Search This Blog

Friday, July 31, 2020

Δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής για τους νέους επισκόπους...

Ύστερα και από την χθεσινή, Τρίτη στη σειρά, χειροτονία ενός ακόμη βοηθού επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Καναδά, λάβαμε, από το γραφείο Τύπου, ένα ακόμα Δελτίο με όλες τις λεπτομέρειες του ιστορικού της «εκλογής», της χειροτονίας και της «βάφτισης» των τριών νέων επισκόπων της, καθ’ υμάς, Αγίας και Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά.
Δημοσιεύουμε λοιπόν αυτούσιο το Δελτίο Τύπου και αφού το μελετήσετε θα περιμένουμε τα όποια σχόλιά σας, μιας και τελευταία δείχνετε κάποιο περισσότερο ενδιαφέρον για τα εκκλησιαστικά ζητήματα.
Γράφει, λοιπόν, το Δελτίο της Αρχιεπισκοπής: 
 
Τρεις βοηθοί Επίσκοποι για την Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά

Μετά από παράκληση του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου και πρόταση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος, στη Συνεδρία της 13ης Φεβρουαρίου 2020, εξέλεξε παμψηφεί τρεις Αρχιμανδρίτες, βοηθούς Επισκόπους ως κάτωθι: 
1.    Αρχιμ. Νεκτάριος Μοστράτος, εξελέγη Επίσκοπος Κεράμων.
2.    Αρχιμ. Αλέξανδρος Σαλμάς, εξελέγη Επίσκοπος  Πατάρων.
3.    Αρχιμ. Δημήτριος Αντωνόπουλος, εξελέγη Επίσκοπος Ζηνουπόλεως.


Οι χειροτονίες των τριών εψηφισμένων Επισκόπων είχαν ορισθεί αρχικά, για το Σάββατο 14 Μαρτίου ε.έ, για το Σάββατο 4 Απριλίου ε.έ και για την Πέμπτη 23 Απριλίου ε.έ. αντιστοίχως.
 Δυστυχώς οι χειροτονίες λόγω κορωνοϊού ανεβλήθησαν. Πάλιν ορίσθηκαν οι χειροτονίες για την Τρίτη 7 Ιουλίου ε.έ, για την Πέμπτη 9 Ιουλίου ε.έ και για το Σάββατο 11 Ιουλίου ε.έ, αλλά και πάλι με παρέμβαση των κυβερνήσεων του Καναδά ανεβλήθησαν. Τελικά ορίσθηκαν νέες ημερομηνίες και οι χειροτονίες ετελέσθησαν ως κάτωθι: 
 1.    Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Κεράμων κ. Νεκταρίου Μοστράτου ετελέσθη το Σάββατο 25 Ιουλίου, στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Laval, Quebec, υπό του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου, συλλειτουργούντων των Αρχιερέων: 
α) Αλεξάνδρου. (Πατριαρχείο Αντιοχείας). 
β) Ιωάννου-Κασσιανού. (Πατριαρχείο Ρουμανίας). 
γ) Ειρηναίου. (OCA). 
Ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Κεράμων έλαβε το όνομα Βαρθολομαίος. 
 2.             Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Πατάρων κ. Αλεξάνδρου Σαλμά ετελέσθη την Κυριακή 26 Ιουλίου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, υπό του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου, συλλειτουργούντων των Αρχιερέων: 
α) Μητροφάνους. (Πατριαρχείο Σερβίας). 
β) Ανδρέου. (Ουκρανού-Οικουμενικό  Πατριαρχείο). 
γ) Βαρθολομαίου. (Οικουμενικό Πατριαρχείο).
Ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Πατάρων έλαβε το όνομα Αθηναγόρας.
 3.             Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Δημητρίου Αντωνόπουλου ετελέσθη την Πέμπτη 30 Ιουλίου, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Montreal, Quebec, υπό του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου, συλλειτουργούντων των Αρχιερέων: 
α) Ιωάννου-Κασσιανού. (Πατριαρχείο Ρουμανίας 
β) Βαρθολομαίου. (Οικουμενικό Πατριαρχείο).
γ) Αθηναγόρα. (Οικουμενικό Πατριαρχείο).
Ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Ζηνουπόλεως έλαβε το όνομα Ιάκωβος.
 Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος είπε: «Είμαι πανευτυχής, ότι η Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά απέκτησε τρεις κατά πάντα αξίους βοηθούς Επισκόπους. Είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε σαν μια οικογένεια, ώστε η Εκκλησία μας στον Καναδά να συνεχίσει την πνευματική και υλική πρόοδό της. Συγχαίρω τους τρεις νέους βοηθούς Επισκόπους. Τους εύχομαι ολόψυχα να ζουν κατά Θεό. Να εργάζονται με την ψυχή τους. Να απολαμβάνουν πραγματική ευτυχία, η οποία πηγάζει από την τέλεση του θελήματος του Θεού και την ικανοποίηση από την επιτυχία των προσπαθειών τους. Λυπούμαι βαθύτατα, ότι η συμμετοχή των πιστών ήταν ολιγάριθμη, λόγω των μέτρων του κορωνοϊού. 
 Ευλαβώς και με ευγνώμονη καρδιά ευχαριστώ τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο για την τόση αγάπη τους και υποστήριξη της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής. Γονυπετώς ευλογώ, δοξάζω και μεγαλύνω και ολοψύχως ευγνωμονώ τον Τρισάγιο Θεό, που επέβλεψε σε μας τους ελαχίστους και μας εχάρισε τους τρεις νέους Επισκόπους. Υπόσχομαι να προσπαθήσω μαζί και με τους θεοφιλεστάτους νέους Επισκόπους να εργασθούμε με ομοψυχία, ώστε η Εκκλησία μας στον Καναδά να προοδεύει και να δοξάζεται ο Τρισάγιος, Τριαδικός Θεός» .
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκ του Γραφείου της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά, 31 Ιουλίου 2020

14 comments:

  1. Ναι τώρα γίνανε τρεις βοηθοί Επίσκοποι και σώθηκε η κατάσταση. Μόνο τις ομιλίες των να ακούσετε, θα δείτε, το στόμφο, τις ωραιολογίες και τους συναισθηματισμούς τους.
    Εχθρός στήν πωευματική ζωή είναι ο εαυτός μας Και αρρώστια ο εγωισμός που κουβαλάμε

    Και δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι η Εκκλησία σήμερα περνά ισχυρή κρίση ταυτότητος

    ReplyDelete
  2. Μήπως μπορεί κάποιος εκεί έξω να μας πληροφορήσει γιατί η αποστασία των παπάδων του Μοντρεάλ από τις χειροτονίες;
    Ήρθαν τρεις από το Τοροντο και ένας διάκος
    μαζί και ο παπας του Kingston, από το Μοντρεαλ μόνο τέσσερεις οι άλλοι επτά που;
    Τι λέγει αυτό για το «Αγαπάτε αλλήλους»;
    Κάτι ξέρουμε κι’εμεις για το μίσος που τρέφουν ο ένας για τον άλλο.... Όσο για τους επισκόπους «Σιδηροκεφαλοι» και καλά ξεμπερδέματα με τον Σωτήριο......!!!!

    ReplyDelete
  3. Ποιός ενδιαφέρετε πόσοι δεν πήγαν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπηρξε μια άλλη "παράσταση' .
    Και εαν παρακολουθήσατε και τις τρείς χειροτονίες μόνο το κλάμα απουσίαζε. Ωραιολογίες χωρίς όρια .
    Τώρα να δούμε πως θα τα βρούνε να είναι όλοι μαζί στο κτήριο της Αρχιεπισκοπής.
    Θα γελάσουμε όλοι. Καλή διασκέδαση

    ReplyDelete
  4. Το κτήριο της αρχιεπισκοπής είναι για τον αρχιεπίσκοπο και οι επίσκοποι θα εγκατασταθούν στα κτήρια των Επισκοπών όπου αυτές θα έχουν την έδρα τους. Ο Καναδάς είναι μεγάλος και πρέπει να γίνει αποκέντροση. Αν είναι να μαζευτούν όλοι στην Αρχιεπισκοπή τότε γιατί χειροτονίθηκαν 3 επίσκοποι; Πεστε και κάτι σοβαρό βρε εσείς....

    ReplyDelete
  5. Εμείς να πούμε κάτι σοβαρό....;;; Ποιος σου λέει εσένα ότι οι Επίσκοποι θα εγκατασταθούν σε κτίρια Επισκόπων....;;; Ποιος θα πληρώνει γι'αυτα τα κτίρια ο Σωτήριος;;;; Οι κοινότητες;;; Η θα ανέβουν τα franchise fees στις κοινότητες για τα κτήρια και τα έξοδα των Επισκόπων....;;; Δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι ο Σωτήριος θέλει Επισκόπους για να λέγεται ΑΡΧΙεπισκοπος αλλά δεν διαθέτει χρηματοδότηση άλλο από ένα χαμηλό μισθό, στέγη και μπορεί τρία γεύματα την ημέρα .... «Στωμεν Καλώς» για την ώρα.... Κσι όπως λέγει ο Σεβασμιότατος ‘Πίσω έχει η αχλάδα την ουρα’.....

    ReplyDelete
  6. Επιτέλους και ένας σοβαρός διάλογος από σοβαρούς ανθρώπους με σοβαρά σχόλια, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με αυτά. Κατέθεσαν όλοι οι παραπάνω την ό,ποια γνώμη τους, με σοβαρότητα και ευπρέπεια, ώστε να αναγκάζουν κι' εμάς να (προσπαθήσουμε να) κάνουμε το ίδιο.! Ο Σωτήριος, λοιπόν, ...ελέω πολλής αγάπης του Αθηναγόρα, έχει (δυστυχώς για μας) τα γένια, χρησιμοποιεί τα δικά του χτένια. Και ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαίο που η Ορθοδοξία, γενικότερα και η του Καναδά ειδικότερα, πάει κατά διόλου. Μα, θα πει κάποιος, η Αρχιεπισκοπή έχει 250 εκατομμύρια περιουσία, πώς πάει κατά διαόλου; Σωστό είναι αυτό αλλά μη ξεχνάτε ότι επικεφαλής της, τα τελευταία 50 χρόνια, είναι κάποιος πτυχιούχος - με τον ανώτατο εκκλησιαστικό βαθμό - κτηματομεσίτης, ο οποίος αγόραζε ακίνητα, επιλέγοντας τα καλά...φιλέτα για πάρτη του (βλέπε 27 Τέτιγκτον).! Όσο για τους ανήμπορους να κάνουν κάτι κληρικούς, λυπούμαστε αλλά τα θέλει, μερικών κουσουριάριδων, ο πρωκτός τους, ώστε να παίρνουν στο λαιμό τους και τους αρκετους καλούς οι οποίοι ΔΕΝ μπόρεσαν να πάρουν τα ματάκια τους και να φύγουν από δω. Οσον αφορά τον "σεβασμιότατο", αυτός όλα πίσω τα ...ονειρεύεται, όπως η ...αχλάδα την ουρά της... Θα τα ξαναπούμε όμως, καθ' ότι πολύ το ...ψωμί.!!!

    ReplyDelete
  7. Ο Σωτήριος έίπε στις χειροτονίες ότι οι Επίσκοποι θα μένουν στό κτήριο της Αρχιεπισκοπης και ότι θα είναι ένα καινούργιο σχήμα που το έχει αναφέρει στον Πατριάρχη.
    Καλά, λόγια του κ@λου.

    Τούς θέλει να είναι όλοι μαζί για να τους ελέγχει και να τους δίνει εντολές. Είναι πονηρός ο αφέντης.
    Αντι να σκεφθεί ότι είναι 85 ετών και πρέπει να αποσυρθεί για να ησυχάσει, δεν σταματά.
    Και οι Επίσκοποι αλλά και ο Σωτήριος είχαν τέτοια φλυαρία κατα την διάρκεια της χειροτονίας των , που ήταν δύσκολο να ακούς τέτοιου είδους ωραιολογίες

    Οσο λιγότερο σκέπτονται οι άνθρωποι τόσο περισσότερο μιλούν.

    ReplyDelete
  8. ΑΣ είναι σιδηροκέφαλοι οι νέοι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι (τους χρειάζεται). Εκείνο που με ζαλίζει λιγάκι. είναι η διαμονή των. Η διαφωνία ιδίως αυτή ότι θα παραμένουν στην έδρα των επισκοπών τους, δεν περπατάει. Δηλαδή ο επίσκοπος Αθηναγόρας θα μένει στα Πάταρα; Ο Ιάκωβος στη Ζηνούπολή; και ο Βαρθολομαίος στους Κεράμους, είναι σωστή αυτή η εκφρασή μου; Μήπως γνωρίζει κανείς εκεί έξω που βρίσκονται αυτές οι πόλεις, εάν υπάρχουν φυσικά στην πραγματικότητα ή χειροτονούνται για να γίνονται "βοηθοί" μητροπολιτών και να αυξάνεται ο αριθμός των κληρικών. Και το άλλο, αν παραμείνουν όλοι στο Τορόντο τι χρειαζόμαστε 4 επισκόπους(και ο αρχιεπίσκοπος, είναι επίσκοπος).

    ReplyDelete
  9. Θα ήθελα να αναφέρω μία παράγραφο από όσα είπε κάποτε για τους παπάδες/κληρικούς ο Αγιος Παίσιος¨¨

    "Οἱ περισσότεροι κληρικοί ξεκινοῦν μέ καλή διάθεση, ἀλλά μετά ἀρχίζει ὁ διάβολος τήν δουλειά του, καί βλέπεις νά μπαίνει ἡ δόξα, νά μπαίνει ἡ μανία γιά ἀξιώματα καί νά τά ξεχνοῦν ὅλα.

    Μέχρι πού φθάνουν σέ σημεῖο νά βάζουν ἀνθρώπους νά μεσολαβήσουν γιά τήν ἐκλογή τους σέ προϊστάμενο, σέ μητροπολίτη κ.λπ. Ἐνῶ ξεκίνησαν γιά τόν Χριστό, καταλήγουν στόν χρυσό… και στο να πάρουν εξουσία.

    Πῶς μᾶς ξεγελάει ὁ διάβολος ἐάν δέν προσέξουμε!… Ἡ πνευματική ἐργασία στόν ἑαυτό μας εἶναι ἀθόρυβη ἐργασία στόν πλησίον, γιατί μιλάει τό παράδειγμα, καί τότε μιμοῦνται οἱ ἄνθρωποι τό καλό πού βλέπουν καί διορθώνονται. Ἐάν δέν ἀποκτήσουμε ἐμεῖς πνευματικό πλοῦτο, θά εἴμαστε οἱ πιό δυστυχισμένοι καί ἀξιολύπητοι!…

    Ὁ χαριτωμένος ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ μεταδίδει Θεία Χάρη καί ἀλλοιώνει τούς σαρκικούς ἀνθρώπους….. Ὁ ἱερέας δέν μπορεῖ ποτέ νά κλείση τήν πόρτα του, ἔχει μεγάλη εὐθύνη.

    Ὁ ἕνας εἶναι ἀπελπισμένος· ὁ ἄλλος ἄρρωστος καί ἔχει ἀνάγκη· ὁ ἄλλος ψυχορραγεῖ. Πρέπει ἄλλους νά τούς δεχθῆ, καί ἄλλους νά τούς ἐπισκεφθῆ. Ἄν δέν τίς βοηθήσει αὐτές τίς ψυχές καί τίς πάρει ὁ Θεός ἀτακτοποίητες, ποιός θά ἔχει τήν εὐθύνη»;"


    Αυτή είναι η αλήθεια. Πολλοί παπάδες ένώ έχουν πάθη και αδυναμίες πολλές και σοβαρές , αλλά μερικές φορές κατηγορούν τους άλλους. Ολοι μας πολλά κουβαλάμε.




    ReplyDelete
  10. Αυτά τα ακούνε οι παπάδες ? Ο,τι τους συμφέρει όμως λένε. Πολλά παιχνίδια παίζονται που δεν τα ξέρουμε.
    Ευτυχώς που ολίγοι έχουν την επίγνωση και δεν μιλούν πολύ.

    Είδατε με τι ειρωνία απαντούσε ένας θρησκευόμενος σε κάποιον που είχε γράψει κάτι για την πίστη, σε κάποιο άλλο άρθρο του ιστολογίου αυτού.
    Θρησκευόμενοι νταβατζήδες δεν χρειάζονται στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ολοι αυτοί που είναι φανατικοί να πάνε να " κάνουν μπάνιο με κρύο νερό". Ισως τους "πέσει" λίγο .!!!

    ReplyDelete
  11. Ενώ εσύ κ. 8.42PM τι σχέση έχεις με την ορθόδοξη πίστη; Αφού δεν πιστεύεις. μόνο κριτική ξέρεις να κάνεις στων αλλουνὠν την πίστη. Και σαν την σουπιά θολώνεις τα νερά με αοριστολογικές επιθέσεις και δεν ξεκαθαρίζεις την θέση σου. Ο Άγιος Παἰσιος μιλούσε για τους πιστούς που είναι απελπισμένοι και άρρωστοι, όχι για τους άλλους που δεν είναι πιστοί και απλώς θέλουν να επωφεληθούν και να εισπράξουν προστασία και στήριξη.

    ReplyDelete
  12. Χαίρομαι που οι δύο αυτοί,ο 8¨42 και 7¨03, αρχίσανε σαν τους δύο προηγούμενους σε άλλο άρθρο, να πετάνε τα " βέλη τους" αναμεταξύ τους. Θαυμάσια χριστιανική πράξη.!!!
    Σε λίγο θα είσθε για τα σίδερα.

    Ο δε 7.03 είναι πάντοτε ετοιμος να αμυνθεί περί πίστεως. Αντε ρέ φώναξε, έτσι να χαρείς λιγάκι..!!!!!!

    ReplyDelete
  13. Εσύ 7.03 δίνεις μία καλή απάντηση στον 8.42.
    Ποιός άλλος θα έδινε τέτοια απάντηση !!!.
    Πήγαινε να "ξαλαφρώσεις" μια και είσαι όπως φαίνεται από την ομάδα των ζηλωτών του Τορόντο.
    Η θρησκευτική αστυνομία όπως έγραψε κάποιος α΄λλος σχολιαστής !!!

    ReplyDelete
  14. Εσείς τουλάχιστον, ιδιαιτέρως οι 8:42PM, & 11:27AM δις, είστε στην ίδια ομάδα, αν όχι το ίδιο πρόσωπο, παριστάνετε και την θρησκευτική αστυνομία και με θράσος νταβατζἠ της Τρούμπας πετάτε την λάσπη σας και όπου κολλήσει. Δυσκολεύομαι να πέσω στο χαμηλό επίπεδό σας αλλά εσείς μπορείτε να συνεχίσετε την βρωμερή ασχολία.

    ReplyDelete