Search This Blog

Saturday, October 8, 2016

Μετέτρεψαν το Κογκρέσο σε σύλλογο για να το ελέγχουν.!!!



Γράφουν ως μέλη του ανθρώπους που περνούν στο δρόμο, έστω κι’ αν δεν εκπροσωπούν ούτε τον εαυτό τους.!!!

«Ελληνοκαναδικό Βήμα» και Κογκρέσο…
Μια ακόμα σφαλιάρα στον «πρόεδρο» Μάνιο και τους συνεργάτες του.!!!
Με ένα ακόμα άρθρο του ο εκδότης του Ελληνοκαναδικού Βήματος κ. Μανίκης, «ξεβρακώνει» την ηγεσία του «Εθνικού» και προσωπικά τον Μάνιο ο οποίος εξακολουθεί να το παίζει πρόεδρος…

ΣΤΟ EΘΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ: 
ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με το «Εθνικό» (Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο) και έχουμε τονίσει ότι λόγω των συνεχών λαθών  της σημερινής διοίκησής του, έχει οδηγηθεί σε κρίση μια κρίση που δυστυχώς βαθαίνει.
 Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ορισμένες ερωτήσεις,
ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί προ καιρού, αλλά επί μήνες παραμένουν αναπάντητες.
 Θα αρκεστούμε σήμερα να επαναλάβουμε την σχετική με την παράτυπη, παράνομη και ετσιθελική αλλαγή του Καταστατικού καθώς και την Τροποποίηση των Εσωτερικών Κανονισμών του και φυσικά θα προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε για ποιους λόγους και τι ολοφάνερα εξυπηρετεί, η  για ειδικούς λόγους «φωτογραφική αλλαγή τους.»
Πέρα του ότι είναι παράνομη κάθε αλλαγή που γίνεται ετσιθελικά και χωρίς τις λεπτομερώς προβλεπόμενες διαδικασίες, η θητεία του σημερινού Δ.Σ. έχει λήξει από το 2014. Ως τόσο η αλλαγή έγινε στις 21 Φεβρουαρίου 2016.  
Εκτός τούτου, θα πρέπει να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι το «Εθνικό» είναι τριτοβάθμια οργάνωση που απαρτίζεται από τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις, που είναι τα Επαρχιακά Κογκρέσα, τα οποία με την σειρά τους απαρτίζονται από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις, δηλαδή τις Κοινότητες και τους Συλλόγους που εδρεύουν σε κάθε επαρχία και είναι μέλη των Επαρχιακών.
 Αυτή είναι η δομή του «Εθνικού» το οποίο θεωρητικά, τουλάχιστον, εκπροσωπεί όλον τον Ελληνισμό του Καναδά.
Γι΄αυτό άλλωστε αναφέρεται ότι  ιδρύθηκε  και επιδιώκει είναι:
 «Ο πρώτος μη κομματικός, κοσμικός, εθνικός θεσμός των Ελλήνων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους στον Καναδά, και είναι αφιερωμένο να εργάζεται από κοινού για να προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη πολιτιστική πολυμορφία και την οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους Καναδούς».

 Ολοφάνερα αναφέρει ότι απαρτίζεται από τις «Κοινότητες και τις Οργανώσεις» των Ελλήνων του Καναδά.»
Όμως ιδού η «σοφία»  εκείνων που έκαναν την αλλαγή των Εσωτερικών Κανονισμών.
Αν και τονίζουμε είναι άκυρες οι τροποποιήσεις που έγιναν, τώρα, βάσει του Αρθρου 9, παράγραφος 1, μέλη του «Εθνικού»  μπορεί να γίνονται και άτομα (individual). Οπότε πέρα του ότι το «Εθνικό» υποβαθμίζεται σε απλό Σύλλογο, ποίοι και με ποίο σκεπτικό και σε ποία Γενική Συνέλευση  πήραν αυτήν την απόφαση; Ποίοι τους εξουσιοδότησαν;  Πότε έγινε η σχετική συζήτηση, πρόταση, δευτέρωση και  ψήφιση; Πόσοι συμμετείχαν σε αυτήν και λόγω του ότι το «Εθνικό» «προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα…» πόσοι ψήφισαν υπέρ και πόσοι κατά της πρότασης; Και τέλος πάντων, υπάρχουν πρακτικά από αυτήν την Γενική Συνέλευση, έτσι ώστε  να βλέπουν και οι ιστορικοί του μέλλοντος πόσο, εν έτη 2016, «δημοκρατικά» γίνονταν όλα στο «Εθνικό μας!»
Βάσει αυτού του άρθρου που αλλάχτηκε κάποια νύχτα ετσιθελικά, νομίμως «διορίστηκαν» και τα τέσσερα άτομα «individual» από το Κεμπέκ, τα ονόματα των οποίων  ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως.
Όμως θα επαναλάβω. Παρ’ ότι είναι παράνομες οι αλλαγές των Εσωτερικών Κανονισμών, έχουν γίνει προκειμένου η σημερινή Διοίκηση να παραμείνει για πάντα στην Διοίκηση του «Εθνικού» Και να σκεφτεί κανείς ότι όλοι υπηρετούν εθελοντικά και μάλιστα επί αρκετά χρόνια.   
Αλήθεια τι θα γινόταν ο κόσμος όλος και επί του προκειμένου ο Ελληνισμός του Καναδά, αν μερικοί εθελοντές, δεν  είχαν «κολλήσει» τόσο πολύ στις εθελοντικές τους θέσεις;
 Γι’ αυτό, έστω και κάπως αργά προτείνω να κτίσουμε και το «μνημείο του εθελοντή» του μόνιμου εθελοντή και κυρίως εκείνων που μηχανεύονται τρόπους προκειμένου να παραμένουν μόνιμα στις καρέκλες τους!

No comments:

Post a Comment