Search This Blog

Monday, November 15, 2021

Κάποιες πληροφορίες μας για την περιβόητη συμφωνία Κοινότητας Αρχιεπίσκοπου...

 «Ουδέν κρυφό ΑΠΟ τον Ήλιο», που λέει και ο «παγκόσμιος» της …ενημέρωσης.!


Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο αναγνώστη μας ο οποίος δείχνει να γνωρίζει λίγα (ίσως και πολλά) περισσότερα πράγματα από μας. Διαβάστε το, λοιπόν, και πείτε μας τις απόψεις σας, για το κατά πόσο μπορεί να είναι αληθινά τα όσα εξιστορεί…

Κύριε Αντίποδα, επέτρεψε με, αν είναι δυνατόν, να καταθέσω κάποιες απόψεις μου, τις οποίες σχημάτισα μετά από κάποιες πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά μου από πηγές τις οποίες θεωρώ αξιόπιστες, κατά τη δική μου, πάντα, κρίση, αλλά και άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά να συζητούνται από συγκεκριμένους θαμώνες, σε διάφορα κοινοτικά, επισκοπικά και ιατρικά γραφεία από τα οποία περνώ για διάφορους επαγγελματικούς λόγους. Και απευθύνομαι σε σένα διότι νομίζω πως είσαι ο μόνος που ασχολείσαι τόσο έντονα με το θέμα στο οποιο θα αναφερθώ.

Πρόκειται για την περιβόητη συμφωνία Αρχιεπισκοπής και Κοινότητας και κάποια πράγματα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή. Μπορεί να μην είναι όλα τα στοιχεία αλλά είναι σίγουρα  σωστά σε ποσοστό άνω του 85-90%, κατά τη δική μου εκτίμηση.

Κάποια, λοιπόν, μέρη της συμφωνίας λένε ότι:

Για την  οριστική ικανοποίηση των αξιώσεων των Ιερέων η Ελληνική Κοινότητα θα καταβάλει σε καθέναν από αυτούς 400 περίπου χιλιάδες δολάρια, με εξαίρεση τον παπά της Παναγίας που θα λάβει μόλις 95.000.

Τα χρήματα αυτά θα κατατεθούν σε κάποιο λογαριασμό in trust ενώ ο κέθε δικαιούχος θα πληρώσει στην Εφορεία το φόρο που του αναλογεί.

Η εξόφληση των χρημάτων αυτών στους Ιερείς, θα γίνει σε δυο δόσεις μεσα σε διάστημα 6 περίπου μηνών.

Συμφώνησαν επίσης ότι η αμοιβή των παπαδων θα ανέρχεται στις 75.000 δολαρια το χρόνο, μαζί με τα έξοδα για τη συμμετοχή τους στις κληρικές και κληρικολαϊκές συνελεύσεις, ενώ οι περεταίρω αυξήσεις θα καθορίζονται από τις κληρικολαϊκές συνελεύσεις κάθε δυο χρόνια!

Μια άλλη συμφωνία είναι το ότι η «Πρόνοια» μετονομάζεται σε «Φιλόπτωχο-Πρόνοια» και δυο μέλη της από κάθε εκκλησία θα συμμετέχουν στη συνέλευση της αρχιεπισκοπικής Φιλόπτωχου, καταβάλλοντας το 7% των ακαθαρίστων εσόδων, και το οποιο ποσοστό θα αυξάνεται βάσει των αποφάσεων των συνεδρίων της αρχιεπισκοπικής Φιλοπτώχου!

Ακόμα όλα τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Σωτήριος από την κατάσχεση των χρεώσεων των μυστηρίων, θα κρατηθούν από αυτόν για κάλυψη των πιθανών οφειλών της Κοινότητας προς την αρχιεπισκοπή. Επίσης η Κοινότητα θα πληρώνει στην επισκοπή 160.000 ετησίως, ποσό που θα αυξάνεται σύμφωνα με τις αποφάσεις των κληρικολαϊκών συνελεύσεων στις οποιες όμως, η Κοινότητα δεν συμμετέχει!!

Ύστερα από τα παραπάνω που είναι οι παραχωρήσεις της Κοινότητας προς τον Σωτήριο, έχουμε και τις …παραχωρήσεις του Σωτηρίου προς την Κοινότητα, που είναι οι εξής μία. Ο Σωτήριος ΔΕΝ θα εισπράττει, πλεον, δικαιώματα, από τα έσοδα της Κοινότητας εκ των μυστηρίων που θα τελούνται στις εκκλησίες της!!! Αυτό κι’ αν είναι επιτυχία των διαπραγματευτών, για λογαριασμό της Ελληνικής Κοινότητας, οι οποίοι είναι ικανοί να κυκλοφορούν ακόμα δημόσια χωρίς ντροπή, με την προϋπόθεση ότι ολες οι παραπάνω πληροφορίες του αναγνώστη-σχολιογράφου, είναι σωστές... 

16 comments:

  1. Παρακολουθώντας από όχι και πολύ μακρυά τις διαβουλεύσεις που έκανε επί χρόνια ο κ. Φαναράς με τον "φίλο" του τον Σωτήρη και τις διαφωνίες που είχαν, νομίζω ότι η συγκεκριμένη συμφωνία που δημοσιεύεις θα πρέπει να είναι πραγματική σε ένα μεγάλο ποσοστό! Και το πιστεύω αυτό Διότι, γνωρίζοντας τον πνευματικό μας πατέρα, τρομάρα του- ξέρω ότι μόνον τα χρήματα τον ενδιαφέρουν, γιαυτό και δεν υπάρχει λέξη για πνευματικά θέματα μέσα στη συμφωνία αυτή!! Λες πως όλα αυτά τηρούνται απαρέγκλιτα τοσο από την Κοινότητα, όσο και πολύ περισσότερο από τον Σωτήριο και τους ομοίους του, ως προς το χρήμα, κληρικούς - παπάδες του. Ο χαρακτηρισμός ΑΙΣΧΟΣ είναι λίγος για να αποδώσει την πραγματικότητα του ξεπεσμού της Ορθοδοξίας στον Καναδά.....

    ReplyDelete
  2. I love the reporters analysis the GCT gave everything AND in return Sotirios will stop raping the community for now until the central Philoptochos agrees to get even with the GCT Pronia and charge a 100% fee vs the 7% proposed foreplay.
    THIS IS A JOKE

    ReplyDelete
    Replies
    1. I also love the reporter actually lists that only 3 or the 4 priests will be paid $400K and how 1 will only get $95K. I’d like to see the GCT explain what happened there for the last however many years they per paying Fr Peter and not the other priests.
      GCT IS A JOKE.

      Delete
    2. I love how the reporter says that the GCT will give $160K a year to Sotiroula, so $40K per church a year. News flash the formula for all churches is $15, UP TO $40K. I don't know of any church that gives $40K except Sotiroulas St Nick's. Talk about getting hosed. THIS IS A JOKE.

      Delete
    3. Menegakis agreed back in 2007 to give the Metropolis $40K per church per year. Prior to that it was $35K. The Metropolis was taking big money from the GCT for many years. Get your facts straight before you say things and sound like an idiot. YOU ARE A JOKE.

      Delete
    4. 11:55 - I challenge you to go to the Archbishop and broker a better deal for the Community with a $15K franchise fee. If you can do this, the members will make you the president in 30 seconds. If you can do better, go do it. If you think this bull-headed man will listen to you, go do it. My gut tells me that he will tell you to bend over and take it, just like he does with everyone else. Including the “negotiating committee” that agreed to this deal.

      Delete
    5. 11:55 umm I think you meant 15% (percent) not $15K. 15% is what my church pays in Toronto well with the pandemic that's changed things obvi.

      Delete
    6. Thanks its 15% of gross to a maximum of $40,000 unless you happen to be a sucker who has agreed to abide by his UCR in which case you pay between 0% and $15,000.

      Delete
  3. Τώρα κατάλαβα γιατί ο άνθρωπος αυτός του Θεού, ο άγιος Σπύρος ο Βουτολαδίτης, μάζευε υπογραφές για την αύξηση του μισθού του στο διπλάσιο, ενώ στον άγιο Νικόλα έπαιρνε μόνο δέκα χιλιάρικάκια, για να μην ξοδέψει το αφεντικό του, τον Σωτήρη! Ενώ με τη συμφωνία - έκτρωμα της Κοινότητας θα τον παίρνει ολόκληρο ώστε να έχει για τα γεράματά του. Τοιούτους πατέρες-ποιμένες θέλει το ποίμνιο, τελικά! Ακόμα και ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου υπόγραψε για την αύξηση αυτη. Σάμπως θα τάδινε απ' την τσέπη του;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο ίδιος πρόεδρος ο Βόκας πλήρωσε αγιογράφο να φτιάξει εικόνα στην είσοδο χωρίς να δώσει δικαίωμα σε κανένα άλλο δωρητή να πληρώσει περισσότερο για να φτιάξουν την εικόνα λες και είναι τσιφλίκι του.

      Delete
  4. Η αυθαιρεσία και οι κακές αποφάσεις, που συνεχίζονται, βούλιαξαν την Κοινότητα. Πρώτα έκλεισαν τις Κοινωνικές Υπηρεσίες στο Pape που πραγματικά εξυπηρετούσαν τους συμπάροικους και πούλησαν το κτίριο. Μετά ο Νίκωνας με τον Αρτεμάκη, πίσω από κλειστές πόρτες, είχαν την μεγάλη ιδέα και άνοιξαν Γραφείο Κηδειών! Σταμάτησαν να πληρώνουν τους παπάδες και τώρα τους δίνουν από 400 χιλιάδς δολλάρια στον καθένα! Για τέτοια λεφτά πολλοί από την παροικία θα φόραγαν τα ράσα. Γιατί η συμφωνία είναι κρυφή και δεν είναι ΠΡΩΤΟ θέμα συζήτησης στην Γενική Συνέλευση της Κοινότητα στις 5 Δεκεμβρίου 2021?

    ReplyDelete
  5. Leaks to a settlement to this degree is such a Greek thing. Doesn’t happen anywhere else. Amateurs.

    ReplyDelete
  6. Μήπως πρέπει να σταλούν στο ΒΗΜΑ του κ. Μανίκη, τα νουμερα αυτά των εξόδων της Κοινότητας, για να απαντηθεί το ερώτημα του κ. Μανίκη "πού πάνε τα χρήματα των κοινοτήτων"; Στις τσέπες του Αρχιεπίσκοπου Σωτήριο και τους ιερείς πάνε τα λεφτά κ. Μανίκη και δεν χορταίνουν αλλα ζητούν περισσότερα ενώ στα πρόβατα λένε ότι υπηρετούν τον Θεό, οι "άθεοι" αυτοι ρεμπεσκέδες που θησαύρισαν και δεν χορτένουν ποτέ. ντροπή σας μασκαράδες του πλούτου και όχι του κορωνοϊού!

    ReplyDelete
  7. The GCT is a public charity all relevant information has to be disclosed. We all know that Sotirios who is gloating will disclose unless he agreed to a gag order. Chestous

    ReplyDelete
    Replies
    1. 9:44 yes as a publicly charity it needs to disclose, but professionally, not leaks on a blog. Amateurs.

      Delete
    2. That’s where there are these things called Annual General Meetings (AGM’s). This is where all relevant information is relayed. Purchase your membership and go ask anything that your heart desires. That’s the protocol. Seems like you’re the amateur.

      Delete