Search This Blog

Friday, March 11, 2022

Ένα σχόλιο ομογενή, το οποίο - αν βασίζεται σε αληθινές πληροφορίες - έχει το ενδιαφέρον του…

 


Είμαστε 2 είμαστε 3 κ.λπ. Όπως δείχνουν τα σχόλια από διάφορους σχολιαστές των γραπτών, οι ομογενείς που άρχίζουν να μπαίνουν στο νόημα της ανόητης συνφωνίας των πουλημένων, με τον παραδόπιστο ανώμαλο Σωτήριο, αρχίζει να βρίσκει εύκρατο έδαφος και να κάνει καρπούς. Πρώτη απόδειξη είναι το ότι με το που διαδόθηκε η σωνφωνία αυτή, ο λαός άρχισε σιγά σιγά να κόβει τις απλόχερες οικονομικές προσφορές του προς την «ανεξάρτητη επιτροπή» με αποτέλεσμα να βάλουν χέρι στα έσοδα κάποιων άλλων, μόνυμων διαχρονικών επιτροπών συγκέντρωσης χρημάτων, όπως είναι το Golf Tournament, ας πούμε. 

Με τέτοιες μεθοδεύσεις «πέτυχαν» να φτάσουν το ύψος του ποσού που είχαν βάλει στόχο στο ξεκίνημα τους. Μια άλλη απόδειξη είναι το ότι τους ξέμειναν απούλητα κάποιες εκατοντάδες λαχνοί για το αυτοκίνητο, αφού όσοι άκουσαν για τον προορισμό των χρημάτων του λαχείου, αρκέστηκαν στο «ευχαριστώ δεν θα πάρω»!

(Μόνον δεν έμαθα ακόμα αν στο ενάμισο εκατομμύριο που δήλωσαν ότι μάζεψαν, είναι και οι 250 χιλιάδες που άφησε ο Μήσιος στη διαθήκη του! Διότι μέχρι τώρα δεν μπορεσα να τα ..συναντήσω καταχωρημένα σε κάποια βιβλία εσόδων της Κοινότητας!..)

 Μετά ήρθε η ώρα του πολυδιαφημισμένου Χορού-Γκαλά, του οποίου η προθυμία συμμετοχής είχε ξεπεράσει τα όριά της. Δήλωσαν δηλαδή συμμετοχή πάνω από 150 άτομα, τα οποία δεν μπορούσαν να χωρέσουν σε μια μικρή αίθουσα των 600 ανθρώπων! Για το λόγο αυτό μετακομησαν την εκδήλωση στο κοινοτικό κέντρο, στο οποίο μπορούν να βολευτούν πάνω από 300 άτομα. Πρόβαλαν βέβαια μια καλή δικαιολογία ότι ένεκα του κορωνοϊού δεν μπορούσε να γίνει η εκδήλωση, αλλά ήταν πολύ λίγα τα «παιδάκια» του την δέχτηκαν ως σοβαρή. Οι άλλοι απλά γέλασαν με τις μαλ…..ες τους.

Αυτά με λίγα λόγια είναι τα κατορθώματα του Συνβουλίου της οχταετίας Αρτεμάκη τα οποία έγκρινε και η διαπραγματευτική επιτροπή του κ. Κατραντώνη, με τους επιλεγμένους συνεργάτες του ή συμπωλητές, αν προτιμάτε! Εκείνη που δεν ακούστηκε ακόμα ή δεν άκουσα εγώ ίσως είναι η φωνή της «αντιπροεδρίνας» διότι υποθέτω ότι ασχολείται πολύ με την μόρφωση των παιδιών μας.

Πάντως το συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να συνάξει από τα παραπάνω είναι ότι όλα πάνε καλά και θα πάνε ακομα καλύτερα αν πάρουμε ένα δάνειο να ξωφλίσουμε τους ιερείς μας και τα χρέη προς τον Σωτήριο, με υποθήκη τις εκκλησίες και μόλις το αποπλήρώσουμε του παραδίνουμε και τα κλειδιά, ώστε να βρουν θέση στον παρά-δεισο οι καλοί τούτοι χριστιανοί που διοίκησαν κάποτε την Κοινότητα! Αυτά για ορεκτικό…… 

5 comments:

  1. Λέει και γράφει πολλές @αλίες ο παραπάνω κύριος αλλά γράφει και πολλά σωστά, τα οποία δεν μπορείς να απορρίψεις, άμα θες να είσαι και λίγο σοβαρός. Εδώ κατάντησε η ηγεσία των ομογενών του Τορόντο, από την εποχή Μενεγάκη και δώθε! Όσοι σοβαροί υπήρξαν μετά την περίοδο Μενεγάκη πήραν τα μάτια τους κι' έφυγαν ..νύχτα από κει μη θέλοντας να πέσουν στο βούρκο όπου κολυμπούσε ο κίναιδος Σωτηράκης. Έμειναν όμως τα διάφορα καρτάλια, τα οποία ανανεώνουν την ..γκαρνταρόμπα του κατεβάζουν τα βρακάκια και του γλύφουν τα οπίσθια τα οποία είναι και η αδυναμία του! Είναι βέβαια και κάποιες κυράτσες που θέλοντας να ξεπορτίζουν για καμια αρπαχτή, τρέχουν από πίσω του! Καταισχύνη.!

    ReplyDelete
  2. Something smells here Skoutakis,Fanaras and Karantonis sold the community out to the devil. The why is anybodies guess. It’s ironic that the current president runs behind Sotirios like a puppy looking for food. God help us if she turns out to be the second Merkel who gets paid to rattle the cage. She will not last the full term she will resign and the let the paid employee take over. Good riddens .

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6:26 pm - well the actual President Artemakis was obviously involved in this deal too. But yes it’s cause for concern that she was invoked in pushing this deal and now runs behind Sotirios looking for his approval. I she screws over the GCT my guess is that it will happen sooner than later since Sotirios is eager to take over GCT and MTL GCT churches before his times up. It’s been his dream for 40 years to screw the GCT, he was even quoted in some article back then about it. I don’t get why anyone would get in bed with the devil? Unless some personal gain like money or power is at play.

      Delete
  3. Αγαπητέ κύριε Αντίποδα. Γνωρίζετε κάτι για το παιδάκι από τα Χρονίκα που ζητά από τον κ. Σύρρο να είναι ο νέος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων στην Κοινότητα εάν εκλεγεί η ομάδα του; Φαίνεται ότι η εφημερίδα του έχασε τους περισσότερους χορηγούς της και το παιδί ψάχνει για δουλειά στην Κοινότητα γιατί δεν έχει πληρώσει το νοίκι του σπιτιού του εδώ και πολλούς μήνες. Προφανώς, ο κ. Σύρρος δεν ξέρει αν πρέπει να γελάσει ή να ανησυχεί ότι ο Παπαδόπουλος θα σαμποτάρει τα σχέδια τους. Ένα είναι σίγουρο. Ο κ. Σύρρος θα χρησιμοποιήσει τη βοήθεια απο λαμόγια αλλά μετά τις εκλογές θα ξεχαστούν. Ο Παπαδόπουλος θέλει η κυβέρνηση να ελέγχει την κοινότητα. Αισθάνεται ότι τα 6 εκατομμύρια που έλαβε για βοήθεια δεν ήταν απαραίτητα. Αυτά τα χρήματα δόθηκαν στην κοινότητα για να μην απολύσουν τους περισσότερους υπαλλήλους τους και όλοι γνωρίζουμε ότι όλα τα σχολεία ήταν πάντα ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Παπαδόπουλος αισθάνεται ότι τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στην κυβέρνηση και φυσικά αν ο κ. Σύρρος απασχοληθεί να αντικαταστήσει τα 6 εκατ. $ τότε δεν θα καταφέρει πολλά αν εκλεγεί. Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Σύρρος θα ξυπνήσει και θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τη «βοήθεια» από τα λαμόγια που νιώθουν ότι η Κοινότητα πρέπει να καταστραφεί και τα κομμάτια να δοθούν στον Σωτήρη. Ανησυχεί ο ψυχοπαθής για τα 8 εκατομμύρια που έλαβε βοήθεια η Αρχιεπισκοπή από την Οτάβα και θα παραπονεθεί και στην κυβέρνηση; Πιστεύει ότι ο Σωτήριος τα δικαιούνταν αυτά τα χρήματα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι σχεδόν όλες οι εκκλησίες της χώρας έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητέ κ. 6:26, θεωρούμε το σχόλιό σας ενδιαφέρον και αρκετά ενημερωτικό για όσους ΔΕΝ είναι μυημένοι στα της Κοινότητας του Μόντρεαλ και ειδικότερα για τους εκ Τορόντο καταγόμενους ομογενείς οι οποίοι αισθάνονται πικραμένοι ή ακόμα και χολωμένοι από το ξεπούλημα της εδώ Κοινότητας, στα αρπαχτικά της Αρχιεπισκοπής και του Φαναριού.!!! Θα θέλαμε, όμως, να σας παρακαλέσουμε να προσπαθήσετε το επόμενο σχόλιό σας - ΑΝ υπάρξει - να είναι λίγο περισσότερο ευγενικό ως προς τους (καλώς ή κακώς) επώνυμους, των οποίων το όνομα χρησιμοποιείτε δημόσια, ενώ εσείς κρατάτε - δικαίωμά σας - την ανωνυμία σας. Ο κ. Παπαδόπυλος, επί παραδείγματι, είναι ένα επώνυμο πρόσωπο (για το λόγο αυτό δημοσιεύσαμε το σχόλιό σας), αλλά ΔΕΝ χρειαζόταν η αναφορά σας στην ό,ποια περίοδο έχει να πληρώσει το ενοίκιο της επιχείρησής του, πέραν του ότι είναι κάτι που ΔΕΝ μπορούμε να ελέγξουμε και διότι δεν αφορά τους αναγνώστες του σχολίου σας, κ. λπ.! Μπορείτε άνετα, όμως, και θα το θέλαμε πολύ, να μας ενημερώνετε για τις θέσεις που δημόσια παίρνει, στα διάφορα Κοινοτικά ή άλλα παρ οικιακά θέματα, ώστε να γνωρίζουμε την ποιότητα του Μ. Μ. Ενημέρωσης που διευθύνει. Ευχαριστούμε για όλα και ελπίζουμε στην εκ μέρους σας κατανόησή...

      Delete