Search This Blog

Thursday, May 19, 2016

Αυτό είναι το έργο ενός κληρικού κ. Σωτήριε κι' όχι τα κτηματομεσιτικά...

ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ



Ο Πάτερ Χριστόφιλος από τον Πύργο Ηλείας, είναι από τους κληρικούς, που θέλει να είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας και κοντά στα προβλήματα τους.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, απο πολυ μικρή ηλικία, μόλις 7 ετών ονειρευόταν να γίνει κληρικός. Θυμάται πως κάθε Κυριακή που γύριζε από την εκκλησία του χωριού του, έκανε αναπαράσταση μόνος του, την θεία λειτουργία όπου είχε παρακολουθήσει νωρίτερα. Σε ηλικία 19 χρονών χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας. Επίσης αναφέρει πως δεν ακολούθησε την ιεροσύνη για να αποκατασταθεί επαγγελματικά αλλά για να προσφέρει σε Θεό και ανθρώπους.
Και για τον λόγο αυτό στα διάφορα μυστήρια που πραγματοποιεί αρνείται να δεχτεί τα χρηματικά ποσά που του προσφέρουν.
Παρόλο που λίγο αργότερα έχασε την μητέρα του, το
γεγονός αυτό δεν κλόνισε την πίστη του, απεναντίας τον έκανε δυνατότερο και συνέχισε να κουβαλάει τον δικό του σταυρό αλλά και να βοηθάει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη.
Ο Πατήρ Χριστόφιλος προσφέρει μεγάλο καθημερινό έργο σε φτωχές οικογένειες, στην περιοχή της Πάτρας, του Πύργου, των γύρω περιοχών αλλα και από όπου του ζητηθεί βοήθεια.
Αξίζει να προσθέσουμε ότι τα Χριστούγεννα είχε κάνει πολύ μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, με την συνεργασία τοπικού καταστήματος, δίνωντας φαγητό σε άστεγους.
Το έργο του βέβαια δεν σταματάει εκεί. Κάθε μέρα, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook, αναφέρει προβλήματα οικογενειών που οι ίδιες του ζητούν και κάνει έκκληση για βοήθεια, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να βοηθηθούν.
Επίσης έχει αποτρέψει ανθρώπους από την αυτοκτονία, έχει καταφέρει και έχει μαζέψει πολλές μπουκάλες με αίμα και έχει μοιράσει αρκετούς τόνους φαγητό.
 Ο Πάτερ Χριστόφιλος συνεχίζει το κοινωνικό του έργο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ προσπαθεί καθημερινά να επικοινωνεί με όλους όσους του στέλνουν μηνύματα.
Κατάλαβες κάτι ...άγιε Τορόντο; Προσωπικά αμφιβάλουμε...



1 comment:

  1. Καλά αυτά που γράφετε τα γνωρίζει όλος ο κόσμος για τον Σωτήριο και το ασκερι των παπάδων του...Όταν βλέπεις παπά να κυνηγά κουμπάρο στο parking της εκκλησίας γιατί δεν του έδωσε αρκετά τυχερά η άλλον μπροστά στους ανθρώπους που του'δωσαν το φακελάκι να το σηκώνει στο φως για να δει τι περιέχει, και άλλες πολλές περιπτώσεις που γίνονται θέματα συζητήσεως και κοροϊδίας κατα των ταχαμ "ιερέων" αυτό τα λέει όλα .... Μην περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα, ο ΣΩΤΗΡΙΟΣ κατα σαν τον παπά-Χριστοφιλο δεν τους θέλει...Τούτοι θα του χαλάσουν το έργο της μασάς που τόσο πολλή ηδονηζει τον Μητροπολίτη .....Α ! Ναι ! "Παντός Καναδα" Να'ναι καλά αυτός και οι μ------ που τον στηρίζουν και του γλείφουν τα βρωμοχερα του....

    ReplyDelete