Search This Blog

Sunday, July 26, 2020

Προς τι η τόση σιωπή από τον Σωτήριο και την …ιερά Αρχιεπισκοπή;


Όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά την Υφήλιο, έγραψαν, είπαν ή έπραξαν κάτι, την π. Παρασκευή, για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί και την …προσευχή των χιλιάδων Τούρκων εντός και εκτός αυτής.! Ακόμα και το τελευταίο μικρότερο μοναστήρι, χτύπησε πένθιμα τις καμπάνες του ή ύψωσε μεσίστια την σημαία του στην κεντρική είσοδο αυτού.! 

Οι μόνοι που, εμείς τουλάχιστον, ΔΕΝ είδαμε να γράφουν κάτι εναντίον της ενέργειας αυτής της Τουρκίας, ήταν οι συνήθως λαλίστατοι της «αρχιεπισκοπής» Καναδά, ο αρχιεπίσκοπος  ή έστω κάποιος από  το προσκείμενο στον Σωτήριο, κογκλάβιο.! ΔΕΝ διαβάσαμε κάτι όχι μόνο από τον Σωτήριο αλλά ούτε κι’ από έναν, έστω, εκ των 3 αναμενόντων στη σειρά για επισκόπηση, «εκλεγμένων» …παμψηφεί επισκόπων.!

Ευτυχώς, τα προσχήματα προσπάθησε να σώσει μέσα από το προσωπικό της λογαριασμό στο ΦΒ, μια υπάλληλος της Αρχιεπισκοπής, χωρίς όμως να ξέρουμε αν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ή απλώς μια προσωπική ανάρτηση.
Στην προσπάθειά μας να ερμηνεύσουμε την άβυσσο της ψυχής (και του μυαλού) του Σωτηρίου και των περί αυτών (αν έχει κανένας τους λόγο) καταλήξαμε, με επιφύλαξη, σε κάποιο συμπέρασμα. Ο …ιεράρχης του Καναδά, πιστεύοντας ακράδαντα ότι το προσδόκιμο ζωής (του) εξακολουθεί να υπερβαίνει το 120ο έτος της ηλικίας του, θα (πρέπει να) πιστεύει ακόμα ότι  μπορεί να αντικαταστήσει τον φίλο του τον Βαρθολομαίο ή να αναλάβει τέλος πάντων, κάποιο μεγάλο αξίωμα στο Φανάρι (!!!), κράτησε χαμηλούς τους τόνους στην μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε Τζαμί, ώστε να …κερδίσει καποια εύνοια από την τουρκική ηγεσία.!!!
Για όλα είναι ικανός ο πνευματικός μας παΤΕΡΑΣ, μη τον υποτιμάτε σε ότι έχει σχέση με προσωπικό του όφελος. Είναι, αποδεδειγμένα, αδίστακτος…

2 comments:

  1. Πού να βρει χρόνο για την Αγ. Σοφία όταν είχε να διοργανώσει τις χειροτονίες των Επισκόπων; Φαίνεται ότι δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τις κοροϊδίες σου ότι δεν μπορεί να είναι Αρχιεπίσκοπος χωρίς Επισκόπους και προφανώς τον υποχρέωσες να επισπεύσει τις τελετές ανύψωσής τους σε Επισκόπους! Έτσι νομίζω εγώ που μπορώ να κάνω και λάθος.

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ Σοι 10.35, ότι το κέντρισμα του Αντίποδα, μάλλον επισπεύδει τις εν λόγω χειροτονήσεις.. Θέλει ο άγιος πατέρας ναγιασει,κρατήσει τες αποστάσεις τες κοινωνικές κατά τα προσηκοντα των ζορικων καιρων,άντε γεια σου,ναι για, μην αποστασει και δεν κορωναγιασει,ναι κορώνα μου,τα θέλει ο άγιος ολα αυτα,μα εν τον αφήνσκει ο ευλογημένος ο αντιποδας

    ReplyDelete