Search This Blog

Saturday, November 13, 2021

Να δοθούν 400.000 δολάρια (;) σε κάθε παπά της Κοινότητας, προβλέπει η συμφωνία.!!!

Αναγνώστης που όπως φαίνεται γνωρίζει κάτι παραάνω, γράφει:

Από 400 χιλιάδες δολάρια θα εισπράξει έκαστος ιερέας από την Ελληνική Κοινότητα, ως αποζημίωση για την διακοπή της μισθοδοσίας τους τα τελευταία χρόνια.! 

Αυτό λέγεται ότι συμπεριλαμβάνει η συμφωνία που πέτυχαν οι διαπραγματευτές της Κοινότητας με τον αλητήριο Αθανασούλα! Επικεφαλής της ομάδας των διαπραγματευτών ήταν ο γνωστός γιατρός και π. πρόεδρος του οργανισμού κ. Καραντώνης, πλαισιωμένος από 2-3 άλλους διακοσμητικούς συνεργάτες οι οποίοι συνέβαλαν, με την παρουσία τους, στη δημιουργία σοβαρότητας της επιτροπής.

Αυτό κατάλαβα εγώ, παρακολουθώντας την χθεσινή συνέντευξη Αρτεμάκη ο οποιος ήταν μεν αρκετά προσεκτικός στις απαντήσεις του αλλά με πολλά υπονοούμενα για όσους γνωρίζουμε λίγα πράγματα από Κοινότητα.

Ο λόγος που αναφέρομαι σε διακοσμητικό ρόλο της Επιτροπής είναι το ότι, όπως ανέφερε ο κ. Αρτεμάκης, ο Γιάννης Φαναράς διαπραγματευόταν επί 4 χρόνια με τον μητροπαλίτη Σωτήριο για να βρεθεί μια λύση, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού ο πνευματικός ηγέτης αναιρούσε την επομένη ό,τι αποφάσιζαν την προηγουμένη ημέρα.!! Πώς, λοιπόν, ήταν δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να συμφωνήσει σε 4 ημέρες αυτό που ΔΕΝ έκανε επί 4 χρόνια; Να γιατί επιμένω ότι η επιτροπή ήταν διακοσμιτική και ότι ο όποιος …έπαινος ή κατακραυγή, πρέπει να δοθούν αποκλειστικά στον υπεύθυνο της διαπραγμάτευσης Καραντώνη. Διαφωνεί, μήπως, κάποιος με τον συλλογισμό αυτόν;

Εκτός του ότι ότι οι παπάδες εισπράττουν ολόκληρο τον μισθό τους και κάποιοι (Βητουλαδίτης) μάλιστα διπλάσιο, ΔΕΝ δίνουν τίποτα απολύτως πίσω στην Κοινότητα, για τις υπηεσίες που ΔΕΝ προσέφεραν ενώ ήταν μέσα στα καθήκοντά τους! Για τέτοιες κουφάλες μιλάμε που αντί να προσφέρουν κάτι στην Εκκλησία, της απομυζούν όλο της το είναι!

 

12 comments:

  1. Τελικα δεν άκουσα  τα σοφά λόγια του παπά της Παναγίας όταν έφτασα στον Καναδα τα.. 60ς. Μας  έλεγε:  Όταν έφτασα στον Καναδά κατάλαβα ότι για να  επιβιώσω εδώ έπρεπε η ΠΑΠΑΣ η ΠΙΑΤΑΣ να γίνω . Αυτές οι δύο δουλειές έχουν  μέλλον, έλεγε ο αείμνηστος.Οι πιατάδες  εξελίχθηκαν σε επιχειρηματίες.-Ρεστοράν Ατζήδες και κονομούσαν. Οι δε, έγιναν παπάδες και  χέστηκαν στα τυχερά απο κηδείες και ευχέλαια. …κτλ.Και αν  είχαν  τα προσόντα και τουσ συμπαθούσε ο Σωτήρης είχαν και τα τυχερά τους. Σαν'' ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ''  στο ''ΒΑΖΟ' τους είχε! Εγώ ο βλάκας δεν άκουσα τον αείμνηστο παπά της τότε Παναγίας Τορόντο, Επρεπε  να γίνω παπάς. Για 400.000  και κ@λ@ έδιναν!  Και αν ΚΑΘΟΣΟΥΝ   να σε ευλογήσει Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΓΟΣ θα είχες και bonus!!! ΟΙ ΠΑΠΆΔΕΣ να κάνουν εικόνισμα τους διαπραγματευτές της ΕΚΤ ,τον Doctor  KARA-XEVRAKOTO and Lady KaKa.. που πουλώντας την κοινότητα τους έκαναν πλούσιους.
    “Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανένας”;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν γνωρίζω τις εμπειρίες σου για τους όποιους παπάδες και δεν ξέρω τι σου έλεγαν, αλλα γνωρίζω πολύ καλά ότι ο παπαΣπύρος, έγινε παπάς και αφιερώθηε στην Εκκλησία και τον πλούτο της, μετά την συνταξιοδότησή του από το καναδικό κράτος, ώστε να μην πάνε χαμένα τα πλεονάσματα ενός Ι. Ναού!!! Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, μάζεψε υπογραφές από κάποιους ενορίτες της Αγ. Ειρήνης, απαιτώντας διπλασιασμό του μισθού του, για να μην πάνε χαμένα τα "κέρδη" της εκκλησίας τα οποία λόγω κορωνοϊού είχαν γεμίσει τα χρηματοκιβώτια!!! Μάλιστα αυτή την εκβιαστική απαίτηση του Βιτουλαδίτη ικανοποιησε ο Καραντώνης με την συμφωνία που έκανε με τον Σωτήριο! 400 χιλιάδες δολάρια θα δώσει η Κοινότητα σε έναν γέροντα συνταξιούχο ο οποίος δεν εκτελούσε ούτε τις υποχρεώσεις του προς τον Θεό! Γιατί ρε παπασπύρο δεν τέλεσες τον αγιασμό στα κατηχητικά σχολεία της Αγ. Ειρήνης με το ξεκίνημά τους; Δεν ντρέπεσαι ρε γάιδαρε να ζητάς, να σου δίνουν και να εισπράτεις διπλασιασμό του μισθού σου;;

      Delete
    2. Να είσαι σίγουρος ότι αν ο γιατρός γνώριζε ότι ο παπασπύρος δεν τέλεσε αγιασμό για την έναρξη του κατηχητικού, δεν θα του έδινε δεκάρα τσακιστή. Διότι ο παπάς μπορεί να βάζει το χρήμα πάνω από την πίστη αλλα ο Καραντώνης όχι. Περίμενε να το διασταυρώσει και θα δεις τι θα γίνει!! Ακόμα και ολάκερη την συμφωνία έχει τη δύναμη να αλλάξει ή να ακυρώσει. Δεν χαμπαριάζει από τέτοια αυτός.

      Delete
    3. 4:41, με δυο λόγια μας λες ότι η συμφωνία έγινε απερίσκεπτα. Το πιο λογικό θα’ταν να έκανε καλύτερα την δουλειά του ο Καραντώνης και λοιποί προτού υπογράψουν. Και το αν βάζει την πίστη πάνω από το χρήμα ο Καραντώνης επέτρεψε μου να αμφιβάλλω.

      Delete
    4. Νομίζεις ότι δεν έμαθε ο Καραντώνης ότι ο παπασπύρος δεν έκανε αγιασμό στην έναρξη του κατηχητικού; Αφου κατηχητής είναι ο γιος του ο γιατρός! Πάει ο εγγονός μου εκεί και το ξέρω καλα. Και όμως δέχτηκε τον εκβιασμό του Σωτήριου να του δώσουν 400 χιλιάδες και διπλάσιο μηνιάτικο. Αυτό είναι ξεπουλημα της παροικίας και δεν κρύβονται καθόλου.

      Delete
  2. Που καταλήξαμε τελικά. Θα βγουν τώρα σε σύνταξη όλοι τους και θα ζήσουν πλουσιοπάροχα. Και οι γιαγιάδες θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τον οβολό τους από τις πενιχρές συντάξεις τους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα οι περισσότεροι είναι σε σύνταξη και ζούν πλουσιοπάροχα ως πάμπλουτοι επιχειρηματίες, όπως και το αφεντικό τους ο κουσουριάρης με τα πολλά ακίνητα σε Τορόντο και Μόντρεαλ. Τεράστιες πολυκατοικίες, εκκλησίες και μητροπολιτικά μέγαρα. Χωίς όμως ίχνος ντροπής ή τσίπας στο πρόσωπό του.!!! Εξάλλου οι προβατίνες - γιαγιάδες τι να το κάνουν το ...γάλα - οβολό τους; Μαζί τους θα τα πάρουν;;;

      Delete
  3. Αμα αυτό είναι αλήθεια, αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν δίνουν στην δημοσιότητα την συμφωνία του Καραντώνη!!! Ειχαν δίκιο τελικά οι αρχαίοι Έλληνες όταν έλεγαν πως "ουδής μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι". Ποιος κύριος διαφωνεί με τους αρχαιους παρακαλώ;

    ReplyDelete
  4. Έμαθα ότι η συμφωνία είναι το εξής:

    Από δω και πέρα $40.000 θα δίνει η ΕΚΤ στην Αρχιεπισκοπή για κάθε εκκλησία = $160.000

    Θα πληρωθούν οι ιερείς για τα τελευταία 7 χρόνια και ο πατερ Βιτουλαδίτης θα πάρει διπλάσια από αυτά που είχαν συμφωνήσει. = $1.500.000

    Η Πρόνοια θα δίνει 3,5% των εισοδημάτων της για 5 χρόνια και από το 6ο έτος και μετά 7%.

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΚΟΙ !!! ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΣΑΤΕ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. And stop posting other peoples posts and not mine. What is this communist China.

      Delete
    2. Έτσι δυστυχώς καταντήσαμε … το επάγγελμα αυτό με τις παπαριές του σε κάνει εκατομμυριούχο.

      Delete
    3. Ποιος είστε κύριε; Πείτε μας το όνομα σας να ψάξουμε στα ...αρχεία μας, μπας και βρούμε κάτι. Διότι, προφανώς, ό,τι έγινε, έγινε εκ παραδρομής και μόνο. Τον ό,ποιο αυταρχισμό ψάξτε τον στον περίγυρό σας, εδώ είναι Τορόντο. ΔΕΝ περνούν ούτε τα κυνεζικά, ούτε τα σωτηρουλικά της Β. Κουρέας…

      Delete