Search This Blog

Tuesday, July 28, 2020

Συνεχίζει τις τιμωρίες των κληρικών, με μεταθέσεις, ο Σωτήριος...


 ΔΕΝ θ’ αφήσει τίποτα όρθιο, μέχρι να φύγει, ο αθεόφοβος αρχιεπίσκοπος - και άλλα τινά - Σωτήρης ο άγιος.! Τα σκάτωσε όλα ο λεχρίτης και συνεχίζει με ταχύ ρυθμό το …έργο του.!
Ειδικότερα με το έμψυχο υλικό της Αρχιεπισκοπής έχει καταντήσει αϊδία… Ξευτίλισε όλους σχεδόν τους ιερείς, -ιδιαίτερα όσους ΔΕΝ του κάτσανε-, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.! Σε σημείο που θέλουν να φύγουν όλοι, ή σχεδόν όλοι, από τον Καναδά και την Αρχιεπισκοπή.!

Οι δυο τελευταίες χοντρές αληστείες του, είναι το ξεσπίτωμα του π. Οδ. Δρόσου από το Μάρκχαμ στο Βανκούβερ, απ’ όπου κατάφερε τελικά να περάσει στην Αμερική, υπό τον Ελπιδοφόρο και η σημερινή επιβεβαίωση των κουτσομπολιών για τη τιμωρία-μετάθεση του ιερέα του Αγ. Νικολάου, Φανούριου Πάππα, ο οποίος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Μόντρεαλ, Βανκούβερ ή στην εκκλησία της αγ. Τριάδας, του Τορόντο.
Αντιλαμβάνεστε πόσο περύφανοι θα πρέπει να νοιώθουν οι νέοι «ψηφισμένοι» που θα λάβουν απ’ τα καθαρά τίμια χεράκια του και την υπ’ αυτού επίκληση του Αγίου Πνεύματος, τον τίτλο του επισκόπου πατάρων, κατάρων και ό,τι άλλο…
Κατάντια. Όσο για τις πάμπολλες κακίες του σε βάρος δεκάδων ιερέων, έρχεται σύντομα μια μελέτη με ονόματα και …διευθύνσεις.!!!    

5 comments:

  1. Προς τι η τόσο μεγάλη σας έκπληξη; Από έναν αγράμματο κληρικό της πλάκας τι περιμένατε, για να ξέρω και γω; Δεν ξέρετε ότι τα σκαλοπατια της εκκλησίας τα ανέβηκε με την όπισθεν; Ούτε ότι η πίστη του είναι τα χρήματα και μόνο;

    ReplyDelete
  2. Εσείς κοιμάστε όρθιοι νομίζω. δεν έχετε ακούσει ότι έρχονται νέοι και μάλιστα πολλοί φοιτητές στη θεολογική σχολή για να γίνουν παπάδες οπότε πρέπει λογικά να απαλλαχτεί από κάποιους κακούς, ανυπάκουους και γέροντες; τι να τους κάνει όλους αυτούς; μάλιστα κάνει και εξαγωγές στην Αμερική, στο φίλο του τον Ελπιδοφόρο!!

    ReplyDelete
  3. Είναι σωστό ένας παπάς να βγαίνει δημόσια και να λέει ότι η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στον καναδά βρίσκεται σε διωγμό από την κυβέρνηση?

    Μπορεί να αναφερόταν στον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνία αλλά το κράτος δεν νομίζω ότι διώκει την Εκκλησία. Απλά παίρνει κάποια προστατευτικά μέτρα για τους πολίτες σε θέματα υγείας ή σε άλλα
    Πρέπει να προσέχουν τι λένε κάποιοι

    ReplyDelete
  4. Δεν είναι και τόσο μεγάκο το λάθος του παπά του Αγ. Νικολάου. Πρέπει όμως όλοι να δοκιμάσουμε τα λόγια που πρπει να πούμε. " Η Εκκλησία σε διωγμό" Δεν χρειαζόμαστε μάρτυρες της πολυθρόνας!!
    Δυστυχώς αρκετοί παπάδες που θέλουν να δείξουν ότι είναι πνευματικοί ή παραδοσιακοί, δεν προσέχουν.
    Να μην αφήνουν τον εγωισμό να τους κυριεύει . Δυστυχώς η "μάσκα στην Εκκλησία" είναι παλαιό φαινόμενο. 'Αλλα λένε και άλλα κάνουν. Δεν υπάρχει αγάπη μεταξύ αρκετών παπάδων διότι όλοι θέλουν να παίξουν το "κομμάτι τους"
    Ακόμη και ο Σωτήριος με αυτα΄που λέει. παίζει " θέατρο" κάποιες φορές.

    ReplyDelete
  5. Οι δηλώσεις του π. Φανούριου δεν μπορεί να είναι ο λόγος της τιμωρίας του. Δεν είναι δυνατόν! Ήταν ομως μια αφορμή για να χηρέψει η θέση του Αγ. Νικολάου και να τοποθετηθεί κάποιος δικός του, καλύτερος και πιστός του εφημέριος. Εκτός αυτού, ήταν και οι κακές παρέες που τον έφαγαν, διότι ήταν αυτές που του επέβαλαν ή τον συμβούλεψαν να κάνει τέτοιες αρρωστημένες δηλώσεις κατά της Επαρχιακής κυβέρνησης η οποία, κατά τη γνώμη ιερέα και κολλητών, έθεσε "υπό διωγμό" την Εκκλησία. Τού έδωσαν στο πιάτο την ευκαιρία που περίμενε, ο Σωτήρης.

    ReplyDelete