Search This Blog

Tuesday, April 14, 2015

Ουδέν κακόν αμιγές καλού... (;)

Η πυρκαγιά στην "Παναγίτσα" και η Ελληνική Κοινότητα της Μοντρεάλης...


Μια πυρκαγιά σε οποιοδήποτε ακίνητο είναι καταστροφή. Ολοσχερής όμως καταστροφή μιας εκκλησίας από την φωτιά είναι κάτι παραπάνω, είναι οδυνηρή.! Η οδύνη αυτή αντανακλά τόσο στους πιστούς γενικότερα αλλά ειδικότερα και πολύ περισσότερο, στους ενορίτες οι οποίοι με τον οβολό τους - και πολλές φορές από το υστέρημά τους - συντηρούσαν την εκκλησία τους με όλες τις αναμνήσεις που είχαν από αυτή.
Και είναι αυτές οι αναμνήσεις οι οποίες ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να ...επιστρέψουν στο χώρο, ό,σα χρήματα και να ξοδευτούν για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών του Ναού.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι -όσο νωρίς κι' είναι ακόμα για τέτοιες σκέψεις- οι άρχοντες της Κοινότητας του Μοντρεάλ, δεν θα επαναλάβουν το σφάλμα των "αρχόντων" της Κοινότητας Τορόντο, μετά το κάψιμο της τοροντιανής Παναγίας, πριν από μια δεκαΑΙΤΙΑ, περίπου. 
Τότε η Παναγία, κόντρα στις προσπάθειες - επιθυμίες Σωτηρίου - Μενεγάκη, να υπερχρεώσουν την Κοινότητα, ώστε να πέσει ευκολότερα στα χέρια της Μητρόπολης, πρόταξε τα στήθη της και ουσιαστικά "θυσιάστηκε" για την σωτηρία του οργανισμού.! Φυσικά η θυσία αυτή ...δεν έγινε αντιληπτή από τους Μενεγάκη-Γερονικολό και το "λάθος" έγινε. Με τη σύμφωνη, πάντα, γνώμη του μητροπολίτη.!! Αποτέλεσμα του "λάθους" αυτού, η Κοινότητα να μην μπορεί ακόμα να συνέλθει οικονομικά, διακινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή την πτώχευση.!!!
ΣΤΗΝ ίδια οικονομική κατάσταση βρίσκεται σήμερα η Κοινότητα του Μόντρεαλ, την κυνηγούν όλοι, με πρώτον και ...καλλίτερο τον μητροπολίτη, ο οποίος και κατάσχεσε θαρρώ ακόμα και τις εισπράξεις των μυστηρίων των εκκλησιών της.!
Και να, ξανά και πάλι, η "Παναγίτσα" έβαλε το χεράκι της, μπας και τη φορά αυτή πέσει σε σοβαρότερη κοινοτική διοίκηση.! Για να δούμε, θα τα καταφέρει; 


No comments:

Post a Comment