Search This Blog

Monday, October 3, 2016

Ο ...προεδράς Μάνιος και οι συν αυτώ...



Θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους, μηχανεύονται τρόπους συνεχούς και αδιατάρακτης παραμονής τους στην διοίκηση του Οργανισμού.


Το «Ελληνοκαναδικό Βήμα» του Μόντρεαλ και ο εκδότης του κ. Χρ. Μανίκης, ύστερα από μια μικρή …ανάπαυλα επανέρχονται στο θέμα του «Εθνικού» Κογκρέσου, με μακροσκελή και τεκμηριωμένο άρθρο το οποίο και αναδημοσιεύουμε για όσους δεν είχαν την τύχη  να το διαβάσουν από την εν λόγω εφημερίδα. Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί το άρθρο και φυσικά τα δικά μας σχόλια είναι περιττά…
EΘΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ
Το ότι το «Εθνικό» (Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο) βρίσκεται σε κρίση, είναι γνωστό. Αλλωστε πριν λίγους μήνες είχαμε  εκτενέστατα ασχοληθεί με το θέμα του Κογκρέσου, και είχαμε εντοπίσει τόσο τα αίτια όσο και τους αίτιους της απαράδεκτης κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα το
«Εθνικό.».
Με σειρά παράθεσης αδιάψευστων στοιχείων και αποκαλυπτικών άρθρων, είχαμε αποκαλύψει προ μηνών ότι η σημερινή διοίκηση του «Εθνικού» με απροκάλυπτα δικτατορικές διαδικασίες, είχε  προβεί σε ασύστολες παραβιάσεις  και του Καταστατικού και των Εσωτερικών Κανονισμών του. Μετά την αποκάλυψη αυτών των στοιχείων,  οποιαδήποτε άλλη Διοίκηση, ή θα επεδίωκε να απαντήσει υπεύθυνα στα των αποκαλύψεών μας, ή προ πολλού θα είχε παραιτηθεί. Αντ’ αυτού , πληροφορούμεθα ότι, λόγω του ότι μερικά  στελέχη της σημερινής διοίκησης του «Εθνικού» θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους μηχανεύονται τρόπους συνεχούς και αδιατάρακτης παραμονής τους στην διοίκηση του Οργανισμού.
 Φυσικά κανένας δεν μπορεί να τους απαγορέψει το δικαίωμα  να πιστεύουν ότι έχουν γεννηθεί για να σώσουν το «Εθνικό,» και κατ’ επέκταση τον Ελληνισμό του Καναδά. Όμως πριν επιδιώξουν παράτυπη Γενική Συνέλευση, τύπου συνάντησης ημετέρων σε καφενείο, όπου θα μαγειρέψουν την πανηγυρική επανεκλογή τους, θα πρέπει να κάνουν τον κόπο και ως διοίκηση του «Εθνικού» να απαντήσουν υπεύθυνα στις ερωτήσεις που τους έχουμε υποβάλει. Υπενθυμίζουμε μερικές από τις ερωτήσεις σε όσους  από  αυτούς αισθάνονται ότι ως εθελοντές, εθελοντικά και με φιλότιμο υπηρετούντες έναν Οργανισμό, είναι υποχρεωμένοι να μην αφήνουν αναπάντητα τα ερωτήματα  που άπτονται θέματα οικονομικής διαφάνειας και σεβασμού των δημοκρατικών υποχρεώσεών τους.

Ας φροντίσουν να δώσουν απάντηση στις ακόλουθες ερωτήσεις

*Γιατί, παραμένει το σημερινό Δ.Σ. του «Εθνικού» πέρα της διετίας που είναι η θητεία του; Αν τα μέλη του είχαν  δημοκρατική ευαισθησία, στην καλύτερη περίπτωση, μετά το 2014, που έληξε η διετούς διάρκειας θητεία τους, θα έπρεπε να ενεργούσαν  μόνο σαν «υπηρεσιακό» Δ.Σ. και το συντομότερο να είχαν διεξαγάγει νέες εκλογές.   
*Γιατί, παρ’ ότι το σημερινό υπό τον κ. Γ. Μάνιο Διοικητικό Συμβούλιο του «Εθνικού» είναι παράνομο, προέβη σε παράτυπη, παράνομη και ετσιθελική αλλαγή του Καταστατικού καθώς και Τροποποίηση των Εσωτερικών Κανονισμών,
*Γιατί, δεν μας πληροφορούν βάσει ποίας «εκλογικής διαδικασίας,» (όπως χαρακτηρίζεται ο διορισμός τους σε επιστολή Μάνιου), επιλέχτηκαν και διορίστηκαν τέσσερα άτομα από το Κεμπέκ στην Διοίκηση του «Εθνικού;»
*Γιατί, η Διοίκηση του «Εθνικού» συστηματικά αποφεύγει να αποκαλύψει τα ονόματα των τεσσάρων διορισθέντων από το Κεμπέκ και ποίους Συλλόγους εκπροσωπεύουν αυτά;
*Γιατί, δεν δίνουν στην δημοσιότητα ενυπόγραφους οικονομικούς απολογισμούς των τελευταίων ετών της διοίκησής τους;
*Γιατί,, σιωπούν ακόμα και μετά την δημόσια καταγγελία/αποκάλυψη του Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής του «Εθνικού» κ. Ευάγγελου Κωνσταντακάκου ότι τα οικονομικά του Εθνικού είναι «Ταπί;»
*Γιατί, δεν παρουσιάζουν ενυπόγραφους οικονομικούς απολογισμούς και δεν απαντούν και στην παράπλευρη ερώτηση,  αν έχει γίνει έλεγχος των οικονομικών του «Εθνικού» από την Εξελεγκτική Επιτροπή,  αν αυτή έχει συντάξει πόρισμα και πότε θα δοθεί προς εξέταση στα Επαρχιακά Κογκρέσα που απαρτίζουν το «Εθνικό;»
*Γιατί, για να καλύψουν τις  εξόφθαλμες παρανομίες τους «οχυρώνονται» πίσω από το σαθρό επιχείρημα, ότι επειδή τα επαρχιακά Κογκρέσα του Κεμπέκ και της B.C. δεν κατέβαλαν την συνδρομή τους, (δεν είναι δηλαδή ταμειακώς εν τάξει) απώλεσαν το δικαίωμα  να είναι μέλη του «Εθνικού,» και επομένως η σημερινή διοίκηση, ενεργεί όπως θέλει, κάνει ό,τι θέλει, και λογαριασμό δεν δίνει  σε κανέναν;
*Γιατί,  αγνοούν το γεγονός ότι, ναι μεν τα Επαρχιακά Κογκρέσα του Κεμπέκ και της Βρετανικής Κολομβίας, αρνήθηκαν να καταβάλλουν την συνδρομή τους,  αλλά μέσω επιστολής τους έχουν τονίσει και διευκρινίσει, ότι αυτό γίνεται επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στην σημερινή Διοίκηση και ότι θα καταβάλουν όσα οφείλουν και τους αναλογούν, αμέσως μετά την  παρουσίαση έστω και στοιχειώδους σοβαρότητας οικονομικών απολογισμών;
*Γιατί, δεν κατανοούν ότι και μόνο η δημόσια καταγγελία/αποκάλυψη του Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής του «Εθνικού,» ότι «τα οικονομικά του ‘Εθνικού’ είναι «Ταπί» δικαιολογεί απόλυτα την άρνηση των Επαρχιακών Κογκρέσων Κεμπέκ και B.C. να μην καταβάλουν την οικονομική τους συνδρομή στο «Εθνικό;»
*Γιατί, δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους την επίσημη τοποθέτηση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Μείζονος Μοντρεάλ κ. Νίκου Παγώνη, τοποθέτηση που εκφράζει και τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Τορόντο, καθώς και Προέδρους άλλων Κοινοτήτων,  «ότι ως Κοινότητα είμαστε, στο πλευρό των Επαρχιακών Κογκρέσων και ζητούμε από το «Εθνικό» όχι μόνο να σταματήσει κάθε κίνηση αλλαγής του Καταστατικού και τροποποίησης των Εσωτερικών Κανονισμών, αλλά να προβεί και σε ανάκληση των όσων παράτυπα άλλαξαν αφού ούτε γίνονται με αυτόν τον τρόπο, ούτε σεβάστηκαν τους Εσωτερικούς Κανονισμούς και το Καταστατικό και φυσικά οποιαδήποτε αλλαγή γίνεται δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ;» 


Καιρός να σταματήσουν οι δικτατορικές προκλήσεις της ηγεσίας του  «Εθνικού»

Παρ’ ότι  η σημερινή Διοίκηση του «Εθνικού,» τουτέστιν Γ. Μάνιος  και Κ. Πάππας, έχουν δικτατορικώ τω τρόπω, οδηγήσει το «Εθνικό» σε πλήρη απαξίωση, και τα οικονομικά του σε «κατάσταση Ταπί,» έχουν την δυνατότητα, να προσφέρουν μία μεγάλη υπηρεσία.
 Μπορούν να προκηρύξουν το συντομότερο  Γενική Συνέλευση στην Οττάβα, που βρίσκεται σε ίση περίπου απόσταση από τις δύο μεγάλες Παροικίες του Τορόντο και του Μοντρεάλ. 
Αυτή να γίνει σύμφωνα με τους Εσωτερικούς Κανονισμούς πριν την παράνομη τροποποίηση τους και φυσικά σε αυτή θα λάβουν μέρος αντιπρόσωποι Συλλόγων και όχι διορισμένα μέλη που μόνο τον εαυτόν τους εκπροσωπούν.
 Σε αυτήν την Γ. Σ.  θα  πρέπει να γίνει λεπτομερής και ενυπόγραφος  Οικονομικός Απολογισμός καθώς και Αναφορά Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Σε αυτήν την Γενική Συνέλευση θα  πρέπει να γίνουν και  εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του «Εθνικού.»
 Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η σημερινή Διοίκηση του «Εθνικού» προκειμένου να ενωθεί ο Ελληνισμός, να αποτραπεί η προσφυγή στην δικαιοσύνη, αφού σίγουρα δεν πρόκειται να τους δικαιώσει, αφού ολοφάνερα διοικούν παράνομα, και καταπατούν ασύστολα,  το σύνολο ν των Εσωτερικών Κανονισμών.
 Η υπό την σημερινή Διοίκηση Μάνιου, σύγκληση Γενικής Συνέλευσης είναι η μοναδική διέξοδος στο αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει το «Εθνικό.»
Αλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την ιδρυτική του προκήρυξη,  το «Εθνικό» ιδρύθηκε προκειμένου να γίνει: «Ο πρώτος μη κομματικός, κοσμικός, εθνικός θεσμός των Ελλήνων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους στον Καναδά, και είναι αφιερωμένο να εργάζεται από κοινού για να προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη πολιτιστική πολυμορφία και την οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους Καναδούς».

Χρήστος Α. Μανίκης
Ελληνοκαναδικό Βήμα
Μοντρεάλ

No comments:

Post a Comment