Search This Blog

Monday, October 3, 2016

Ο Σωτήριος, οι μαθητές και τα …ψάρια του.!



Την προηγούμενη Κυριακή μάθαμε από τα πιο υπεύθυνα χείλη στον Καναδά, ότι ο Χριστός  αφού έμαθε στους μαθητές του πώς να πιάνουν ψάρια, πολλά και μεγάλα, από τη θάλασσα, τους έβγαλε ύστερα στους δρόμους για να πιάνουν ανθρώπινα ψάρια για την Εκκλησία του.!
Μάλιστα, ο μασκαράς, αποκάλεσε «ψάρια» τους πιστούς οι οποίοι θα προσχωρούσαν στην Ορθόδοξη θρησκεία μέσω των κηρυγμάτων των μαθητών του Χριστού στα χωριά και τις πόλεις τις περιοχής τους.!
Τώρα ο Σωτήριος, ανίκανος να φέρει πιστούς – ψάρια
στην Εκκλησία, ψάχνει και βρίσκει ΜΟΝΟΝ λίγα αλλά μεγάλα ψάρια τα οποία …χρίζει «Άρχοντες» έναντι μερικών χιλιάδων δολαρίων ο καθένας.! Σωστά καταλάβατε, είναι κάτι σαν αυτό που λέει ο λαός …«με τον παρά μου και την κυρά μου» κι’ αυτοί οι …κύριοι (γελοίους τους αποκαλούν κάποιοι που ξέρουν) σκύβουν το κεφάλι τους μπροστά του και δέχονται τη … «χοιροθεσία» για να πάνε στον παράδεισο.!!! Αν είναι δυνατόν ο Θεός να ανέθεσε τον Σωτήριο κτηματομεσίτη του «Παραδείσου» για να πουλάει οικόπεδα. Προφανώς και είναι κάποια οικόπεδα σαν τα οικόπεδα που μας πούλαγαν  παλιότερα κάποιοι ομογενείς στις λίμνες του Μόντρεαλ, έναντι καλής –οφείλω να πω-τιμής… Η κατάντια της Εκκλησίας μας επί των ημερών Σωτηρίου…  

No comments:

Post a Comment