Search This Blog

Tuesday, March 30, 2021

Μουσείο Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς στον Καναδά

 

Ανακοίνωση  Αρχιεπισκοπής.!!!

Για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης η Κυβέρνηση του Οντάριο και η Αρχιεπισκοπή Καναδά ανακοινώνουν την ίδρυση Μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς

 


Η Αρχιεπισκοπή Καναδά γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ιδρύει Μουσείο Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς. Οικονομικά συμβάλλει η Κυβέρνηση του Οντάριο με το ποσό των τριακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων δολαρίων ($325.000).

 Την ανακοίνωση έκανε σήμερα 25 Μαρτίου 2021 ο Πρωθυπουργός του Οντάριο Doug Ford, ο οποίος είπε:

  «Το Οντάριο φιλοξενεί µια περήφανη και διαρκώς αναπτυσσόµενη ελληνική κοινότητα. Αυτό το Μουσείο θα έχει έναν προορισµό, να γιορτάζεται η ελληνική κληρονοµιά και ο πολιτισµός, εδώ στο Τορόντο. Το πλεονέκτηµα της επαρχίας µας είναι η πολυµορφία µας και η πολιτιστική µας κληρονοµιά, γι’ αυτό είναι τώρα η κατάλληλη στιγµή που κάνουµε αυτή τη σηµαντική ανακοίνωση, για να σηµατοδοτήσουµε τον Μήνα της Ελληνικής Κληρονοµιάς και την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας».

  Απαντώντας Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος είπε: «Εκ μέρους των Ελληνικών Κοινοτήτων του Οντάριο και όλου του Καναδά, διαβιβάζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη προς τον πρωθυπουργό Ford, την υπουργό κα MacLeod, τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Rod Phillips καθώς και τα Μέλη της Βουλής του Ονταριο, Έφη Τριαναταφυλοπούλου, Χριστίνα Μίτα και Άρη Μπαπικιάν, για την υποστήριξη του Μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς το οποίο θα συνεχίζει ανά τους αιώνες την ελληνοχριστιανική παράδοση.

 Στην ανακοινωση αυτή, διαπιστώνουμε ότι: Ενώ η Επαρχιακή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσφέρουν 325.000 $, η  Αρχιεπισκοπή και ο αρχιεπίσκοπος ...πλειοδοτούν, εκφράζοντας την "ειλικρινή ευγνωμοσύνη" τους στην Επαρχία και τον πρωθυπουργό της.!!! 

Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά να μη λένε μερικοί μερικοί ότι η Εκκλησία ΔΕΝ προσφέρει στον ελληνισμό του Καναδά.! Πολύ αστείος, τελικά, ο κουραφέξαλας κι' έχουν απαιτήσεις κάποιοι ομογενής για περισσότερο σεβασμό.! Τι κατάντια είναι αυτή μωρέ;



7 comments:

  1. Είδες αντιποδαρα, και είδατε κοινοτικοί, ποιος είναι ο επίσημος αναγνωρισμένος ηγέτης και αντιπρόσωπος των Ελλήνων του Τορόντο και του Καναδά; Βλέπετε φανερά οτι η εμπιστοσύνη (και τα χρήματα) δίνετε στον αρχιεπίσκοπο για την ίδρυση μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς και ΟΧΙ στην κοινότητα και στους κοινοτικούς! Δηλαδή ο αρχιεπίσκοπος είναι ο αναγνρισμενος ηγέτης και ΟΧΙ εσείς. Αν δεν το καταλάβατε από όλους τους ελληνες του Τορόντο μέχρις τώρα, τότες να το καταλάβετε από την κυβέρνηση Οντάριο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εσύ, πάντως, ΑΝ είσαι Έλληνας, έχεις την τύχη να είσαι δυο φορές ευτυχεσμένος που ακολουθείς έναν τόσο μεγάλο και πάνω απ' όλα αναγνωρισμένο...σοβαρό, αλλά και λίγο κουνιστό, ηγέτη. Και αφού χαίρεστε όλοι οι δήθεν Έλληνες για τα 325 χιλιάρικα δεν είπε κανένας σας κουβέντα για την μεγάλη επιτυχία της ενορίας του Αγ. Νικολάου, να αποκτήσει τις περισσότερες μετοχές του κτηρίου της τότε Επισκοπής επί της Τέντιγκτον! Γιατί δεν είπατε λέξη καμιά κουφάλα για την αλητεία αυτή, βρε καθίκια;

      Delete
  2. Η κατάντια είναι οτι αυτό έπρεπε να το είχε κάνει η κοινότητα όπως και πολλά άλλα. Δυστυχος όμως όταν σκέφτεστε μόνο πως θα οικοδομήσετε μερικές δεκάρες τη να περιμένεις; Χάνεις τα πολλά για τα λίγα. Χάνεις την μακροχρόνια ευτυχία για την τωρινή ηδονή. Ο στόχος της κοινότητας ήταν και είναι να κάνει έργα που διατηρούν την ελληνική κληρονομιά και για την σημερινή και για της επόμενες γενεές. Αστοχήσατε και αποτύχατε παταγωδώς. Γιατί σκεφτήκατε μόνο την τσέπη σας και τα προσωπικά αξιώματα αντί το καλό του ελληνισμού.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εσύ κυριε μαλάκα, μάθε πρώτα λίγα ελληνικά της προκοπής και μετά προχώρα σε κατάθεση της άποψής σου, στην οποία, όμως, βάλε το γαμημένο όνομά σου και μην κρύβεσαι σαν πουτανίτσα. (Αντίποδα, άμα θέλεις το δημοσιεύεις, αλλα τόσο μαλάκας που είναι μόνον έτσι μπορώ να του τα πω..)

      Delete
  3. Μήπως θα πρέπει να προσέξουν κάποιοι αρμόδιοι στο πού θα πάνε τα χρήματα αυτά; Διότι ο Σωτήριος μόλις ακούει "κληρονομιά" τα βάζει κατευθείαν στην τσέπη του. Έμαθε κανένας πού πήγαν τα 6 εκατομμύρια της διαθήκης του Μίσιου;

    ReplyDelete
  4. Η Αρχιεπισκοπή είναι η "αγία Έδρα" της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά και όχι μόνον του Τορόντο ή έστω του Οντάριο, ως εκ τούτου θα πρέπει να λάβει οικονομική ενίσχυση και από τις άλλες επαρχιακές κυβερνήσεις καθώς και μια μεγάλη, ενός εκατομμυρίου τουλάχιστον από την Ομοσπονδιακή, ώστε να οργανωθεί ένα πραγματικά οργανωμένο Μουσείο για να χωρέσουν σ' αυτό όλα τα άμφια που ακούμπησαν το σόμα των ιεραρχών που πρόσφεραν τη ζωή τους για την πρόοδο της Ορθοδοξίας και μαζί όλοι οι πίνακες και οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Σωτήριο με όλους τους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε... Ελπίζω πως με 2-3 εκατομμύρια από τις κυβερνήσεις και και άλλα τόσα από δωρεές των αρχόντων θα οργανωθεί ένα πολύ καλό Μουσείο, ισάξιο της προσφοράς την αρχιεπισκοπής στην παγκόσμια ορθοδοξία. Αν ξέχασα κάτι, συμπληρώστε το.

    ReplyDelete
  5. Αλήθεια και τι βάλει στο μουσείο, τα πανάκριβα ιερά άμφια και τις πατερίτσες να τις βλέπουν χριστιανοί και μη;

    ReplyDelete