Search This Blog

Tuesday, August 4, 2015

Ο απόλυτος εξευτελισμός του συνταξιούχου...




Ο πρωθυπουργός έχει μάτια να δει ή ακόμη έχουν τσίμπλες;;;
Εάν ένιωθε το ελάχιστο από τον πόνο όλων αυτών των ανθρώπων που τσαλακώνονται καθημερινά για να πάρουν ό,τι τους ανήκει ο Τσίπρας δεν θα έπρεπε να μιλάει... Όμως ο Τσίπρας καλά περνάει στις διακοπές του και αύριο μεθαύριο θα κάνει κι ένα ταξιδάκι στην
Αίγυπτο, όπου θα έχει και 'συνομιλίες'. Αστεία πράγματα. Αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία με τα capital controls και με το κραχ του Χρηματιστηρίου ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περάσουν έτσι. Όπως δεν μπορεί κανείς να ανέχεται την αλαζονική συμπεριφορά των στελεχών -υπουργών και βουλευτών- του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθούν να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό και να υποκρίνονται ότι όλα πάνε καλά...

Χάος με τους συνταξιούχους: Ο απόλυτος εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας...


Ουρές ταλαιπωρίας και απόγνωσης έξω από τα παρά κάτι 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών σχηματίζουν από πολύ νωρίς το πρωί οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους.

Το σκηνικό της ούτως ή άλλως ταλαιπωρίας εντάθηκε μετά την απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα, σύμφωνα με την οποία οι τρεις εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών -Εθνική, Alpha και Eurobank- θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά τους συνταξιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση σήμερα, θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω. Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας.



Μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε πάντως αλλά και την αγανάκτηση για την καθυστερημένη ανακοίνωση της απόφασης, οι περισσότερες τράπεζες δεν τηρούν τον αλφαβητικό περιορισμό.

Με αλφαβητική σειρά οι συνταξιούχοι στις τράπεζες
Η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρει η Eurobank.

Από την πλευρά της η Alpha Bank συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.

Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα είναι για συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστική κάρτα και μόνο για την ανάληψη της σύνταξης τους μέχρι 120 ευρώ.

Η είσοδος στα καταστήματα που είναι ανοικτά, στα οποία παρατηρούνται μεγάλες ουρές τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στις γειτονίες, γίνεται με δικαιολογητικά που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες.

1 comment:

  1. Tote giati oi perissoteroi BLASTIMANE to GIORGO??????

    ReplyDelete