Search This Blog

Wednesday, September 9, 2015

Άρχησαν τα όργανα Σωτήριου κατά της Κοινότητας...

Κατάσχει τις εισπράξεις των μυστηρίων, 

(για 200.000$) 

λες και θα ...φύγει ο οργανισμός .!

Σε πολύ λίγες ημέρες (15 Σεπτέμβρη) και παρά την απουσία του για τις καλοκαιρινές διακοπές του, το εισπρακτικό σύστημα που έστησε για να ξεζουμίζει ό,τι και ό,σο μπορεί παραπάνω το
 χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, καλά κρατεί.! Το έχει αναθέσει σε τόσο πολύ καλά χέρια, που ξεκίνησε κιόλας η εφαρμογή του, από πού αλλού; Από τον άγιο ιερατικώς προϊστάμενο του Αϊγιάννη τον παπαΦίλιππα Φιλίππου .! Μάλιστα απ' αυτόν τον ..άγιο άνθρωπο που το μυαλό του το απασχολεί μόνο για τις πνευματικές ανάγκες της ενορίας του και των πιστών και κατά δεύτερο και κυριότερο λόγο για τα τυχερά του από τα μυστήρια, για τις εισπράξεις των φιλοπτώχων του ναού και με τις δικαστικές προσπάθειες να εισπράξει τους καθυστερούμενους μισθούς του από την Κοινότητα.! Έχει λέει πολλές υποχρεώσεις σε υποθήκες των ακινήτων που όλα αυτά τα χρόνια αγόραζε και τώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί κινδυνεύοντας τα με κατάσχεση.! Αυτός λοιπόν ο φοβερός κληρικός ο ..άγιος άνθρωπος που επί 40 σχεδόν χρόνια υπηρέτησε στην μεγαλύτερη ενορία του Καναδά αποκτώντας αμύθητη περιουσία, μηνύει την Κοινότητα διότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, τους τελευταίους μήνες, απαιτώντας αποζημίωση ...μόνον ενός εκατομμυρίων (1.000.000 $) δολαρίων.! Ναι ο λεχρίτης, ο αγιογδήτης αυτός κληρικός, ο οποίος αντί πρώτα να παραιτηθεί της εργασίας του, ώστε να βρει αλλού δουλειά για να ζήσει την οικογένειά του και παράλληλα να καταγγείλει στην αρμόδια υπηρεσία της επαρχίας την καθυστέρηση των δεδουλευμένων, αυτός παραμένει να εργάζεται -απλήρωτος- σε εναν εργοδότη ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του. Γιατί παπαφίλιππα παραμένεις στη θέση σου υπερήλικας άνθρωπος και δεν ζητάς την συνταξιοδότηση σου από τα ταμεία συντάξεων της χώρας; Τι σε κρατάει εκεί εκτός από την ...αγάπη σου προς το πλήρωμα της εκκλησίας; Δεν ντρέπεσαι μωρέ γέρος άνθρωπος και μάλιστα κληρικός; Και τώρα από κει που ξεκίνησε η ...κουβέντα μας. Προχθές πρωί πρωί πήραν τηλέφωνο σε μια φουκαριάρα εργαζόμενη μητέρα να της πουν ότι ΔΕΝ θα βαφτίσουν το παιδί της αν δεν πάει έγκαιρα να καταβάλει 300  δολάρια επιπλέον, σε εφαρμογή της κατάσχεσης των μυστηρίων σύμφωνα με τις γραπτές εντολές του μητροπαλήτη Σωτήριου, επιστολή του οποίου διαβάσατε σε προηγούμενη ανάρτησή μας.
Εδώ είμαστε για τη συνέχεια, έχουμε χρόνο μπροστά μας...

1 comment:

  1. Μεγάλος απατεώνας ο κύριος επίσκοπος. Θέλει να φάει την περιουσία της κοινότητας με ενα νόμο και ένα αρθρο που έλεγε και ο Τσίπρας! Δεν τους νοιάζει για τίποτε άλλο εκτός από τους παράδες, αυτός και οι παπάδες του ενώ εμείς περιμμένουμε να βοηθήσουν τον ανήμπορο ορθόδοξο λαό!

    ReplyDelete