Search This Blog

Tuesday, April 28, 2020

Μια ακόμα απαράδεκτη ανάμειξη του Ομογενούς Γερουσιαστή…



Ο χρόνος χάριτος έχει αρχή και φυσικά το απαραίτητο τέλος του. Έτσι ήρθε και το τέλος χάριτος  με τον ομογενή γερουσιαστή κ. Λεωνίδα Χουσάκου, ο οποίος νόμισε ή πίστεψε ότι μπορεί να ανακατεύεται (με την πολιτική του ιδιότητα εννοούμε) σε οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με την ομογένεια χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Έτσι, λοιπόν, μετά την περσινή του «γκάφα» να ανακατευτεί με το ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, παρασυρθείς από την ηΓΕΣΙΑ του «Εθνικού Κογκρέσου» και κάποιον δημοτικό σύμβουλο, με το γνωστό αποτέλεσμα – φιάσκο στο οποίο κατέληξε η όλη υπόθεση, έχουμε σήμερα μια ακόμα «γκάφα» την οποία διέπραξε ο εν λόγω γερουσιαστής, …παρασυρθείς επίσης από τους ίδιους «ηγέτες» του «Εθνικού». Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης του Δικαστηρίου του Οντάριο η οποία δικαιώνει το Επαρχιακό του Κεμπέκ και επιβάλει στο «Εθνικό την επάνοδό του στο Καταστατικό του 1999 και την ακύρωση των αλλαγών που η  «γενική συνέλευση» …ενέκρινε το 2016.!
Ο ομογενής γερουσιαστής, λοιπόν, πληροφορηθείς την δικαστική απόφαση και προφανώς χωρίς να την μελετήσει, έσπευσε να συγχαρεί του συμβούλιο του «Εθνικού» για τη …μεγάλη τους δικαστική επιτυχία.! Όπως ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, το δεύτερο αυτό ατόπημα του κ. Χουσάκου, δημιούργησε έναν θυμό τόσο στα μέλη του Επαρχιακού του Κεμπέκ όσο και σε πάρα πολλούς ομογενής, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο κ. Γερουσιαστής να  «μαζέψει» τα ασυμμάζευτα.! Για το λόγο αυτό παρουσιάστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή του Μόντρεαλ να μας πει ότι ΔΕΝ εννοούσε τα συγχαρητήρια προς την διοίκηση του Εθνικού και ότι κάτι άλλο ήθελε να πει.! Ελάτε όμως που η δεύτερη τούτη «γκάφα» έφερε μία ακόμα, την Τρίτη, αφού ο Ελληνοκαναδός πολιτικός μπήκε, χωρίς να το όφειλε, στα χωράφια άλλων Ελληνοκαναδικών οργανισμών οι οποίοι έχουν διενέξεις με την μητρόπολη και βρίσκονται επίσης στα δικαστήρια.! Η παραπάνω γκάφες του Γερουσιαστή, με την ανάμιξή του σε ζητήματα όχι της αρμοδιότητάς του, έφεραν μια απογοήτευση σε χιλιάδες ομογενείς οι οποίοι μας ρωτούν τους λόγους για τους οποίους έγιναν όλα αυτά και ποιος ξέρει πού και πότε θα σταματήσουν…
Αυτά, προς στιγμήν, ως εισαγωγή στο μεγάλο αυτό θέμα που ενέσκηψε στα ομογενειακά πράγματα, με αφορμή τους μεΓΑΛΟΥΣ ηΓΕΤΕΣ του ελληνισμού μέσω του ανύπαρκτου «Εθνικού», ενώ σύντομα θα το κάνουμε λιανά ώστε να γίνει αντιληπτό και στον τελευταίο αναγνώστη μας, από τους πολύ λίγους που μας παρακολουθούν.! Αναμείνατε…     

4 comments:

  1. Ας πούμε πως ο senator δεν εννοούσε αυτό που έγραψε στην ελληνική που είναι η δεύτερη γλώσσα του και πως κάποιος άλλος τα έγραψε για χατίρι του, στην αγγλική όμως που είναι η πρώτη του γλώσσα, που με αυτή σπούδασε και πήρε μόρφωση(όχι όμως διπλωματική), τι εννοούσε; Το λέει ξεκάθαρα, "ανυπομονώ να υποστηρίξω το ΕλληνοΚαναδικό Κογκρέσο", όπως "...εγώ και πολλοί Καναδοί ελληνικής καταγωγής, ενοχληθήκαμε βαθιά..." και όπως "...θέλω να συγχαρώ εσάς(πρόεδρο)...ΕλληνοΚαναδικού Κογκρέσου για την πρόσφατη ΝΙΚΗ στο δικαστήριο". Τι εννοούσε τέλος πάντων που χρησιμοποίησε ακόμη και το λογότυπο της Γερουσίας του Καναδά για κάτι πολύ προσωπικό. Και από ότι φημολογείται για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο ίδιος απουσίαζε από την εν λόγω ψηφοφορία, και αν αυτό αληθεύει ποιος ο λόγος της απουσίας του; Μήπως ο senator περνάει τους Καναδούς ελληνικής καταγωγής,(εμάς δηλαδή) για μαύρα πρόβατα;

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ Γερουσιαστή, με το μίσος με το οποίο εξέφρασες το πάθος σου ενάντια στους νόμιμους οργανισμούς κογκρέσα και κοινότητες, συγχαίροντας τους παράνομους , απέδειξες ότι δικαιούσαι επάξια τον τίτλο του μοντέρνου ΕΦΙΑΛΤΗ που πρόδωσε τους συμπατριώτες σου . Ο Λεωνίδας ο πατριώτης σου εάν ζούσε μάλλον θα σε προόριζε για τον Καιάδα. Κατόρθωσες με την μεροληπτική σου στάση να διχάσεις τον Ελληνισμό όσο κανένας στην ιστορία της Καναδικής παροικίας μας.Τόση ζημιά δεν κατάφερε να κάνει ούτε το ίνδαλμά σου και φίλος σου ο ΠαπαΤαραξιας του Καναδά σε όλη του την ζωή. Είσαι υπερήφανος που σύνδεσες την ιδεολογία σου με τα απόβλητα της παροικίας; Αυτούς που δεν σεβαστήκαν καμιά δημοκρατική διαδικασία; Αυτούς που δεν έδωσαν ποτέ οικονομικό απολογισμό; και ακόμα ψάχνουν στο Οντάριο να βρουν τα χαρτιά και δεν μπόρεσαν να κάνουν απολογισμούς; Δεν είσαι τόσο αφελής! Απλώς φαίνετε να έχεις τις ίδιες αξίες με τους τυχοδιώκτες του παράνομου κογκρέσου .Μέχρι και τις κοινότητες δεν άφησες όρθιες ΛΕΟΝ. Πως να μην φεύγουν οι νέοι όταν ο γερουσιαστής κατηγορεί τις κοινότητες ;Ο φίλος σου ο Γεωργακάκος δεν θα πίστευε ότι έπεσες τόσο χαμηλά ώστε να έχεις σαν ινδάλματα τα απόβλητα της παροικίας. Εάν τα έκανες για πολιτικούς λογούς μάλλον τεράστια ζημιά έκανες στο κόμμα σου των Conservatives.

    Να ντρέπεσαι για την ζημιά που έκανες

    ReplyDelete
  3. Αγαπητέ Γερουσιαστή, με το μίσος με το οποίο εξέφρασες το πάθος σου ενάντια στους νόμιμους οργανισμούς κογκρέσα και κοινότητες, συγχαίροντας τους παράνομους , απέδειξες ότι δικαιούσαι επάξια τον τίτλο του μοντέρνου ΕΦΙΑΛΤΗ που πρόδωσε τους συμπατριώτες σου . Ο Λεωνίδας ο πατριώτης σου εάν ζούσε μάλλον θα σε προόριζε για τον Καιάδα. Κατόρθωσες με την μεροληπτική σου στάση να διχάσεις τον Ελληνισμό όσο κανένας στην ιστορία της Καναδικής παροικίας μας.Τόση ζημιά δεν κατάφερε να κάνει ούτε το ίνδαλμά σου και φίλος σου ο ΠαπαΤαραξιας του Καναδά σε όλη του την ζωή. Είσαι υπερήφανος που σύνδεσες την ιδεολογία σου με τα απόβλητα της παροικίας; Αυτούς που δεν σεβαστήκαν καμιά δημοκρατική διαδικασία; Αυτούς που δεν έδωσαν ποτέ οικονομικό απολογισμό; και ακόμα ψάχνουν στο Οντάριο να βρουν τα χαρτιά και δεν μπόρεσαν να κάνουν απολογισμούς; Δεν είσαι τόσο αφελής! Απλώς φαίνετε να έχεις τις ίδιες αξίες με τους τυχοδιώκτες του παράνομου κογκρέσου .Μέχρι και τις κοινότητες δεν άφησες όρθιες ΛΕΟΝ. Πως να μην φεύγουν οι νέοι όταν ο γερουσιαστής κατηγορεί τις κοινότητες ;Ο φίλος σου ο Γεωργακάκος δεν θα πίστευε ότι έπεσες τόσο χαμηλά ώστε να έχεις σαν ινδάλματα τα απόβλητα της παροικίας. Εάν τα έκανες για πολιτικούς λογούς μάλλον τεράστια ζημιά έκανες στο κόμμα σου των Conservatives.

    Να ντρέπεσαι για την ζημιά που έκανες

    ReplyDelete
  4. Bill ThomopoulosMay 7, 2020 at 4:56 PM

    Bill Thomopoulos
    4 Μαΐου στις 10:32 μ.μ. ·
    Ο Ελληνοκαναδός Γερουσιαστής Λεωνίδας Χουσάκος: "Πρέπει να συνεχίσουμε...για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των [Ποντίων]."

    Όταν ο Γερουσιαστής μιλάει στο ράδιο αναφέρεται πάντα στους Πόντιους σαν να είναι μιά ξεχωριστή φυλή "κάπως σαν Έλληνες, αλλά όχι καθαρά Έλληνες." Επίτηδες; Μάλλον!

    Όποιος θέλει να μάθει το γιατί έχει αυτή την περίεργη στάση ο Χουσάκος, ας ρωτήσει τους Φωτιάδη / Τανιμανίδη. Αυτοί οι δύο ξέρουν πάρα πολύ καλά το τι κακό θέλουν να κάνουν στο θέμα της γενοκτονίας εδώ στον Καναδά. Αυτοί είναι οι ίδιοι που έδωσαν αέρα στο εθνικό Κογκρέσο να μιλάνε στα Ελληνοκαναδικά ΜΜΕ, ράδια και διαδίκτυο για "Γενοκτονία των Τούρκων" από τον Ελληνικό Στρατό κατά της Ελληνικής κατοχής της Σμύρνης.

    Ο Γερουσιαστής Χουσάκος πρέπει να ντρέπεται!

    ReplyDelete