Search This Blog

Thursday, October 6, 2016

Dr. Carlos A. Picon: Διάλεξη με θέμα “Pergamon and the Hellenistic Kingdoms of the Ancient World”






Πάνω από 350 Καναδοί  συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων 60 περίπου ομογενείς, παρακολούθησαν την Τρίτη το βράδυ, στο Royal Ontario Museum, τη διάλεξη του καθ. Carlos A. Picon με θέμα “Pergamon and the Hellenistic Kingdoms of the Ancient World”.
Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει του Ρ. Ο. Μ. και το ελληνικό Γ. Προξενείο στο Τορόντο.
Ο γλαφυρός τρόπος με τον οποίο ο  Dr. Picton παρουσίασε το θέμα καθήλωσε
κυριολεκτικά το ακροατήριο επί μια και πλέον ώρα, ενώ δεν έλειψαν τα χαμόγελα τα οποία ο ομιλητής  προκάλεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με τα πετυχημένα  του σχόλια, σε θέματα της τότε εποχής.
Την ομιλία του  Dr. Picton προλόγισε ο Director & CEO του Μουσίου κ. Josh Basseches, ενώ χαιρετισμό έδωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης.
Υπεύθυνη της όλης διοργάνωσης εκ μέρους του R. O. M. η κ. Kathryn De Carlo, η οποία ..εισέπραξε και τα καλύτερα λόγια για την άριστη δουλειά την οποία παρουσίασε.

Μεταξύ των παραυρεθέντων ομογενών διακρίναμε τις κ. Μαίρη Φραγκεδάκη, Ειρήνη Κερογλίδου, Σοφία Παπανδρέου, Ξενούλα Φαναρά, Παρ. Ντόβα, και τους κ.κ. Δημ. Κάρα, Γιάννη Φαναρά, Βασ. Φάτση, Γιάννη Σώτο, Λ. Μιρκόπουλο, Ν. Τσερωτά, Γ. Κερογλίδη, Χρ. Μπούτσαλη, Νικ. Λαμπίρη, Χρ. Κοτσαμποϊκίδη και πολλούς άλλους.
Παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση και την δεξίωση που ακολούθησε την ομιλία του καθηγητή. 




















No comments:

Post a Comment