Search This Blog

Monday, October 27, 2014

Μεγαλειώδης η Παρέλαση

Μια από τις μεγαλύτερες παρελάσεις των Ελλήνων του Τορόντο, ήταν η χθεσινή, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. 

Με την ευκαιρία αυτοί οι φίλοι Πόντιοι είχαν την καλοσύνη να μας ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους με ένα δελτίο Τύπου το οποίο ευχαρίστως δημοσιεύουμε.


ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΟΡΟΝΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ενθουσιασμό και συγκίνηση η Αδελφότητά μας, συμμετείχε και φέτος στην παρέλαση για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» της Εθνικής μας εορτής για την επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940».

Σύσσωμο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, τα χορευτικά, η νεολαία και μέλη του συλλόγου παρέλασαν στην οδό Danforth τηςGreektown του Τορόντο στη μεγάλη παρέλαση που διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο με τη συμμετοχή συλλόγων, οργανισμών και
παροικιακών φορέων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Ομολογουμένως για ακόμη μία χρονιά, η Αδελφότητά μας κέρδισε τις καλύτερες των εντυπώσεων για την καθολική συμμετοχή των νέων παιδιών της, που γαλουχούνται ως Καναδοί πολίτες, με τις αξίες της ελληνοποντιακής τους καταγωγής μέσα στους κόλπους της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο.

Φορώντας με καμάρι και περισσή περηφάνια τις παραδοσιακές ποντιακές «ζίπκες» και ζουπούνες τα παιδιά μας τίμησαν την ημέρα και τους ήρωες του 1940 και το αγαθό της ειρήνης των λαών. Η δυναμική και εντυπωσιακή εμφάνιση του συλλόγου μας καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που παραβρέθηκε στην παρέλαση.

Ο συμβολικός χαρακτήρας των εθνικών αυτών εορτών είναι ιστορικής σημασίας, καθώς μας θυμίζουν τις μάχες που δόθηκαν πριν από εμάς για εμάς και αυτά που πρέπει να κάνουμε για τον εαυτό μας και για τις επόμενες γενιές. Η ελληνική μας καταγωγή το επιβάλλει!

Με προστάτιδα την Παναγιά μας τη Σουμελιώτισσα, συμβιώνουμε ειρηνικά και πορευόμαστε μέσα σε μία πολυπολιτισμική φιλόξενη κοινωνία χωρίς να ξεχνούμε τις αρετές και τα αγαθά που μας χάρισαν οι δοξασμένοι πρόγονοί μας, απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, αναγνωρίζοντας την αξία του να είσαι Έλληνας Ποντιακής καταγωγής στον Καναδά.

Οι Πόντιοι της διασποράς είμαστε όλοι μαζί, δυνατοί και αποφασισμένοι στον αγώνα μας για δικαιοσύνη και αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας. Χρέος μας ηθικό απέναντι στους προγόνους μας που μας χάρισαν το αγαθό της ελευθερίας μας.

Ο Πρόεδρος 
Χρήστος Κοτσαμποϊκίδης 

 Η Γενική Γραμματέας
Παναγιώτα Αμμανατίδου






 




No comments:

Post a Comment