Search This Blog

Wednesday, April 9, 2014

Φταίει ο Παπανδρέου.!!!

Ο Παπαδημούλης τουητάρει την 
χρεοκοπία του ψευτοδιλήμματος 
«μνημόνιο-αντιμνημόνιο»..





Αυτό είναι το περιβόητο tweet του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, το οποίο ξεσήκωσε και τις πέτρες στο twitter, μια δήλωση εντελώς φυσιολογική, που όμως αν έβγαινε από τα χείλη π.χ. του Παπανδρέου, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ (και ΟΧΙ μόνο) θα τον είχε κρεμάσει στα "μανταλάκια".

Βέβαια ο όλος καυγάς γίνεται για ένα "πουκάμισο αδειανό", αφού η διαπραγμάτευση ενός ομολόγου δεν συγκρίνεται με έξοδο στις αγορές, μιας και η Τρόικα θα εξακολουθεί να μας δανείζει έως το 2016, ενώ η εποπτεία από την Ε.Ε. και την ΕΚΤ δεν θα παύσει να υφίσταται, όσο είμαστε κράτος μέλος της ευρωζώνης.

Ακόμα και έτσι, το παραπάνω tweet αποδεικνύει πόσο ολέθρια ήταν για την χώρα η διάκριση μνημόνιο-αντιμνημόνιο, που οδήγησε στον απόλυτο παραλογισμό, με συνέπεια τέτοιου είδους δηλώσεις να τρολάρονται από Παπαχρήστο και Μουρούτη αντίστοιχα, όπως βλέπετε στα παρακάτω screenshots:







Και ενώ ο Παπαχρήστος έχει δίκιο, το tweet του Παπαδημούλη έχει σαν αποτέλεσμα να ξεθαρρέψει ο Μουρούτης, όταν όλοι γνωρίζουμε την εθνικά επιζήμια στάση που κράτησε η ΝΔ του Σαμαρά όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τότε που ο Παπανδρέου σαν πρωθυπουργός πετύχαινε συμφωνίες περί μείωσης του επιτοκίου δανεισμού από τον Μηχανισμό Στήριξης και επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του. 

Αφού ο Σαμαράς έκανε την περίφημη κωλοτούμπα τον Νοέμβριο του 2011 και κατέστη στυγνός εφαρμοστής του μνημονίου, έρχεται τώρα ο his master voice Μουρούτης και το παίζει τιμητής του Παπαδημούλη! Απίστευτα πράγματα, που αρμόζουν σε λωτοφάγους ιθαγενείς και όχι σε σκεπτόμενους πολίτες. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2009-2011 και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του από τον Ιούνιο του 2012 έχουν κομβικές-ιστορικές ευθύνες για την παραπλάνηση του ελληνικού λαού, για την μη επίτευξη συναίνεσης στη μια και μοναδική-ασφαλή επιλογή που είχε η χώρα μας με τον Μηχανισμό Στήριξης.

Αμφότεροι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ήταν στην βάρκα του "αντιμνημονίου", έννοια που εφήυραν αυτοί για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Αποσιώπησαν τις ευθύνες Καραμανλή, που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, πυρπόλησαν την εθνική προσπάθεια που απαιτούσε τήρηση του μνημονίου για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ γεύεται την μέγγενη που έβαλε στην λογική με την εφεύρεση του όρου "αντιμνημόνιο", όπου η λογική εννοείται δεν χωρά πουθενά.

Από την άλλη έχεις την μονταζιέρα να καυχέται και να κουνά το δάχτυλο, όταν το καλοκαίρι του 2011 σήκωνε την μούτζα στις πλατείες, όταν ο Παπανδρέου πετύχαινε τις συμφωνίες αυτές που σήμερα υπερασπίζεται ο Μουρούτης. Δεν γνωρίζουμε αν το tweet του Παπαδημούλη καλωσορίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο της αλήθειας, αλλά είναι ένα ζήτημα γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να δανειστεί με 5,5% εδώ και τώρα, θέλοντας να ξεπεράσει τον σκόπελο του σκανδάλου Μπαλτάκου..

 http://www.epikairo.gr/

Προσωπικά πιστεύω ότι για τη θέση αυτή των 
Παπαδημούλη - Μουρούτη ΦΤΑΙΕΙ ο Παπανδρέου.! 
ΔΕΝ μπορεί να είναι διαφορετικά...
Πρέπει να γίνει Εξεταστική Επιτροπή ΑΜΕΣΩΣ...

No comments:

Post a Comment