἐνα ἀρθρο με τἰτλο: “Πορτραίτα Ομογενών: Αντώνης Αρτεμάκης – Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο”. Διαβἀζοντας το κείμενο σε πιἀνει λιγωμάρα με τις σἀλτσες και τα παχιά λόγια και το Κρητικό γλείψιμο, αλλά σε ένα σημείο μεταφέρει λόγια του κ. Αρτεμάκη και λέει για την («σικἐ») διαμἀχη με τον Επίσκοπο: «Ο ίδιος βέβαια δεν είναι και τόσο αισιόδοξος για την έκβαση αυτής της μάχης, πιστεύει στις συμβιβαστικές λύσεις για το καλό και των δυο πλευρών, μα για καλό και κακό, η ιστορία άλλα δείχνει και ο λόγος του είναι πύρινος αν χρειαστεί. «Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς, και προχωράμε» λέει επικαλούμενος την ενότητα του Ελληνισμού.».

      Κὐριε 12:58, τα σημἀδια των συμβιβαστικών λύσεων στον χαρακτἠρα του υπήρχαν αλλά δεν περιμέναμε ότι αντἰ για συντηρητική ἀμυνα ο εν λόγω «εθνἀρχης» του Τορὀντο θα ἐδινε στην κυριολεξία «γη και ὐδωρ» σαν τον Εφιἀλτη. Εἀν ο Κολοκοτρώνης πίστευε στις «συμβιβαστικἐς λύσεις», η Ελλάδα θα ήταν ακόμα υπόδουλη επαρχία των Οθωμανὠν. Τι είδους συμβιβασμούς έχει δικαίωμα να κάνει ένας απλός διαχειριστής μη κερδοσκοπικού οργανισμού στον Καναδἀ που να μην είναι ἐμμεση παραχὠρηση νομής και κατοχἠς της συλλογικής ιδιοκτησίας των μελών; Ἀλλη είναι η δουλειἀ του, ὀχι να παριστάνει τον πολιτικό που είναι ανεύθυνος, σαν τους μαυρογιαλούρους και να πιστἐυει ότι θα ἐχει το ακαταδἰωκτο.
      Το ἀρθρο της εφημερίδας θα το διαβάσετε εδὠ:
      https://greekpress.ca/%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%

      Delete
  2. και Καλή Σαρακοστή Αντίποδα

    ReplyDelete
  3. Ήξερε τι έκανε ο Αρτεμάκης. Έφτιαξε ο ίδιος την επιτροπή διαπραγμάτευση με ΔΙΚΟΥΣ του ανθρώπου, της εμπιστοσύνης του και τους είπε: Φέρτε συμφωνία με κάθε θυσία. Δώστε τα όλα και τις μελλοντικές εισπράξεις. Άρπαξε φωτιά η γούνα μας. Ακόμα, ακολουθήστε το αφεντικό από εκκλησία σε εκκλησία. Του ανήκουμε πλέον.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ.

    ReplyDelete

  4. Δεν είμαι σίγουρη για τα όσα λέτε και γράφετε εσείς εκεί στον αντίποδα αλλά ξέρω πολύ καλά ότι στην κοινότητα μέσα στους 3 μήνες παρουσιάστικε ένα αξιόλογο έργο, όπως είναι το κόψιμο 3-4 βασιλόπιτων από τις φιλοπτώχους, έγινε οικογενιακή γιορτή την τσικνοπέμπτη στην αγ. Ειρήνη, με παρόντες για πρώτη φορά τους παπάδες μας. Ακόμα γιορτάστηκαν τα γενέθλια του πατέρα μας Σωτηρίου στον αγ. Νικόλαο με παρούσες τις φιλόπτωχες της κοινότητός μας, παρατέθηκε γεύμα από την αγ. Ειρήνη, στον Σωτήριο και τους ιερείς της και τέλος γιόρτασαν τα κούλουμα την καθαρά δευτέρα, σήμερα, όλες οι κυρίες μαζί του αγ. Δημητρίου όπου παραυρέθηκε και ο παπακώστας που ευλόγησε τις λιχουδιες που ετήμασαν οι κυρίες. Να για πιο έργο θα πρέπει να τιμηθεί αύριο η προεδρίνα μας από τα κορίτσια της πηνελόπης. Ευχαριστώ.



    ReplyDelete
  5. Εκτός και αν είναι σκέτη ειρωνεία το σχόλιο 11.16, κατά τα άλλα το έργο των βασιλόπιτών και οι μάσες και χάψες της τσικνοπέμπτης καθώς και κούλουμα άλλες χάψες και μάσες δεν θεωρούνται έργο και μάλιστα αξιόλογο, κυρά Ακακία. Εγώ θα έλεγα η προεδρίνα σας να έπαιρνε πλακέτα από τις Κόρες της Αφροδίτης, πολύ σοβαρός οργανισμός. Ψάξτε και θα τις βρείτε.

    ReplyDelete
  6. ΚυρΑντίποδα, δεν χρειάζεται να μας πει ουδείς ποιανού είναι η κατάπτυστη συμφωνία. Όπως γνωρίζεις και εσύ πολύ καλά, όποιος υπογράφει, αυτουνού είναι και η συμφωνία. Οι διαπραγματευτές κάνουν μόνο το παζάρι. Ο προξενητής δεν παντρεύεται τη νύφη, παρά ο γαμπρός. Η κυρά Ακακία κατάλαβε ότι έκανε πατάτα με το σχόλιό της; Και αποφάσισε να κλωσήσει αυγά;

    ReplyDelete
    Replies







    1. Δεν γνωρίζουμε, αγαπητέ, ούτε εσάς ούτε κάποια Ακακία, ώστε να σς πούμε οτιδήποτε. Αλλά όταν εσύ έχεις γνώμη για ένα τέτοιο θέμα, επέτρεψε και σε κάποιον άλλο να έχει τη δική του άποψη, και να την εκφράζει... Εξάλλου ΔΕΝ σας κοστίζει και πολύ αφού ό,τι μ@λ@κια και να πείτε, ανώνυμα τη λέτε μιας και φοβάστε ακόμα και τον ίσκιο σας, προφανώς… Και όσοι εκφράζουν τη γνώμη τους φοβισμένοι, μάλλον ως σοβαρή άποψη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί… Όχι, λοιπόν, μαλώματα σε ξένο αχυρώνα.!!!


      Delete