Search This Blog

Friday, July 31, 2020

Χειροτονήθηκε χθες στον Άγ. Γεώργιο Μόντρεαλ ο επίσκοπος Ζηνουπόλεως Δημήτριος. Και το όνομα αυτού Ιάκωβος…

Στον Αϊ-Γιώργη, στο Μόντρεαλ, χειροτονήθηκε χθες ο τρίτος στη σειρά βοηθός επίσκοπος, της Αρχιεπισκοπής Καναδά, όπου έλαβε και το όνομα του αποστόλου Ιακώβου.! Τρεις, λοιπόν, χειροτονίες και τρείς …βαφτίσεις επισκόπων σε μόλις μια εβδομάδα.!!! Και όλα αυτά για να σκάσουν οι οχτροί του Σωτήριου που τον πείραζαν λέγοντάς του ότι είναι «Αρχιεπίσκοπος» χωρίς Επισκοπές και δίχως επισκόπους… 

Έτσι, με τη βοήθεια του Αγ. Πνεύματος, είναι, πλέον, αρχιεπίσκοπος με τρεις ολόκληρους βοηθούς, έστω και χωρίς εξουσία, για όσο καιρό θα συνεχίσει να ανακατεύεται στα πόδια τους και βέβαια έως ότου αρχίσουν οι τιμωρίες τους που είναι και το ψωμοτύρι του.!
Στη φωτογραφία ο Σωτήριος με του τρείς νέους βοηθούς επισκόπους των οποίων τα ονόματα είναι, πλέον, Αθηναγόρας, Ιάκωβος και Βαρθολομαίος…


2 comments:

  1. Νομίζω όπως είπε ο Σωτήριος ,οι 3 Επίσκοποι θα μένουν μαζί στο κτήριο της Μητρόπολης. Τέτοια ευτυχία. Τέτοια οργάνωση. Και όλοι μαζί θα προσεύχονται!

    Στό τέλος θα δούμε πως θα πάνε όλα, με τα καμώματα του Σωτηρίου.

    Μήπως ετοιμάζεται να φύγει και να παραιτηθεί? Τέτοια στενοχώρια δεν θα την αντέξω....

    ReplyDelete
  2. Θα ήθελα να αναφέρω μία παράγραφο από όσα είπε κάποτε για τους παπάδες/κληρικούς ο Αγιος Παίσιος¨¨

    "Οἱ περισσότεροι κληρικοί ξεκινοῦν μέ καλή διάθεση, ἀλλά μετά ἀρχίζει ὁ διάβολος τήν δουλειά του, καί βλέπεις νά μπαίνει ἡ δόξα, νά μπαίνει ἡ μανία γιά ἀξιώματα καί νά τά ξεχνοῦν ὅλα.

    Μέχρι πού φθάνουν σέ σημεῖο νά βάζουν ἀνθρώπους νά μεσολαβήσουν γιά τήν ἐκλογή τους σέ προϊστάμενο, σέ μητροπολίτη κ.λπ. Ἐνῶ ξεκίνησαν γιά τόν Χριστό, καταλήγουν στόν χρυσό… και στο να πάρουν εξουσία."

    Δυστυχώς η Εκκλησία περνά σοβαρή κρίση ταυτότητος. Ελάχιστοι όμως το καταλαβαίνουν. Διότι η ταπείνωση είναι η αρετή των ολίγων.




    ReplyDelete