Search This Blog

Monday, July 27, 2020

Γιατί τόση μυστικότητα στις χειροτονίες των δυο (εκ των τριών) νέων επισκόπων;

Πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές οι δύο, από τις τρεις, προγραμματισμένες χειροτονίες των νέων … «εκλεγμένων» (δια διορισμού) βοηθών επισκόπων του αρχιεπίσκοπου Καναδά Σωτήριου.
Η χειροτονίες αυτές έγιναν με μεγάλη μυστικότητα, όπως ομολογούν τα περισσότερα – αν όχι όλα – τα ελληνόφωνα Μ.Μ.Ε. σε Μόντρεαλ και Τορόντο.!
Οπωσδήποτε, εμείς ΔΕΝ μπορούμε να γνωρίζουμε το γιατί, αλλά σίγουρα ο Σωτήριος κάτι (θα πρέπει να) είχε κατά νου όταν λάβαινε την απόφαση αυτή και επίσης σίγουρα ΔΕΝ μπορεί να είναι για το καλό της Εκκλησίας.!!! Όμως, ουδέν κρυφό …ΑΠΟ τον Ήλιο, όπως επιμένει να λέει κι’ ο φίλος του ο ...παγκόσμιος.
Και τώρα στο …ψητό: 

Το Σάββατο στον Ι. Ν. του Τιμίου Σταυρού, στο Λαβάλ, ο αρχιεπίσκοπος Σωτήριος πραγματοποίησε την χειροτονία του βοηθού του επισκόπου Κεράμων Νεκτάριου, μετονομάζοντας αυτόν σε Βαρθολομαίο, προς τιμή του πατριάρχη. Στην τελετή της χειροτονίας παραβρέθηκαν αρκετοί πιστοί, όσοι δηλ. επέτρψαν οι υπεύθυνοι του ναού να εισέλθουν, λόγω κορωνοϊού και οι οποίοι συνεχάρησαν τον νέο ποιμένα, ευχόμενοι επιτυχία στο έργο του και φωνάζοντας το «άξιος».!

ΤΗΝ επόμενη ημέρα, Κυριακή, γιορτή της αγ. Παρασκευής, στον Ι. Ν. του αγ. Νικολάου, Τορόντο, ο αρχιεπίσκοπος Σωτήριος συμπαραστεκόμενος από 2-3, ξένους προς την Εκκλησία μας επισκόπους, αγνώστων λοιπών στοιχείων, χειροτόνησε τον επίσκοπο Πατάρων Αλέξανδρο, μετονομάζοντας (και) αυτόν σε Αθηναγόρα, προς τιμή του αγαπημένου του Σωτηρίου πν. Πατέρα, πρώην αρχιεπισκόπου Αμερικής και μετέπειτα πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, μακαριστού Αθηναγόρα..
Είχαμε δλδ δυό χειροτονίες και μαζί δυο βαφτίσια, έτσι ώστε να μη μπερδευόμαστε με τα διαφορετικά ονόματα.!!!
Όλα εξελίχτηκαν σχετικά καλά και στη δεύτερη ατρή χειροτονία, αλλα εκείνες τις αγκαλίτσες και τα σταυρωτά φιλάκια με τους περισσότερους των εκκλησιαζομένων, τι τα ήθελες κ. Αλέξανδρε; Τι παράδειγμα έδωσες στους νέους που βρίσκονταν εντός της εκκλησίας; Οι υγειονομικές Υπηρεσίες του Καναδά απαγορεύουν τη χειραψία κι’ εσύ έτεινες προς  όλους τα δυο χέρια σου για ασπασμό, μη τύχει και κάποιος ΔΕΝ πάρει την ευλογία σου;
Τι πράματα είναι τούτα βρε και μάλιστα από πανεπιστημιακούς; Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τη χαρά σου για την άνοδό σου στην ανώτατη βαθμίδα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, αλλά ΔΕΝ ήταν και τόσο μεγάλη η έκπληξη ώστε να αισθανθείς κάποιο σόκ ή έστω δέος.! Σωστά;   

4 comments:

  1. Συγχαρητήρια κύριε εκδοτα,διότι θεσαται τα δάχτυλα υπό τον τύπον
    των υλων.Πραγματι η συμπεριφορά του εν λόγω ιερωμένου είναι αχαρακτηριστος.Ειθε από τουδε και στο εξής να επιδειξη πιο υπεύθυνη στάση.Εκτος κι αν εξ κεκτημένης ταχύτητας θεωρεί ότι πρέπει να συμπεριφέρεται ωσεί πολιτευομενος
    με χαιρετούρες δεξιά και αριστερά.. αιδώς Αργείοι,ο κορονοιος είναι υπαρκτός, ναι βρε..

    ReplyDelete
  2. Λοιπόν που είναι τα ταβανοκάρφια της ιεράς λαβίδας να τους κάνουμε και νταντά , αφού ξέρουμε ποιά είναι. Τι σημασία έχει ρε παιδιά, αυτοί θα κάνουν ότι θέλουν, και αυτός ο κ. Αλέξανδρος μετά από λίγο τα ίδια θα κάνει και αυτός. 'Ολοι από παιδιά του λαού ξεκινάμε, μεροκαματιάρηδες οι παππούδες και μόλις γραπώσουμετην εξουσία, δεν μας αναγνωρίζει κανείς. Βλέπετε ο όρκος, αλλάζει τα πάντα.

    ReplyDelete
  3. Λίγη περισσότερη επικοινωνία του εγκεφάλου σας κ. !2:01 με τα δάχτυλα γραφής, αν είναι δυνατόν, νομίζω ότι δεν θα έβλαφτε. Από αλλού ξεκινάτε και αλλού το πάτε, αν καταλαβαίνω σωστά, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνω τι εννοείτε κύριε. Και είναι κρίμα αφού κάτι προσπαθείτε και θέλετε να πείτε.

    ReplyDelete
  4. Εάν προσέξετε τις ομιλίες των νέων Επισκόπων την ημέρα της χειροτονίας των θα καταλάβετε σε τι
    κατάσταση ευρίσκονται.
    Μπορεί να είναι κάπως συγκινημένοι που η Εκκλησία τους έκανε Επισκόπους, αλλά ωρισμένες λέξεις ήσαν ακατανόητες για τον απλό κόσμο ενώ ο στόμφος και η ωραιολογία εφαίνετο παντού.

    Τί γίνεται? Οταν κανείς βάζει κορώνα και γίνεται Επίσκοπος μπαίνει και το virus του εγωισμού και της εξουσίας?

    ReplyDelete