Search This Blog

Friday, June 11, 2021

Πάλι την τιμητική του έχει ο Αντίποδας μαζί με τη δωρεάν προβολή του. Ευχαριστίες πολλές...

 

Ανακατεύοντας τον …τραχανά , πάνω στα «σεντόνια» του κ. Μανίκη, ο οποίος κάνει πράγματι …φιλότιμες προσπάθειες για να γεμίσει τις σελίδες της εφημερίδας του και να κάνει μεροκάματο, βρήκαμε ένα αρκετά μεγάλο και μπουρδουκλωμένο σεντόνι όπου συμμετέχει και πάλι  ο Αντίποδας.!

 

Και για να μην μπερδευτείτε μερικοί από σας σας λέμε ότι αυτή τη φορά ο ευγενέστατος χριστιανός κ. Μανίκης μας κατατάσει στην κατηγορία των γουρουνιών, όπου πιθανότατα ανήκουμε, αφού το λέει ένας άνθρωπος της Εκκλησίας του Χριστού, ο οποίος συμπαραστάθηκε στον Μητροπαλίτη Σωτήριο και νυν αρχιεπίσκοπο, με αποτέλεσμα να οδηγούν από κοινού την Ορθοδοξία στις μεγάλες επιτυχίες τις οποίες παρουσιάζει μέρα με τη μέρα, σε σημείο που να  συρρικνώνεται - μέχρις εξαφανίσεως.! -  η Καθολική (και όχι μόνον) Εκκλησία του Καναδά.!!!

Και τώρα, διαβάστε αν ΔΕΝ έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, ένα ακομα ΚΙΝΚ ΣΑΙΖ σεντόνι του κ. Μανίκη – αν δεν το διαβάσατε στο ΒΗΜΑ του, όπου με τον τραχανά θα βρήτε και λίγο Ευαγγέλιο και σύντομα τα ξαναλέμε.!

 

Αλήθεια, ο «Αντίποδας» και οι ομογάλακτοι ομόφρονές του, γνωρίζουν, ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τους Εσωτερικούς Κανονισμούς των Κοινοτήτων;

 

Τώρα υποχρεωτικά θα επανέλθω στα της ιστοσελίδας του «Αντίποδα» του Τορόντο όπου κατά κανόνα παρελαύνουν διάφοροι ανώνυμοι υβριστές, προκειμένου να βρίσουν με έναν απαράδεκτο τρόπο εκείνους  που δεν συμφωνούν μαζί τους, εκείνους που συμπίπτει, είτε εκ του αξιώματός τους, είτε εξ επιγνώσεως να μην ντρέπονται να λένε ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Όπως και άλλες φορές έχω γράψει, τόσο ο «Αντίποδας» όσο και άλλοι ομογάλακτοι και ομόφρονές του, που παρελαύνουν από την ιστοσελίδα του, φαίνεται ότι  πιστεύουν ότι ο πολιτισμένος και μέσω επιχειρημάτων διάλογος τον οποίο πρώτοι καθιέρωσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, μπορεί να αντικατασταθεί από τους κυλιόμενους στον βούρκο και την δυσωδία γρυλισμούς των χοίρων.

Ας είναι, θα τους υπενθυμίσω ότι μεταξύ των άλλων τους του Χριστού λόγους που διασώθηκαν στο Ευαγγέλιο που σίγουρα και αυτοί τουλάχιστον σαν ήσαν μικροί, διάβαζαν. Αναφέρονται λοιπόν και τα εξής:

 « γαθς νθρωπος κ το γαθο θησαυρο κβάλλει γαθά, κα πονηρς νθρωπος κ το πονηρο θησαυρο κβάλλει πονηρά.» 

Δηλαδή: Ο αγαθός άνθρωπος βγάζει πάντοτε αγαθούς λόγους από τον αγαθόν θησαυρόν της καρδίας του. Και ο πονηρός άνθρωπος βγάζει πονηρά και βλάσφημα λόγια από τον φαύλον θησαυρόν της καρδίας τους. Ματθ. ΙΒ/12,35.             

Παραπέμπω στο ιερό Ευαγγέλιο, επειδή είμαι βέβαιος ότι σαν όλους μας, έτσι και πολλοί από αυτούς, τους πρωτοφανούς λασπολογίας υβριστές, σαν ήταν μικροί διαφορετικό δρόμο θα τους συμβούλευαν οι του οικογενειακού τους περιβάλλοντος να ακολουθήσουν. 

Πέρα τούτων, μέσω  της ιστοσελίδας του «Αντίποδα στο Τορόντο» δέχτηκα μια περίεργη επίθεση από κάποιον εκ Μοντρεάλ ανώνυμο φυσικά, επειδή την περασμένη εβδομάδα, αναφερόμενος στα της «Στέγης» είχα ασκήσει καλοπροαίρετη κριτική σχετικά με την παράτυπη χρέωση της «Στέγης» με $1.000.000. Ανάλογη κριτική είχα ασκήσει και από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Radio Centre-Ville 102.3 FM, που είχα κληθεί να συμμετάσχω την Τρίτη το βράδυ (είχα μιλήσει και την επόμενη ημέρα). Η επίθεση φαίνεται καθαρά ότι προέρχεται από άτομο που προέρχεται από τον στενό κεντρικό πυρήνα της διοίκησης της ΕΚΜΜ, αφού αναφέρονται και πράγματα που πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Τι κρίμα όσα γράφει αυτός, αν δεν περιείχαν και ύβρεις (γρυλισμούς χοίρων καλύτερα) θα μπορούσαν ως επώνυμο άρθρο να το είχαν υιοθετήσει από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της ΕΚΚΜ. Αλλωστε μέσω αυτής της παρέμβασης, αποκαλύπτονται και άλλα περίεργα που σχετίζονται με την παράτυπη χρέωση της Κοινότητας μέσω της Στέγης, της οποίας αντί οι τίτλοι ιδιοκτησίας να μεταφερθούν στην Κοινότητα έναντι ενός δολαρίου επιδιώκουν να την παραδώσουν με χρέος ενός εκατομμυρίου.

Για τα της «Στέγης» και της πρωτότυπης μορφής σύναψης ενός δανείου $1.000.000, ασχολούμαι  σε άλλες σελίδες. (Στα αρχικά μου Σχόλια). Εδώ θα ασχοληθώ με μια άποψη περί «στέγασης στις Κοινότητές μας και μη Ορθοδόξων.»

Το θέμα αυτό έχει κατά καιρούς, πολλές φορές και από πολλούς συζητηθεί. Εχει μάλιστα και αρκετούς υποστηρικτές. Πριν απαντήσω σε αυτό, επιτρέψτε μου, να σας παρουσιάσω ολόκληρο το άρθρο του Αντίποδα , (πλην των ύβρεων του φυσικά), που τον προτρέπω για μια ακόμα φορά να τις σταματήσει αφού δεν τον τιμούν. Αλλωστε είναι γνωστό ότι τους αντιπάλους τους, ακόμα και αν είναι βαριά αλυσοδεμένοι μπροστά τους, μόνο οι πολλοί βάρβαροι, τους υβρίζουν. Γράφει λοιπών:  

«Συνεχίζει τις αλητήριες ερωτήσεις του ο κ. Μανίκης…

  Πόσο μπορεί κάποιος ν’ αντέξει; (2)

Διαβάζοντας κάποιος την πρώτη ενότητα του …βαρύγδουπου (14ου) σχολείου του κ. Μανίκη, αντιλαμβάνετε μεταξύ  άλλων ότι ο συγγραφέας του μιλάει για συμφωνία η οποία επιβάλλεται να γίνει μεταξύ των δυο μερών.! Στο άρθρο του αυτό, μάλιστα, αναφέρεται πάνω από 5-6 φορές σε «Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς του Καναδά».!

Ξεχνάτε, μήπως, ή εθελοτυφλείτε κ. Μανίκη ότι οι δυο μεγάλες, ή  τουλάχιστον, η Κοινότητα του Τορόντο,  ιδρύθηκαν από Όλους τους Έλληνες της περιοχής, κάποιοι εκ των οποίων μπορεί και να μην ήταν καν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά βοήθησαν με τη συμμετοχή τους σ’αυτές, στα Εκπαιδευτικά, Πολιτιστικά και τα τόσα άλλα, πάσης φύσεως ελληνικής κουλτούρας θέματα; 

Γιατί θα πρέπει όλους αυτούς, κ Μανίκη, να τους πετάξουμε στα …σκ@τ@ επειδή το ζητάτε εσείς και ο …. Σωτήριος; Δεν σας αρκεί το κουμάντο επί των εκκλησιαστικών θεμάτων της Κοινότητας Τορόντο, απαιτείτε και τον έλεγχο των υπολοίπων; ΔΕΝ του φτάνει του Σωτήριου το ότι διαλύει, σιγά αλλά σταθερά, την Εκκλησία απομακρύνοντας τον κόσμο κατά δική του επαναλαμβανόμενη ομολογία; Τι πρέπει να γίνει δηλαδή, νατα διαλύσει όλα αρκεί να άρει υπό την σκέπην του τους Ιερούς Ναούς και την ό,ποια άλλη κινητή και ακίνητη περιουσία της; Αυτό ήταν και παραμένει το μεράκι σας μωρέ; Και κυκλοφορείτε ακόμα ελεύθερα χωρίς ντροπή; Γιατί να μην έχουν στέγη κάτω από την κοινότητά μας ΟΛΟΙ οι Έλληνες, μωρέ, αλλά μόνο οι «Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι»; Έτσι βλέπεις την ενότητα του ελληνισμού, εσύ και ο…..Σωτήριος κ. Μανίκη; Διάλογος για σας είναι το καπέλωμα των κληρικοκληρικών όπου οι σύνεδροι επιλέγονται  με διορισμό από τον πνευματικό παΤΕΡΑΣας;

Αυτά για τώρα…»΄

2 comments:

  1. Γιατί βρε Χρήστο μας, ανακατεύεις τους γονείς και άλλους συγγενείς των σχολιαστών των δημοσιευμάτων σου; Αυτή την κατάπτυστη αγενή αγωγή σε μετέφεραν οι δικοί σου πρόγονοι; Έπρεπε να βρεθεί ένας τοροντιανός να σε κάνει ρεζίλι και να μας ανοίξει τα μάτια; Τι φίδι κρύβαμε στον κόρφο μας βρε, τόσα χρόνια και πολλοί σε θεωρούσαμε και σοβαρό θρησκευόμενο άτομο! Λίγη ΝΤΡΟΠΗ ορε, δεν διαθέτεις;

    ReplyDelete
  2. Δεν καταλαβαίνω τι θέλουν; Μια Γενική Συνέλευση κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν επιτρέπει τέτοιες συναντήσεις; Μερικοί μας λένε ότι έπρεπε να υπήρχε μια Γενική Συνέλευση με το ζουμ. Αστειεύονται; Πιστεύουν ότι 100 μέλη θα συμμετάσχουν στο ζουμ όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η μέση ηλικία στης Γ.Σ. είναι άνω των 80 ετών;

    Δεν δέχονται ότι το φουαγιέ είναι ξεχωριστό από την Κοινότητα. Εάν το πιστεύουν πραγματικά, τότε είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα κατά την εξέταση της Ορθόδοξης Φωνής και του ΕΣΤΙΑ. Μια μέρα θα ανακαλύψουμε πόσα χρήματα έκαναν εκεί οι βρώμικοι Λακωνικοί δημοσιογράφοι της παροικίας.

    ReplyDelete