Search This Blog

Tuesday, October 28, 2014

Μέσω ΜΑΚΕΔΝΟΥ...

Η απάντηση του Γιάννη Ροδίτη στον ΑΝΤΙΠΟΔΑ


Στις 25 Οκτωβρίου δημοσιεύσαμε άρθρο του Γιάννη Ροδίτη με τίτλο"Έλεος πιά και η μιζέρια έχει όριο!" . Ο συνάδελφος ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ άσκησε κριτική στο άρθρο αυτό. Δεν θα αναφερθούμε στα σχόλια του.

Είμαστε αναγκασμένοι όμως να δημοσιεύσουμε την απάντηση του κ. Ροδίτη, γιατί απλούστατα, ενώ ο κ. Ροδίτης απάντησε στον ΑΝΤΙΠΟΔΑ οι υπεύθυνοι του μπλογκ δεν την έχουν αναρτήσει ακόμη, αν και είχαν όλα τα χρονικά περιθώρια στη διάθεση τους, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ροδίτη.

Και επειδή το αρχικό του άρθρο δημοσιεύτηκε στον ΜΑΚΕΔΝΟ φιλοξενούμε σήμερα και την απάντηση του.
_______________________________________________________________


Αγαπητέ Αντίποδα,

Κατ’ αρχάς, επίτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω θερμά που είσαι μέρος του αναγνωστικού κοινού μας.

Έχεις απόλυτο δίκιο για την επιλογή του ατυχούς παραδείγματος, γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να αντικατασταθεί με «στολίσκο» ταξί που βρίσκεται προς το τέλος της οδού Λένορμαν, με κάποιες «ξενοδοχειακές μονάδες» σε διάφορα σημεία της Ελλάδας (Ξάνθη, Καβάλα, Κυπαρισσία, Κρήτη, Άνδρο, Κάλυμνο….) ή άλλα έργα στην Αθήνα αλλά σ’ όλη την Ελλάδα που έχουν ανατεθεί σε «υμετέρους».

Επίσης, και αντ’ αυτού, θα μπορούσε να γίνει αναφορά σε θέσεις εργασίας που τις κατείχαν και ακόμη κατέχουν διάφοροι, ελέω κόμματων. Θα μπορούσα να γράφω βιβλία, εγώ καθώς και πολλοί άλλοι που γνώρισαν τα χαΐρια της κομματικής νοοτροπίας «των δικών μας παιδιών».

Ωστόσο έχεις απόλυτο δίκιο! Αναφέρθηκα, ατυχέστατα, σε άτομο που δεν είναι πλέον στην ζωή και, αν και ασυγχώρητος (γι’ αυτό και μόνο), ζητώ ταπεινά και ειλικρινά συγγνώμη!

Δυστυχώς, δεν γνώριζα ότι είχε «φύγει».

Για τους δε "λίβελους" που με κατηγορείς δεν θα επεκταθώ, δεν θα απαντήσω, αλλά ούτε και θα επανέλθω, σεβόμενος ότι κάποιος στον οποίο έγινε αναφορά δεν είναι, πλέον, στη ζωή.

Εύχομαι να δεχθείς την, έστω και όψιμη, αλλά ειλικρινή συγγνώμη μου, για την αναφορά του συγκεκριμένου παραδείγματος. Ομολογώ, πως ήταν ατυχέστατο, αλλά δεν γνώριζα!

Φιλικά,
Ι.Π. Ροδίτης

Posted by Idas Makednos at 10/28/2014

3 comments:


  1. Προφανώς δεν γνώριζε την μετακόμιση μας - κάποιες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από το Τορόντο - τόσο ο "ΜΑΚΕΔΝΟΣ" όσο και ο κ. Ροδίτης, μια μετακόμιση που είναι ίσως η αιτία για την καθυστέρηση άφιξης των μηνυμάτων σας.
    Πάμε παρακάτω. Δεν έχω αρμοδιότητα να συγχωρώ ή μη παρόμοιες αναφορές σε εκλιπόντες, κάτι που ίσως έχει ο Θεός, ο μητροπολίτης ή έστω ο παπάς της ενορίας, αλλά είχα υποχρέωση να αναφερθώ στο θέμα. Υπόσχομαι όμως ότι μόλις τον συναντήσω θα μιλήσω μαζί του για το ζήτημα και θα σας μεταφέρω τις απόψεις του, ακόμα και την άφεση των αμαρτιών...
    Μέχρι τότε όμως θα περιμένω να πάρει θέση κάποιος εκ των μετόχων της εταιρείας που να γνωρίζει καλλίτερα τα πράγματα, ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να μη παρασυρθεί από τις αναλήθειες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Όσο για τον "στολίσκο" ταξί δεν έχω ουδεμία αρμοδιότητα και δεν είμαι δικηγόρος. Αυτόν ψάξτε τον εκεί γύρο σας, κάτι θα ξέρει. Αυτά για τώρα...

    ReplyDelete
  2. Όταν κάποιος εννοεί τη συγνώμη για την προσβολή ενός νεκρού δεν παίρνει την ευκαιρία για να αναφερθεί και να λύσει όλα τα άλλα κακώς κείμενα της τότε εποχής. Παρακαλώ λίγο σεβασμό στους αναγνώστες σας......

    ReplyDelete
  3. Κυριε αντίποδα μην κοροϊδεύετε τον κόσμο με αυτό το τρόπο. Όλοι καταλάβαμε το υπονοούμενο περί της απόστασης μεταξύ των δυο μπλογκς, αλλά αυτοί βολεύτικαν νομίζω και δεν έκαναν κιχ. Θέλα να πω δηλαδής ότι δεν σας έστειλαν καμία απάντιση αλλά απλά την επικαλούνται για να βγούν λάδι. Είναι έτσι;

    ReplyDelete