Search This Blog

Saturday, April 3, 2021

Ξενη Δημοσίευση...

 

Στην Ιστοσελίδα του κ. Μάκη Ανδρικόπουλου, στο ΦΒ, εντοπίσαμε, αλιεύσαμε και, άνευ αδείας, αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο του, σχετικό με την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο…

 Μακης Ανδρικόπουλος

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

(ΤΟΡΟΝΤΟ)

Ακούγεται κατα κόρον τον τελευταίο καιρό,είτε ξεκάθαρα είτε κεκαλυμμένα,ότι η τωρινή ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας,η οποία πρίν 10 χρόνια παρέλαβε ένα σκάφος σχεδόν βυθισμένο,μέσα από τα τόσα άλλα κακά(!) που δημιούργησε από οικονομική και όχι μόνο κακοδιαχείρηση,έφτασε στο σημείο να θέλει σήμερα,προκειμένου να σωθεί ο Οργανισμός,να πουληθεί μία ή περσότερες από τις εκκλησίες που έχει.

Καταθέτω λοιπόν από προσωπική εμπειρία,ως πρώην αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ναού του Αγίου Δημητρίου, αλλά και απλό μέλος του για πάνω από 15 χρόνια,πως οι εκκλησίες της Κηνοτητάς,με τα δραστήρια και ακούραστα η κάθε μία εθελοντικά Συμβουλιά τους,συνέβαλλαν με τις εισπράξεις τους καθοριστικά ώστε να επανέλθει η Κοινοτητά μας στην κανονικότατα μέχρι που ήρθε η λαίλαπα του κορονοϊού.

Μια λαίλαπα που με τα αυστηρά μέτρα που πήρε η Πολιτεία για την αντιμετωπισή της,έκλεισε σχεδόν όλους τους χώρους συνάθροισης με τα γνωστά πιεστικά αποτελέσματα.

Και οι εκκλησίες ήσαν από τα πρώτα θύματα.

Και ερωτώ:

Μπορεί να μου πει κάποιος αν υπάρχει έστω και μία εκκλησία από τις 14 υπόλοιπες Ελληνορθόδοξες,ή γενικά τόποι λατρεία άλλων δογμάτων και θρησκειών που να μην αντιμετοπίζουν το ίδιο πρόβλημα;

Γιατί λοιπόν αυτή η άδικη σπίλωση της Κοινοτητά μας και ιδιαίτερα τής σημερινής διοίκησης;

Μια διοίκηση την οπόια συγκροτεί μια ομάδα εθελοντών σοιμπαροίκων μας,όπως και κάθε προηγούμενη,οι οποίοι σ’ένα μεγάλο βαθμό έχουν εγκαταλήψει δουλειές και οικογένειες και μάχονται,παρ´όλα τα ανθρώπινα λάθη τους να σώσουν την Κοινοτητά μας,την οποία ίδρυσαν πριν 112 χρόνια πρωτοπόροι στον Καναδά γενναίοι οραματιστές Έλληνες συμπατριώτες μας.

Δικαιούται νομίζω έναν ελάχιστο σεβασμό για την ανυστερόβουλη, εθελοντική πάντα,προσφορά τους.

Την αγάπη της όμως η παροικία την έδειξε με την μαζική θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό,αγνοώντας τις όποιες κακόβουλες επικρίσεις!

Τιμούμε και θαυμάζουμε όλους αυτούς,συμπάροικους και συμπάροικες,για την συνδρομή τους και τον πολύτιμο οβολό τους.

Μια χειρονομία καρδιάς για την Ελληνική μας Κοινότητα γεμάτη Ελλάδα!

Όλες οι δωρεές από ένα δολάριο μέχρι«Χ»δολάρια,έχουν την ίδια αξία και το ίδιο τεράστειο συμβολικό μεγαλείο.

Και με αυτά τα δεδομένα η πίστη θεριεύει,πως σύντωμα αυτή η πνιγηρή δοκιμασία θα ανοίκει στο παρελθόν!

Γιυτό ταπεινά η ιστοσελίδα αυτή θα αναρτά κατα διαστήματα,ονόματα δωρητών καθώς θα τα ανακοινώνει η Κοινοτητά μας.

Για να μαθαίνει η παροικία,αλλά και ένας μεγάλος αριθμός Συνελλήνων μας που διαβάζει τις αναρτήσεις μας,στα πέρατα της οικουμενης.

Παρουσιάζω τα μέλη της «Ανεξάρτητης Ερανικής Επιτροπής».

Αναλαμβάνουν εθελοντικά μια πολύ μεγάλη προσπάθεια.Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Γιατρός Αναστάσιος Καραντώνης (Πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Γιάννης Αντωνόπουλος, Γιάννης Βαβίτσας, Γιώργος Βλαχάκης, Θεόδωρος Δάρμος, Αντώνης Λιόλιος, Γρηγόρης Καναργελίδης, Μιχάλης Μουρατίδης, Γιώργος Παπαδάκης, Γιάννης Φαναράς (Πρόεδρος Ελληνικού Γηροκομείου), Γιάννης Χριστόπουλος.

Σύμβουλοι Ex-Officio: Αντώνης Αρτεμάκης, Μάρθα Χέντυ, Μπέτυ Σκουτάκη, Κατερίνα Τσεκαρέα.

 

Δωρητές:

Αρτεμάκης (Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας) $10,000.00

Δάρμος Θεόδωρος . $10,000.00.

Καραντώνης Αναστάσιος. $10,000.00

Φαναράς Ιωάννης. $10,000.00

Οικογένεια Φλώρου. $10,000.00

Μικρογιαννάκης Ιωάννης $10,000.00

Σκουτάκη Μπέτυ $10,000.00

Benjamin Vaughan, Ιφηγένεια Vaughan/Ανδρικοπούλου $10,000.00

 

Στην επόμενη ανάρτηση της Ιστοσελίδας θα αναρτηθούν και πάλι ονόματα δωρητών, όπως και σε κάθε ανάρτηση.

 Μακης Ανδρικόπουλος

 

3 comments:

  1. Λογικός και σωστός ο Μ. Ανδρικόπουλος.

    Ο μητροπολίτης ξέρει μόνο να ασκεί πίεση στις εκκλησίες της ΕΚΤ γι’αυτό δεν ακούγεται τίποτα για τις υπόλοιπες 14. Απλούστατα η κοινότητα βρίσκεται συνεχώς «υπό πολιορκίας».

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις άλλες εκκλησίες αλλά στον Άγ. Νικόλαο είχαμε ΣΙΓΟΥΡΑ έναν θάνατο ενός συμβούλου, από καρδιακή προσβολή εξαιτίας της πίεσης του Μητροπολίτη προς το Δ. Συμβούλιο, για να του δίνουν περισσότερα χρήματα, διότι δεν του ήταν αρκετά αυτά που περίσσευαν και φυσικά του τα ακουμπούσαν όπως κάνουν οι επί χρήμασι εκδιδόμενες στους Νταβατζίδες. Προφανώς, αυτές οι πιέσεις ήταν που μαζεύτηκαν τα 5-6 εκατομμύρια με τα οποία αγόρασε ο "άγιος" τις μετοχές του κτηρίου της πρώην Επισκοπής! Μη παρασύρεστε από κάποιες κυράτσες που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρο τους, αλλά ξέρουν όμως καλά να κάνουν τις δουλίτσες τους κλίνοντας τα ..αυτιά τους για να μη βλέπουν.

      Delete
  2. Πέθανε άνθρωπος της εκκλησίας εξ' αιτίας των πιέσεων του Αρχιεπίσκοπου κ.κ. Σωτηρίου για περισσότερα δολάρια και οι συνήθως λαλίστατες κυρίες δεν έγραψαν ούτε ένα σχόλιο; δεν έχουν να πούν ούτε μια κουβέντα γιαυτό; Μήπως λέτε ψέματα και δεν σας παίρνει σοβαρά κανένας;

    ReplyDelete