Search This Blog

Wednesday, September 9, 2015

Σε ποιους απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Σίγουρα όχι σε σκεπτόμενους ψηφοφόρους...

Ας μη γελιόμαστε, η ελληνική κοινωνία δεν θέλει μεταρρυθμίσεις. 

Μισεί γενικά τις αλλαγές. 

Ιδίως η πλειοψηφία της που αποτελείται από πάνω από 1 εκατ. εργαζόμενους στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο  Τομέα, από 3, σχεδόν, εκατ. συνταξιούχους, από περισσότερους των 600 χιλιάδων επιδοτούμενους αγρότες με τις οικογένειες τους, θεωρούν τις μεταρρυθμίσεις ως εχθρική ενέργεια εναντίον τους, διότι πιστεύουν ότι θα επιφέρουν επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Είναι βολεμένοι με το πως λειτουργεί το σύστημα, έστω και με τα προβλήματα τα σημερινά, και δεν επιθυμούν οποιαδήποτε αλλαγή...

Οι άνθρωποι αυτοί, έστω και από διαίσθηση, πιστεύουν, σωστά, ότι το πλέον αντι-μεταρρυθμιστικό κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι' αν υπάρχει έστω και μια ελπίδα να μην αλλάξει ούτε κατ' ελάχιστο το σύστημα, είναι να βρίσκονται ο Τσίπρας και το κόμμα του στην εξουσία.! Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για "παράλληλο πρόγραμμα", το οποίο επί της ουσίας είναι μια ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνεται στους σκεπτόμενους κι ενημερωμένους ψηφοφόρους. Αποσκοπεί να πείσει τους ψηφοφόρους αυτούς στους οποίους προαναφέρθηκα ότι έστω κι αν έχουμε ψηφίσει το Μνημόνιο, αυτό δεν θα εφαρμοστεί ποτέ γιατί θα κοροϊδέψουμε με το "παράλληλο πρόγραμμα" μας τους κουτόφραγκους δανειστές.!
Η εχθρότητα της κοινωνίας προς τις αλλαγές είναι, νομίζω, ο βασικός λόγος που θα δώσει και πάλι την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση. Επειδή όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, από ότι νομίζουν οι τσιπρικοί, για την επόμενη κυβέρνηση, ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή του Μνημονίου θα είναι μονόδρομος όπως κατηγορηματικά τόνισε και σήμερα ο Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ή εφαρμόζουμε πιστά τις μεταρρυθμίσεις ή αντιμετωπίζουμε μια άτακτη χρεοκοπία και το Grexit. Κάτι που πολύ επιθυμούν οι παραπάνω ...πατριώτες της αρπαχτής.!

No comments:

Post a Comment