Search This Blog

Thursday, January 7, 2021

«Αδερφική» επίθεση πατριάρχη Μόσχας, σε Οικουμενικό: Θεία τιμωρία για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο η μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.!!!

 Αυτοί οι τσοπάνηδες …ποιμένουν το Ορθόδοξο Χριστιανικό πλήρωμα (κοπάδι) της  Εκκλησίας του Χριστού.! Κι’εμείς περιμένουμε από τον Θεό τη βοήθειά του… Διαβάστε, τώρα, ό,σοι έχετε κάποιο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό, πάρτε μια εικόνα και τα ξαναλέμε αν δείξετε ενδιαφέρον…

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ρώσος Πατριάχης δήλωσε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι τιμωρία από τον Θεό στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξαιτίας της παραχώρησης Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

 Σε προκλητικές δηλώσεις, την ημέρα μάλιστα που οι Ορθόδοξοι της Ανατολικής Ευρώπης γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, προχώρησε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που έδωσε σε κεντρικό κανάλι της Ρωσίας.

Οπως αναφέρει οι ORTHODOXTIMES, oύτε λίγο ούτε πολύ, ο Ρώσος Πατριάχης δήλωσε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι τιμωρία από τον Θεό στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξαιτίας της παραχώρησης Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

“Δεν θέλω να εκφράσω καμία κριτική στον Κωνσταντινοπολίτη συν-αδερφό μου, ωστόσο, αδιαμφισβήτητα, όλα αυτά που συνέβησαν μετά στην Κωνσταντινούπολη, στο Σταμπούλ, αποδεικνύουν τη Θεία Τιμωρία. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έβαλε τους σχισματικούς του Κιέβου στο ιερό του Κιέβου, στη Σοφία του Κιέβου (σ.σ. εννοεί την Αγία Σοφία Κιέβου), και έχασε την Σοφία της Κωνσταντινούπολης – μετατράπηκε σε τζαμί”, είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

“Πήρες την Αγία Σοφία του Κιέβου από τους Ορθοδόξους ανθρώπους, από την Ορθόδοξη Εκκλησία, και έχασες τη δική σου προσωπική Σοφία … Θεωρώ ότι περισσότερο προφανή συνέπεια, εκπορευόμενη από τη Θεία Βούληση, δύσκολο να φανταστεί κανείς. Και οι συνέπειες ήρθαν χωρίς καθυστέρηση γιατί το αμάρτημα ήταν πολύ μεγάλο”, πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως έγκλημα και όχι ως σφάλμα την πράξη της αναγνώρισης της Ουκρανικής Εκκλησίας, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι θα προσεύχεται για τον Οικουμενικό Πατριάρχη καθώς η “κρίση” θα πρέπει να ξεπεραστεί “από κοινού”.

“Πρέπει να προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλον. Τουλάχιστον όσον αφορά στις ιδιωτικές προσευχές, καθώς είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια λειτουργιών, καθώς δεν αναφέρουμε τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης στα δίπτυχα. Αλλά θα πρέπει να προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλον και αυτό προκειμένου αυτή η κρίση στην Ορθοδοξία, που έχει επιβληθεί απ’ έξω, να περάσει όσο το δυνατόν συντομότερα” συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

3 comments:

  1. Αυτή είναι η κατάντια της Εκκλησίας όταν οι ηγέτες της ,παίζουν πολιτικές .
    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι τόσο αυταρχικός «που δεν αφήνει μύγα στο σπαθί του «
    Ο άλλος της Ρωσίας παίζει το παιχνίδι της Μόσχας .

    Όλοι τους φοράνε χρυσά και κάνουν τους ποιμένες ενώ δεν έχουν την ελάχιστη ταπείνωση , να καθίσουν να βρουν τις διαφορές που έχουν με προσευχή και χωρίς σκοπιμότητες

    Ο απλός λαός θέλει παραδείγματα Κ όχι μεγάλες ομιλίες και εγκυκλίους του ξύλινου λόγου

    Υποκρισίας το ανάγνωσμα !!!!

    ReplyDelete
  2. Οτι και να πεί κανείς για τη κατάσταση που υπαρχει μέσα στην Εκκλησία δεν θα μπορέσει να περιγράψει την πραγματικότητα.

    Αρκετοί που έγιναν παπάδες δεν μπήκαν στην Εκκλησία για να είναι διάκονοι και υπηρέτες του λαού αλλά για να εξουσιάζουν με τον τρόπο τους τον καθένα.

    Βλέπουμε, ακούμε αλλά και διαβάζουμε την κατάντια αρκετών ιερέων να είναι επιρρεπείς στό φθόνο του άλλου, να μην μιλούν μεταξύ τους, να έχουν αντιπάθειες και διπροσωπία.
    Βλέπεις τον ένα Πατριάρχη να κατηγορεί τον άλλον. Και όλοι μιλούν ότι αγωνίζονται για την ενότητα της Ορθοδοξίας. Δεν τους εδιαφέρει η ενότης αλλά η ποσότης και η έκταση της δικαιοδοσίας των.Για ποιό λόγο ?

    Εδώ ο κόσμος υποφέρει με το μικρόβιο αυτό που δεν εχει σταματημό και αυτοί ζούν στην "κοσμάρα τους"

    Αντί να μαζευτούν και με προσευχή να λύσουν όλες αυτές τις διαφορές που υπάρχουν, κάθονται και πετροβολούν ο ένας τον άλλο απο μακρυά.

    ReplyDelete
  3. Λέτε αλήθειες εσείς που γράψατε τα σχόλια πιό πάνω αλλά ποιός καταλαβαίνει τέτοιες αλήθειες. Η κατάσταση είναι τραγική. Απλά πολλά καλύπτονται με τον ευσεβισμό και τον φαρισαισμό.
    Και η ειρωνία βρίσκεται ότι όλοι αυτοί οι Πατριάρχες και οι Δεσποτάδες βασίζονται σε κανόνες, σε οδηγίες συνόδωνκ.α
    Α ρε δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος καταλαβαίνει τα παιχνίδια τους.

    Ψάξτε να βρείτε πόσοι από αυτούς τους Πατριάρχες , Δεσποτάδες αλλά και παπάδες εξομολογούνται , πόσοι αφιερώνουν χρόνο για αυτοκριτική και πόσοι προσεύχονται πραγματικά.


    Εαν υπήρχαν αυτά, ισως υπήρχε πιό ζωντανή εκκλησία. Δυστυχώς η προσευχή έχει καταντήσει ένα τυπκό/λειτουργικό καθήκον, και όχι τρόπος επικοινωνίας με το Θεό. Γιαυτό δεν υπάρχει μετάνοια
    Ι. Τ.

    ReplyDelete