Search This Blog

Wednesday, April 29, 2020

Λίγα λόγια, τώρα, για τη ...γκάφα της "αναγνώρισης" της Γενοκτονίας.!


Πριν από έναν περίπου χρόνο, οι «ηγέτες του Εθνικού» είχαν την …μεγάλη ιδέα να ζητήσουν από τον κ. Χουσάκο να μεσολαβήσει για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την καναδική Γερουσία… Ο Γερουσιαστής κ. Χουσάκος δέχτηκε να παίξει τον διαμεσολαβητή ενώ γνώριζε ότι η πλειοψηφία του σώματος ανήκε στο αντίπαλο κόμμα των Φιλελευθέρων και ως εκ τούτου οι πιθανότητες να εγκριθεί ήταν πολύ λίγες έως ανύπαρκτες.!

ΔΕΝ ήταν δηλαδή δυνατό το κυβερνών κόμμα της πλειοψηφίας να ενέκρινε μια πρόταση την οποία θα καρπώνονταν οι αντίπαλοί του.! Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν συνεργαζόμενος στην προσπάθεια αυτή ήταν και ένας πρώην βουλευτής και σημερινός «εχθρός» του κόμματος των Φιλελευθέρων από το οποίο «παραιτήθηκε» ή, έστω, τον παράτησαν…
Είναι δυνατόν να γίνουν δεκτές ως σωστές ενέργειες σοβαρών πολιτικών ανδρών και σοβαρών ηγετών του «Εθνικού» οι παραπάνω; Και αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά μπορεί και να υποκινήθηκαν από μέλη της Ποντιακής Αδελφότητας τα οποία παίζουν - ή νομίζουν ότι παίζουν - κάποιο ρόλο στο «Εθνικό», αντιλαμβανόμαστε όλοι σε ποια «ηγετικά» χέρια βρίσκεται ο Ομογενειακός Ελληνισμός και τι μας επιφυλάσσει το μέλλον…
Αν χρειαστούν περισσότερα μπορούμε και να επανέλθουμε…

2 comments:

  1. Λοιπόν ένας γερουσιαστής πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά την διαδικασία που επιβάλετε σε οποία υπόθεση νομοθεσιας....
    H κοινοβουλευτική διαδικασία απαιτεί την πρόταση στην Βουλή και ευ’οσον εγκριθεί έρχεται στην Γερουσία για έγκριση ....
    Με αλλά λόγια δεν πηγαίνει το θέμα στην Γερουσία εάν δεν έχει περάσει πρώτα από την Καναδική Βουλή ..... Καλά, αυτοί οι πλάνοι του ΕΚΚ δεν το γνώριζαν αλλά ένας Γερουσιαστής.....;;;; Κρίμα που μέχρι τώρα τον θεωρούσα σοβαρό......

    ReplyDelete
  2. Η γκάφα της γενοκτονίας δεν ήταν το ότι υπήρχε καμία αντιπαλότητα μεταξύ των κομμάτων. Αυτά τα λέει ο Χουσάκος για να καλύψει τον εαυτόν του. Η γκάφα της γενοκτονίας ήταν ότι κάποιοι "έξυπνοι" Ελληνοκαναδοί ηγέτες και πολιτικοί είχαν την απαίτηση να αναγνωρίσει η Καναδική Γερουσία μία διαιρεμένη γενοκτονία για μόνο το εν τρίτο των Ελληνικών θυμάτων. Δηλαδή ζητούσαν αναγνώριση μόνο για 353,000 Ελληνικά θύματα. Όμως η γενοκτονία των Ελλήνων το οποίο κράτησε μία δεκαετία από το 1914-1923 είχε πάνω από ένα εκατομμύριο θύματα.

    Επομένως, η γενοκτονία των Ελλήνων ουδέποτε ήταν ένα συμβάν που αφορούσε μόνο τους Πόντιους όσο και ας φωνάζουν κάποιες φωνές τοπικιστών στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς και εδώ στον Καναδά. Η γενοκτονία των Ελλήνων αφορούσε όλους τους Έλληνες της Ανατολικής Θράκης, Μικράς Ασίας, Αρμενικά Υψήπεδα και στο Λεβαντές. Ο Πόντος ήταν περιοχή ΕΝΤΟΣ της Μικράς Ασίας για όσους δεν κατέχουν από γεωγραφία.

    Το θέμα της γενοκτονίας στην Γερουσία του Καναδά έχει να κάνει όπως προανέφερα που ήθελαν αναγνώριση μόνο για τους Έλληνες του Πόντου και η άλλη πλευρά είπαν διαμέσου του φιλελεύθερου Γερουσιαστή Sinclair ότι "αυτή η πρόταση αφήνει έξω και τα υπόλοιπα Ελληνικά θύματα" - δηλαδή ο άνθρωπος αυτός μιλούσε για τα υπόλοιπα Ελληνικά θύματα που ήταν πάνω από 700,000 που θα έμεναν έξω από την αναγνώριση που ζητούσαν οι "έξυπνοι" ηγέτες μας. Και πολύ καλά έπραξε ο Γερουσιαστής Sinclair να πει για τα υπόλοιπα θύματα.

    Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων πρέπει να αναγνωριστούν σαν σύνολο όπως οι Εβραίοι που τιμούν 6 εκατομμύρια θύματα σε ένα Ολοκαύτομα ή όπως οι Αρμένιοι που τιμούν 1.5 εκατομμύρια θύματα σε μία γενοκτονία και χωρίς καμία διαίρεση ή ξεχωριστεί γενοκτονία για καμία περιοχή όσο και αν φωνάζουν κάποιοι. Η γενοκτονία δεν είναι παιχνίδι. ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΟ ζητούν αναγνώριση και δικαιοσύνη. Ας έχουμε λίγο σεβασμό προς την μνήμη τους και ας μην χωρίζουμε Έλληνες από Έλληνες για προσωπικά και περιφερειακά μας συμφέροντα.

    Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι υπάρχει μόνο μία ελληνική φυλή. Ο όρος "γενοκτονία" έχει την λέξη "γένος". Οι Έλληνες του Πόντου δεν είναι "εθνικά Πόντιοι." Οι Έλληνες του Πόντου ανήκουν σε ένα γένος μόνο, στο γένος των Ελλήνων και οι διώξεις και οι σφαγές στον Πόντο εναντίον των Ελλήνων ανήκουν στην όλη ιστορία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του 1914-1923 μόνο.

    Το άλλο, δεν γίνεται ποτέ να αναγνωρίσει καμία κυβέρνηση γενοκτονία μίας περιοχής. Η γενοκτονία γίνεται εναντίον ΛΑΩΝ και όχι έναντιον μιας περιοχής. Στον Πόντο οι δύο κύριοι στόχοι του ΚΕΠ και αργότερα των Κεμαλιστών ήταν ΈΛΛΗΝΕΣ και Αρμένιοι και όχι κάποιων "Ποντίων."

    Όλα τα Ελληνικά θύματα της γενοκτονίας αξίζουν αναγνώριση. Ήρθε η ώρα να είμαστε όλοι λίγο πιο σοβαροί όσο αφορά αυτό το ευαίσθητο θέμα.

    ReplyDelete