Search This Blog

Wednesday, June 9, 2021

Οι κατά Μανίκη συμπτωματικές ...συμπτώσεις των 2 κοινοτήτων και άλλες παπαριές.!!!

 «Τί τέλος πάντων είναι των Ελλήνων οι Κοινότητες στοεξωτερικό;»

«Πώς φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα;» και «πού πήγαν τα χρήματα;»

 

Συνεχίζοντας την ενασχόληση με τα  «σεντόνια» του κ. Μανίκη και τον …απλωμένο επάνω τους τραχανά του συγγραφέα, μας πιάνει μια κάποια έντονη υπνηλία, από το εξακολουθητικό μπουρδούκλωμα όλων μαζί των θεμάτων, τα οποια διαβάζουμε πάνω σ’ αυτά…

Έτσι, λοιπόν, σκεφτήκαμε να …κόψουμε τα λίγα ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας σημεία και σας τα παρουσιάσουμε, κρατώντας σας, κατά κάποιο τρόπο και στα πλαίσια του δυνατού, όσο ενήμερους μας είναι δυνατόν.

Στην αρχή, λοιπόν, της 15ης συνέχειας των άρθρων του κ. Μανίκη, διαβάζουμε:

 

15ον 

 « Επανέρχομαι για 15η εβδομάδα στις  εν πολλοίς άγνωστες «συμπτωματικές συμπτώσεις» μεταξύ των Ελληνικών Κοινοτήτων του Μοντρεάλ και του Τορόντο. Όπως κατ’ επανάληψη έχω εξηγήσει, «καταπιάστηκα» με το θέμα αυτό, από την στιγμή που πληροφορήθηκα ότι ένα  Δ.Σ., αυτό  της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, ανακοίνωσε  ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων βρίσκεται στο δίλημμα: ή θα πουλήσει μία εκκλησία, ή η Τράπεζα θα κατασχέσει και τις 4 εκκλησίες της. Από το γεγονός αυτό, κατάλαβα ότι εξ αιτίας αυτών που εθελοντικά επί χρόνια μας διοικούν και μάλιστα όπως ισχυρίζονται, με «απόλυτη διαφάνεια,» πολλά μπορεί να γίνουν από την μία ημέρα στην άλλη».

Αντίποδας: Πέραν των συνεχόμενων επαναλήψεων των …συμπτωματικών συμπτώσεων των δυο Κοινοτήτων, τις οποίες συμπτώσεις μας τσαμπουνάει με κάθε ευκαιρία, λες και ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει ο ίδιος και να αντιλυφθούμε οι άλλοι ότι αφού οι Δύο Κοινότητες έχουν σαν αντικείμενο την Εκκλησία, την Ελληνική Παιδεία και τον ελληνικό Πολιτισμό και αφού διοικούνται από Έλληνες Ομογενείς εξ’ Ελλάδος, ΜΟΝΟΝ συμπτωματικές ΔΕΝ μπορεί να είναι οι …συμπτώσεις αυτές.! Απορούμε, μάλλιστα, πώς και ΔΕΝ είναι ακριβώς ίδιες οι πράξεις, οι ενέργειες, η προσφορά ή και τα οικονομικά, ακόμα, προβλήματα των δύο Δύδημων Κοινοτήτων, στην ίδια χώρα και σε δυο, τις μεγαλύτερες πόλεις, οι οποίες απέχουν μόλις 500 μίλια μεταξύ τους.! Μπορεί μήπως να μας πει ο κ. Μανίκης γιατί θα έπρεπε να υπάρχει η έστω και μικρή αυτή διαφορά; Ουδεμί, λοιπόν, συμπτωματική …σύμπτωση θα έπρεπε να υπάρχει κ. Μανίκη, αφού κατά το ήμισυ την προσφοράς τους «διοικούνται», επί 50 χρόνια από τον ίδιο, αμφιβόλου ικανότητας «ιεράρχη», στόχος του οποίου είναι να τα ιδιοποιηθεί ΟΛΑ, σαν να τα έφτιαξε με χρήματα που  έφερε από το χωράφι της γιαγιάς του.!!!

Και τώρα στα …χωράφια τα οποία ούτε σε σας ανήκουν κ. Μανίκη, ούτε στον κουραφέξαλα φαταούλα Σωτήριο. Τα Δ. Συμβούλια είναι αυτά που έτρεξαν, παρακάλεσας και συγκέντροσαν τα χρήματα για τις εκκλησίες, τα σχολεία και τα πολιτιστικά κέντρα και ως εκ τούτου ΜΟΝΟΝ αυτοί με τα μέλη των Κοινοτήτων έχουν δικαίωμα να πουλήσουν κάποιο ακίνητο αν πρόκειται να σώσουν τα υπόλοιπα. Και σίγουρα, πάντως, ΔΕΝ θα αποφασίσετε ούτε  εσείς, ούτε και πολύ περισσότερο ο Σωτήριος, ο οποίος θυσαύρισε από τους μησθούς και τα άλλα τυχερά που μάζευε από τις δεκάδες ενορίες[κοινότητες ανά τον Καναδά.!

Μη το …κουράζεις άλλο κ. Μανίκη… ΔΕΝ συνηγορεί με τα λεγόμενά σου καμία απολύτως αλήθεια… Φτάνει το ρεζίλεμα στο οποίο σε έσπροξε ο Σωτήρης, ο λεβέντης σας…

 

No comments:

Post a Comment