Search This Blog

Tuesday, October 27, 2015

Ξεσάλωσαν εντελώς οι ...Μασκαράδες.!!!

Απογαϊδουροποιήθηκαν εντελώς, όλοι σχεδόν, οι παπάδες της Μητρόπολης Τορόντο.!!!

Δεν πήγε ΚΑΝΕΝΑΣ να ευλογήσει τον καφέ της "Πρόνοιας" στη μνήμη του Αγίου.!!!

Περισσότεροι από 15 ιερείς του Τορόντο παραβρέθηκαν, προχθές, στον εσπερινό για τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου, στην ομώνυμη εκκλησία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και ΔΕΝ φιλοτιμήθηκε ούτε ΕΝΑΣ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση των
κυριών της "Πρόνοιας" και να ανεβεί στην κατάμεστη αίθουσα του "Πολυμενάκειου" για να ευλογήσει τον καφέ που ετοίμασαν οι κυρίες για να προσφέρουν στους πιστούς στην μνήμη του Αγίου Δημητρίου.! Ούτε ένας -τα καθάρματα-, ούτε ακόμα και ο επίσκοπος  κ. Χριστοφόρος.! 

Ακόμα και ο ιερατικώς προϊστάμενος του εορτάζοντως ναού δεν είχε τα κότσια να πάει κόντρα στην εντολή -αν υπάρχει τέτοια- του μητροπαλήτη Σωτήριου  ώστε να εκτελέσει τα καθήκοντα του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας του.! Μάλιστα αγαπητοί μου ομογενείς, τέτοιες  συμπεριφορές τους διδάσκει ο  Σωτήριος, αλλά έχουν την απαίτηση να εισπράττουν από την Κοινότητα, ο μεν μητροπολίτης τη ...λογία του οι δε ιερείς τους μισθούς τους.!
 Αλλά πού θα βρει ο οργανισμός τα χρήματα τα οποία απαιτείται εσείς μωρέ, όαν δεν εκτελείτε σωστά και στο ακέραιο τα καθήκοντα σας; Τι λες κι'  εσύ κ. παπαΠαυλίδη στο θέμα αυτό μιας και είσαι ο προϊστάμενος του ναού; Το μνημόσυνο του ΑΓΙΟΥ ήταν ουσιαστικά ο εσπερινός στη μνήμη του και αρνήθηκες να ευλογήσεις τον καφέ; Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρέ;
Αλλά γιατί τα λέω όλα αυτά; Ποιός θα τ' ακούσει; Κρίμα σας άγιοι πατέρες...

ΕΥΓΕ στις Κυρίες της "Πρόνοιας" για το έργο που επιτελούν.! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.!!! 
Συνεχίστε απτόητες το έργο σας, ο Θεός είναι μαζί σας, έστω και χωρίς τους ιερείς του Σωτήριου...







6 comments:

  1. Μια χαρά τα πηγαίνατε αγαπητέ Αντίποδα, τι άλλαξε στη ρότα; αρχίσατε θαυμάσια το άρθρο σας αλλά στο τέλος το χαλάσατε ονομάζντας αυτά τα υποκείμενα " άγιοι πατέρες".
    Ούτε ειρωνικά δεν αξίζει να αποκαλούνται έτσι. Κάποτε πίστευα πως υπάρχουν και λίγοι καλοί παπάδες, ανεξάρτητα βαθμού, έφθασα στο σημειο να πώ πως δεν υπάρχει ούτε ένας. Αλλά εν μέρει δεν φταίνε εξ ολοκλήρου, είδα προχθές γριούλες να τρέχουν, στην κυριολεξία, να φιλήσουν το χέρι του Φίλιππα. Το να φιλάς το χέρι κάποιου, πρέπει να κερδίσει το σεβασμό και όχι γιατί είναι ιερέψ.
    Είναι καιρός νομίζω να πράξουμε τα δέοντα.

    ReplyDelete
  2. Would you show up if you hadn't been paid for over 10 months, lost money towards your pension, were accused of various idiotic schemes, were lied to, swore at, and had all dignity ripped out of you....all thanks to the Greek Community. Now you idiots are criticizing priests. Look in the mirror first, they are men of the cloth and they deserve respect.What is Pronia, sounds like "Pornia" too me. I grew up with a Philoptohos and ladies that served their church and people that needed assistance, not communities that were so mismanaged they couldn't afford to pay priests or buy proper candles for the parish. Give me a break....Quit and get out all of you,. you are pathetic!

    ReplyDelete
  3. Ειναι δεδομένο ότι οι ιεροις της κοινότητας δεν έχουν πληρωθεί απο το περασμένο Ιανουάριο! Αλλά εξακολουθούν να τελούν τα καθήκοντα τους στης ενορθες. Γίαυτο ρωτώ: κανένας εσάς, αν δεν είχατε πληρωθεί σχεδόν ενα χρόνο, θα δουλευαται για το αφεντικό;

    ReplyDelete
  4. Εγώ αγαπητέ μου θα είχα παραιτηθεί από τον πρώτο μήνα ή έστω τον δεύτερο. Αυτοί γιατί δεν το κάνουν; Από αγάπη για την Κοινότητα,για το πλήρωμα της Εκκλησίας ή για τα χρήματα; Όπως και να έχει το πράμα, πάντως, τα καθήκοντά τους δεν τα εκτελούν σωστά.(Και κάτι μεταξύ μας: Πολλές άγνωστες λέξεις χρησιμοποιείς ρε παιδί μου και τις σακατεύεις! Άλλαξε τις με κάποιες άλλες πιο εύκολες. π.χ. εκείνο το ενορθες θα μπορούσες άνετα να το κάνεις "όρνιθες" που τρώγονται κιόλας....)

    ReplyDelete
  5. κύριε October, 29, 2015, 3:23...

    Είσαι ένα θρασύδειλο ανθρωπάκι, ή μάλλον αλητάκι θα ταίριαζε καλύτερα, αγαπητέ φίλε, που ανάλαβες το ρόλο του δικηγόρου των ιερέων της Κοινότητας και μαζί των πάλαι ποτέ "φιλοπτώχων" τους, αφού ντρέπεσαι να καταθέσεις τη γνώμη σου βάζοντας το ονοματάκι σου όπως ο "Αντίποδας". Και λέω ότι ο χαρακτηρισμός σου ως αλητάκι θα ταίριαζε καλύτερα, διότι ενώ μεγάλωσες, όπως γράφεις, με τις φιλόπτωχες και τις κυρίες που υπηρέτησαν την Εκκλησία, αποκαλείς άλλες, Κυρίες με τα όλα τους, ως "πορνία".!!! Αντιλαμβάνεσαι πιστεύω πόσο καθίκι του κερατά είσαι, εντάξει; (εκτός κι' αν ανήκεις σε οικογένεια κληρικού, που είναι και το πιθανότερο, οπότε πάω πάσο.!!!)
    Και τώρα στο ...ψητό: Προσωπικά ΔΕΝ θα πήγαινα στην εργασία μου αν για 5-6 εβδομάδες ΔΕΝ πληρωνόμουν για την δουλειά μου. Γιατί οι "πελάτες" σου ιερείς δεν έκαναν το ίδιο; Πώς ζουν, αυτοί και οι οικογένειές τους, δέκα ολόκληρους μήνες χωρίς χρήματα; Μήπως έχουν ..κομπόδεμα από τους μισθούς των προηγούμενων μηνών, οι οποίοι μαζί με τα τυχερά ίσως να μην είναι και τόοοσο ευκαταφρόνητοι; Ή μήπως -λέω εγώ τώρα- εξ' αιτίας της μη πληρωμής τους, εισέπρατταν, το κάτι τις τους, από το ταμείο των Φιλοπτώχων, ούτως ώστε να ενοχλούνται λίγο από την δημιουργία της "Πρόνοιας"; Δεν ξέρω αν είμαστε ηλίθιοι επειδή κριτικάρουμε τους ιερείς αλλά είμαστε σίγουρα βλάκες που ασχολούμαστε μαζί τους ή μάλλον με το "ύφασμα" όπως πολύ σωστά αποκαλείς το ράσο τους.!!! Διότι τα ανθρωπάκια αυτά είναι κατά πολύ κατώτερα κι' από σένα, δίχως το ...ύφασμα, έτσι δεν είναι;.! Όσο για τη διαχείριση της Κοινότητας αυτή ανήκει στα μέλη της και θα έλεγα -αν δεν έχεις αντίρρηση-, αντί να αλλάξουμε τα μέλη της, να αλλάξεις εσύ Κοινότητα ή ενορία.! Είναι νομίζω ευκολότερο, έτσι δεν νομίζεις κι' εσύ;

    ReplyDelete
  6. Όταν κάποιος δεν πληρώνεται από τον εργοδότη του, μπορεί κάλλιστα να αποταθεί στο υπουργείο εργασίας (Ontario Ministry of Labour) το οποίο με τη σειρά του ερευνεί το θέμα και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα εναντίον του εργοδότη. Αλλά στην περίπτωση αυτή, ουδέν παράπονο, εξάλλου τα τυχερά (από τα μνημόσυνα, γιορτές, Ψυχοσάββατα, κλπ) είναι αρκετά για να ζήσουν άνευ μισθού.

    ReplyDelete