Search This Blog

Thursday, April 1, 2021

Το κτήριο της πρώην Επισκοπής παραδίδεται στους αστέγους, από τον μέτοχο Άγιο Νικόλαο και τη σύμφωνη γνώμη της συνεταίρου Του .!


 Μόλις μας πληροφόρησε ένας «φανατικός», όπως λέει, αναγνώστης μας ότι ο ‘Αγιος Νικόλαος αποφάσισε να παραχωρήσει το κτήριο της πρώην Επισκοπής Κωσταντίας, στο 27 Τέντιγκτον, στην υπηρεσία αστέγων της πόλης μας, μετά την κατά το ήμισυ απόκτηση των μετοχών της εταιρίας «Ρέππας Εντερπρΐζες» η οποία το πρωτοαγόρασε για να το σώσει από τα αρπαχτικά της τότε εποχής.

Αυτό, λοιπόν, το ακίνητο όπως όλα δείχνουν, θα στεγάζει σύντομα ένα μεγάλο μέρος των άστεγων της περιοχής, αφού,  όπως λέγεται, συμφωνεί με την πρόταση του Αγίου και η δεύτερη μέτοχος και κατ’ εξακολούθηση ενισχύτρια της ιεράς μας έδρας, είτε ονομάζεται Επισκοπή, είτε Μητρόπολη ή ακόμα και Αρχιεπισκοπή. (Παραλίγο, μάλιστα, ο Αντίποδας να βρεθεί στη φυλακή όταν τόλμησε να αμφισβητήσει τις μεγάλες δωρεές της εν λόγω κυρίας, προς την Εκκλησία και τα …σχολεία της.!). Ελπίζουμε ότι σε λίγο θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, για τους λαλίστατους φίλους που θα αρχίσουν  να μας βομβαρδίζουν με τις ερωτήσεις τους, ως φίλοι και υποστηριχτές του μακαριότατου αρχι-επισκοπού Σωτηρίου…

10 comments:

  1. Μήπως κ Αντίποδα σε δουλεύει κάποιος εσένα και επειδή δεν καταλαβαίνεις, προσπαθείς να δουλέψεις εμάς; Πώς μπορεί ο αγιος Νικόλαος να αγοράζει κτήρια και να υπογράφει η πρόεδρος της εκκλησίας χωρίς να ανακοινώνει δημόσια μια τέτοια ενέργεια; Εγώ είμαι μέλος και δεν άκουσα κάτι. Εκεί αν θυμάμαι καλά πέθανε κάποιο μέλος του Δ. Συμβουλίου επειδή ο Μητροπολίτης τους ζήταγε συνεχώς χρηματα και δεν είχαν να τον πληρώσουν τωρα πού τα κονόμησαν και αγόρασαν το κτήριο της Επισκοπής; Δεν μας φτάνει που μας δουλεύουν όλοι προσπαθείς να μας δουλέψεις κι' εσύ; Εκτός και αν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα και μας κάνεις πλάκα. Μόνο έτσι χωράει στο δικό μου κεφάλι!

    ReplyDelete
  2. Μα αυτό κτήριο της Επισκοπής δεν έχει πωληθεί εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, για να αγοραστεί η Μητρόπολη και σημερινή Αρχιεπισκοπή; Πώς συνβαίνει να γυρίζει ακομα γύρο από την ομογένεια και μάλιστα να έχει μετοχές και ο Άγιος Νικόλαος; Τι στο διάολο μαγειρέματα είναι αυτά και ποιος βάζει το χέρι του σε αυτά; Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι το κτήριο βγήκε στο παζάρι πριν από δυο χρόνια για 9.000.000 δολάρια και βρέθηκε ως θαύμα στα χέρια του αγ. Νικολάου, πώς γίνονται αυτά; Μήπως το αγόρασε ο Γ. Νικολάου και κάποιος κατάλαβε για αγ. Νικολάου; Θα μας πει κάποιος κάτι ή υπάρχει κάποια απάτη στη μέση και σφυρίζουν όλοι αδιάφορα; Ξεκαθάρησέ το κ. Σωτήριε, αν βέβαια γνωρίζεις κατι για την αρβύλα αυτή που κυκλοφορεί. Θέλω να μάθω για τις μαλακίες που γράφει ο αντίποδας μήπως και γίνει ρεζίλι των σκυλιών.

    ReplyDelete
  3. Είσαστε λάθος πληροφορημένοι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μήπως λίγη παραπάνω βοήθεια, αγαπητέ κ. 9:50, ώστε να μπούμε και μεις λίγο στο νόημα; Διότι για να λέτε εσείς ότι είμαστε ως Αντίποδας, ή έστω οι σχολιαστές μας, λάθος πληροφορημένοι, δεν μπορεί κάτι περισσότερα θα γνωρίζετε. Τις ευχαριστίες μας εκ των προτέρων...

      Delete
  4. Ρωτήστε την Αρχιεπισκοπή ή τον Σωτήριο ή την πρόεδρο του Αγ. Νικολάου. Σίγουρα του κόσμου τα ψέμματα θα σου πουν. Με $20 τηλεφωνάς το city of Toronto και σου δείχνουν τους ιδιοκτήτες για οποιοδήποτε ακίνητο ζητήσετε. Αυτά είναι δημόσια στοιχεία. Στον παραπάνω που λέει ότι πωλήθηκε για $9.000.000. Μπορεί, αλλά υπάρχει περίπτωση ότι το πούλησε στον εαυτόν του. Με τα ίδια χρήματα που το «πούλησε» το «αγόρασε».

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε για την προσπάθεια ή όποια έστω μικρή βοήθεια μας προσφέρατε αλλά ΔΕΝ μας είναι αρκετή. Εμείς, τουλάχιστον, δεν έχουμε ουδεμία επίσημη ιδιότητα να μπορούμε να απαιτήσουμε ή έστω να ζητήσουμε λεπτομερείς πληροφορίες από τους αρμόδιους, πέραν του ότι το πιθανότερο θα είναι να εισπράξουμε κάποιο ψέμα, αν όχι και άρνηση... Όσο για τους ιδιοκτήτες του ακινήτου, προφανώς θα ...εισπράξουμε από το city, καποια Ανώνυμη εταιρία κάτι που όμως δεν μας ικανοποιεί. Για το λόγο αυτό ζητάμε τη βοήθεια όποιου γνωρίζει κατι παραπάνω. Ευχαριστίες...

      Delete
  5. Εγώ έμαθα ότι η προεδρίνα ήταν έτοιμη να σας απαντήσει και ότι ο Αρχιεπίσκοπος της το απαγόρευσε λέγοντάς της ότι δεν πρέπει να ασχολείται με τις ενέργειες των αγίων και ειδικότερα αυτών που διαθέτουν ιδιόκτητο Ιερό Ναό, όπως ο άγιος Νικόλαος. Δεν είναι δική σου δουλειά της είπε επιτακτικά, μαλώνοντας την.

    ReplyDelete
  6. Ώπα, για να καταλαβαίνουμε όλοι, όταν λέτε η προεδρίνα του αγ. Νικολάου εννοείται της Φιλόπτωχου ή της εταιρείας; Αν είναι της Φιλόπτωχου, ο επίσκοπος καλά έκανε και τη συμμάζεψε το λουρί. Αν όχι δικιά της επιχείρηση είναι και κάνει ότι θέλει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Προεδρίνα του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγ. Νικολάου. Όχι της φιλοπτώχου. Άρα οι ενορίτες του Αγ. Νικολάου δεν έχουν το δικαίωμα να ξέρουν τι περιουσία έχει η εκκλησία τους; Καλά..

      Delete
    2. Αφού ανήκει, πλέον, στούς αστέγους, τι το ψάχνεις; Μόνον που δεν μας είπαν ποιος έδωσε την εντολή, ο Αρχιεπίσκοπος ή ο Άγιος Νικόλαος; Εκτός και αν είχαν κάποιο μίτιγγ και το αποφάσισαν ομοφώνος...

      Delete