Search This Blog

Monday, June 2, 2014

Τα φέσια και τα δανικά...

Διάβασα σε κάποιο αξιόλογο έντυπο της παροικίας μας ότι όλο το χρέος για το οποίο διόκωνταν ο μακαρίτης ο Θανάσης ο Φεντάνης ήταν χρέος που δημιούργησαν οι αείμνηστοι ομογενείς Γιώργος Μπόζιος και η σύντροφός του Ρένα Κουμιώτη.! Δηλαδή οι τρεις αυτοί μακαρίτες φέρουν όλη την ευθύνη για τις απλήρωτες τέντες, τις απλήρωτες μπύρες και ότι άλλα αντικείμενα και υποκείμενα έμειναν απλήρωτα από εκείνο το φεστιβάλ το οποίο προφανώς και δεν ήταν ..."των φεστιβάλς".
Τώρα γιατί ο αείμνηστος Φεντάνης δεν μας είπε ποτέ για φέσι των Μπόζιου και Κουμιώτη, αλλά για κάποιον άλλο ο οποίος μάλιστα έφυγε νύχτα από το Τορόντο και για πάρα πολλά χρόνια, δεν γνωρίζω. Ίσως επειδή ήξερε ότι θα πεθάνει και ότι ο άλλος δεν θα γύριζε πίσω πριν το θάνατό του, προτίμησε να "καρφώσει" έναν εντελώς αθώο, απ' ότι αποδεικνύεται από τα γεγονότα, ομογενή.! Και ο οποίος για να μην το σέρνει άλλο στην πλάτη του, αναγκάστηκε να μιλήσει και να καταδώσει τους πραγματικούς ένοχους που προαναφέραμε... Κάτι παρόμοιο έγινε και με την Βίκη Μοσχολιού, η οποία αντί να περιμένει να εισπράξει τα λεφτά της, πήγε και πέθανε.! Ε, σας ερωτώ, δεν είναι δικό της το σφάλμα; Και φυσικά είναι... Τώρα αυτές τις ...χαζομάρες που λέει ο Γιάννης ο Πολλαβαρύς, ότι δηλαδή θα πρέπει να πάει να πετάξει το αντίτιμο σε λουλούδια πάνω στον τάφο της, δεν γίνονται διότι μπορεί και να μην τα δει και να του τα ζητάει μετά την ...δευτέρα παρουσία, αφού όπως λέει είναι θρησκευόμενος.!
Τέλος, πώς είναι δυνατόν να χρωστάει ένας άνθρωπος ο οποίος αγωνίζεται να επιστραφούν τα δανικά που πήρε ο Σκλάβος από την κ. Νάνση και τον κ. Λεβέντη και επειδή δεν μπορούν να τον βρουν οι ίδιοι και να τα ζητήσουν ανέθεσαν την είσπραξη του χρέους στην εισπρακτική εταιρία του παραγωγού τους. Ας ελπίσουμε να επαναληφθεί η επιτυχής είσπραξη όπως τότε με την ...αδελφή Τερέζα και κάποια άλλη της οποίας μου διαφεύγει το όνομα...

No comments:

Post a Comment