Search This Blog

Wednesday, October 27, 2021

Σχόλιο αναγνώστη του Μόντρεαλ, το οποίο ασχολείται με πολλά, της εκεί παροικιας…


 Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο αναγνώστη το οποίο αναφέρεται σε πολλά και διάφορα θέματα της ομογένειας του Μόντρεαλ, καθώς και σε επίλεκτα μέλη της εκεί παροικίας, όπως εναι η κ. Κωταρίδου, ο κ. Σύρρος, η Εφημερίδα ΒΗΜΑ, ο κ. Μανίκης, ο αείμνηστος Μαρής, ο Σωτήριος και βέβαια ο Αντίποδας. Διαβάζουμε, λοιπόν, το σχόλιο και βγάζουμε ο καθένας, τα συμπεράσματά του… Ιδού το περιεχόμενο:

 Την τελευταία εβδομάδα όλα τα μεγάλα αγγλικά και γαλλικά MME μιλούσαν για την απάτη της Κωσταρίδου και γιατί άλλαξε το όνομά της έτσι ώστε όλοι να ξεχάσουν το παρελθόν της.

 

Διάβασα τη σαββατιανή έκδοση του BΛHMAτος. Αντί να μιλά για το σκάνδαλο Κωσταρίδου, ο κ. Μανίκης συνεχίζει να σπαταλά τον χρόνο του μιλώντας για την ιστορία του Όλτον πριν από 40 χρόνια. Ο Σωτήριος εξακολουθεί να ενοχλείται που ο Άδριανος Μάρης έκανε περισσότερα για τον ελληνισμό και έχει κλόουν όπως ο Μανίκης που προσπαθεί να τον απαξιώσει. Αν ο κόσμος θέλει ειδήσεις, θα τα βρει στην ιστοσελίδα του κ. Αντίποδα. Αν θέλουν προπαγάνδα και Fake News θα πάνε στον κ. Μανίκη. Όταν η Κωσταρίδου παραιτήθηκε από το ΔΣ της Στέγης, όλα τα λαμόγια την συνεχάρησαν για την ακεραιότητα και το θάρρος της. Τώρα που φαίνεται ότι εξαπάτησε πολλούς ανθρώπους όλοι αυτοί οι άνθρωποι που την επαίνεσαν κάνουν την πάπια. Ο κ. Μανίκης δεν μίλησε για αυτήν αλλά στη σελίδα 25 έχουμε μια διαφήμιση από το πολιτικό της κόμμα. Για άλλη μια φορά ο κ. Μανίκης μας αποδεικνύει ότι η ψυχή και η δημοσιογραφική του ακεραιότητα μπορούν να πουληθούν. Αυτός είναι ο λόγος που σιωπά για το θέμα Κωσταρίδου. Είναι επίσης πιθανό να μην θέλουν να μιλήσουν για την Κωσταρίδου επειδή είναι επίσης μέλος του Λακωνικού μαφιόζικου συνδέσμου. Έχουν περάσει 2 εβδομάδες που ο κ. Μανίκης δεν μιλάει για τον Αντίποδα. Ο κ. Μανίκης είναι ρεζίλι και τα παράτησε με τον Αντόποδα. Μέχρι τις εκλογές του 2022 είμαι βέβαιος ότι ο Μανίκης δεν θα μιλά πλέον για τον κ. Αντίποδο. Θα είναι πιο δύσκολο για την Αρχιεπισκοπή να αποκτήσει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του Μόντρεαλ. Ο κ. Αντίποδας έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο να ξυπνήσει την παροικία του Μόντρεαλ. Υπενθυμίζω σε όλους ότι το σχέδιο της Φιλική Εταιρεία να δώσει τον έλεγχο των εκκλησιών στην Αρχιεπισκοπή δεν χρειάζεται έγκριση από Γενική Συνέλευση. Απλώς το ΔΣ μπορεί να κάνει συμφωνία για 100 χρόνια για να χρησιμοποιεί η Αρχιεπισκοπή τις εκκλησίες και κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται έγκριση από ΓΣ γιατί δεν θα αλλάξει η ιδιοκτησία των κτιρίων. Γι' αυτό οι εκλογές του 2022 είναι τόσο σημαντικές. Το ΔΣ μπορεί να κάνει μια τέτοια επικίνδυνη συμφωνία με τον Σωτήριο χωρίς να το εξουσιοδοτήσει Γενική Συνέλευση.

3 comments:

  1. Όλα τα παραπάνω πολύ ωραία και καλά….
    Όλοι γνωρίζουν στο Μοντρεάλ ότι η Κωσταριδου είναι μια απατεώνας….
    Ο Μανικης όπως κάποιος τον απεκάλεσε «φίδι με περικεφαλαία» γιατί δαν απαντά στο επαναληπτική ερώτηση «ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ» από την πώληση του κτιρίου που στέγαζε την Ορθόδοξη Φωνή…;;; Μάλλον ο Μανικης φορδραρησε της τσέπες του με τα λεφτά γι’αυτο δεν μιλά ….

    ReplyDelete
  2. Εδώ τα λεφτά εκεί τα λεφτά, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; Και κάποιος άλλος έσκουζε, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά δεν υπήρχε μία. Τελικά τι μαθαίνουμε από όλους τους σούπερ πατριώτες που εμπλέκονται στα "αποικιακά" και σχίζουν τα ιμάτιά τους και πως θα διορθώσουν κάθε στραβό και πάσαν ασθένεια και πάσα μαλακία; Αποδείχνει πως όλοι κυνηγάνε την κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά. Όλοι γνωρίζουν πως κανείς δεν θα βάλλει το χέρι στην τσέπη να τους πάει μπροστά στη δικαιοσύνη και έτσι ανενόχλητοι κάνουν αυτά που κάνουν και εμείς μόνο φωνασκούμε.

    ReplyDelete
  3. https://www.facebook.com/TheHCGM/posts/7213373235355366

    Death announcement - Αγγελία θανάτου
    It is with deep sadness and heavy heart that we announce the passing of Fotis Komborozos, a pillar of the Hellenic Community of Greater Montreal. Fotis left us suddenly on Thursday the 28th of October, at the age of 73.
    Fotis had a long and distinguished career with the HCGM dating from 1976 until his passing. He proudly occupied numerous positions including principal and teacher for Supplementary Education, Director of Public Relations, a teacher for Greek Studies, he managed the Community’s KEDEPE Library and coordinated the Greek Proficiency Exams.
    Fotis had a passion for Greek literature, he was the HCGM’s historian, he archived our history in Quebec, he was dedicated to Hellenism and he inspired everyone around him with his knowledge and recollection of historic facts.
    He will be greatly missed.
    Viewing: Monday 1st November 2021, 4pm to 9
    Æterna Funeral Complex, 55, Gince Street, Montreal QC H4N 1J7
    (near Marché Central – Lebeau street – Andalos)
    Funeral: Tuesday 2nd November, 2021, 10am
    St-George Cathedral
    2455 Ch De La Cote-Sainte-Catherine, Montreal QC H3T1A8
    May He Rest in Peace!
    Φώτης Κομπορόζος
    1948-2021
    Με βαθιά θλίψη και βαρειά καρδιά σας ανακοινώνουμε τον θάνατο του Φώτη Κομπορόζου, πυλώνα της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ. Ο Φώτης μας άφησε ξαφνικά την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, σε ηλικία 73 ετών.
    Ο Φώτης είχε μια μακρά και ξεχωριστή καριέρα στην ΕΚΜΜ, που χρονολογείται από το 1976 μέχρι τον θάνατό του. Κατέλαβε με υπερηφάνεια πολυάριθμες θέσεις, μεταξύ των οποίων: Διευθυντής και καθηγητής Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων, καθηγητής Ελληνικών Σπουδών, διηύθυνε τη Βιβλιοθήκη της ΚΕΔΕΠΕ της κοινότητας και συντόνιζε τις εξετάσεις του πτυχίου της Ελληνομάθειας.
    Ο Φώτης είχε πάθος για την ελληνική λογοτεχνία, ήταν ο ιστορικός της ΕΚΜΜ, αρχειοθέτησε την ιστορία μας στο Κεμπέκ, ήταν αφιερωμένος στον ελληνισμό και ενέπνευσε τους πάντες γύρω του με τις γνώσεις του στα ιστορικά γεγονότα.
    Θα μας λείψει πολύ.
    Επισκεπτήριο: Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, 2021, 4μ.μ – 9μ.μ
    Æterna Funeral Complex, 55, Gince Street, Montreal QC H4N 1J7
    (near Marché Central – Lebeau street – Andalos)
    Κηδεία: Τρίτη 2α Νοεμβρίου, 2021, 10π.μ.
    St-George Cathedral
    2455 Ch De La Cote-Sainte-Catherine, Montreal QC H3T1A8
    Αιωνία του η μνήμη!

    ReplyDelete