Search This Blog

Tuesday, May 13, 2014

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "MAKEDNOS"


Πανικόβλητος ο Μητροπολίτης..


Με τον παραπάνω τίτλο (και φυσικά με το παρακάτω κείμενο!) απαντά στην επιστολή του μητροπολίτη Σωτήριου ο "Makednos". Μπορεί η απάντηση να μη μας εκφράζει απόλυτα, αλλά επιβάλλεται η αναδημοσίευσή της για λόγους αρχών και βασικά για τον ιστορικό του μέλλοντος. Ό,σοι πιστοί προσέλθετε, διαβάστε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...)


Γράφει, λοιπόν, ο "Makednos":

Θα πρέπει να απογοήτευσε ακόμη και τους πιό πιστούς "οπαδούς" του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο (Καναδά) στην απάντηση του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο κ. Αντώνη Αρτεμάκη.

Μία επιστολή που κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο πανικός του Μητροπολίτη, χωρίς να απαντά σε καίρια ερωτήματα που είχε θέση ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Αντ. Αρτεμάκης. Στη θoλούρα του πανικού του ο Σεβασμιώτατος επιχειρεί με παιδαριώδεις αναλήθειες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Είναι δε τόσο τρωτά τα "επιχειρήματα¨του που μέσα από τις αναλήθειες του ομολογεί τα λάθη και τη
κοροϊδία του εκκλησιαστικού κοινού, όσο αφορά τους εράνους που διεξάγονται από τη Μητρόπολη.

Ομολογεί, επιτέλους, o Σεβασμιώτατος πως από τον έρανο που διεξήχθη για τον "Αλέξανδρο" συγκεντρώθηκε το ποσό των $122,000 από το οποίο δόθηκαν μόνο $10,000. Βέβαια κατόπιν εορτής με παιδαριώδη τρόπο προσπαθεί να πει πως είχε αναφέρει πως παράλληλα, την ίδια στιγμή, διεξήχθη και έρανος για ευαγή ιδρύματα της Ελλάδας...

Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας, πως η ενορία του Αγ. Κωνσταντίνου και οι εκκλησίες από το Winnipeg έστειλαν απ' ευθείας τα χρήματα στο Global Angel charity (περίπου $8,500). Ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε το υπόλοιπο ποσό αλλά τηλεφώνησε και έπεισε τον υπεύθυνο από το Global Angel charity να του στείλει γράμμα που να αναφέρει πως όλο το ποσό δόθηκε εκ μέρους της Ι.Μ. Τοροντο (Καναδά). Και συμπληρώνει αόριστα πως τα υπόλοιπα χρήματα στάλθηκαν σε ιδρύματα στην Ελλάδα. Δεν μας λέει όμως σε ποια. Δεν θα έπρεπε να αναφέρονται, τα ό,ποια χρήματα δόθηκαν, στη φορολογική δήλωση της Μητρόπολης προς το κράτος; Οπότε είναι φανερό πως ο Μητροπολίτης στο σημείο αυτό προσπαθεί να δικαιολογηθεί με ψευδή και παραπλανητικά επιχειρήματα. Απλή λογική.

Έχετε το θάρρος και τη παρρησία Σεβασμιώτατε να δημοσιεύσετε την επιστολή που στείλατε προς τους ιερείς γιά να βγάλουν "έκτακτο" δίσκο στις εκκλησίες; Σας υπενθυμίζουμε πως πουθενά δεν αναφέρονταν τα "ευαγή ιδρύματα" της Ελλάδας που σοφιστήκατε αργότερα για να καλύψετε το σάλο που δημιουργήθηκε στη παροικία.

Γιατί Σεβασμιώτατε δεν απαντάτε σ' αυτό που είπατε στη συνάντηση με τις Φιλοπτώχους ότι αμφισβητείτε την έλευση και περίθαλψη του μικρού-Αλέξανδρου στο νοσοκομείο παίδων του Τορόντο;

Γιατί δεν απαντά στην επιστολή του ο Σεβασμιώτατος αναφορικά με την επιστολή που έστειλε στη τράπεζα της Scotiabank προσπαθώντας να αγοράσει την περιουσία της ΕΚΤ γιά ψίχουλα, ενώ η Κοινότητα βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με τη τράπεζα; Οι κ. Δάγωνας και Παπαδάκης δεν έχουν αρνηθεί και δεν έχουν διαψεύσει το περιστατικό. Αντίθετα ο κ. Δάγωνας σε πρόσφατη εκδήλωση της Μητρόπολης παραδεχόταν, σε συζητήσεις πηγαδάκια, την ύπαρξη της επιστολής. Εδώ ο Σεβασμιώτατος κάνει το "κορόιδο"..

Είναι εκβιασμός που ο κ. Αρτεμάκης σας έγραψε για τις ιδιωτικές-εμπιστευτικές συνομιλίες σας και δεν είναι εκβιασμός, Σεβασμιώτατε, πως αν δεν "πληρώσετε τις υποχρεώσεις σας μέχρι ... θα σας χρεώσω $600 το μυστήριο"; Γιατί χρησιμοποιείτε δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Αλήθεια Σεβασμιώτατε, πότε στα 40 χρόνια της διακονίας σας προσπαθήσατε με "αγάπη και ειλικρίνεια" όπως λέτε, να βοηθήσετε την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο; Θα χαιρόμασταν πραγματικά να μας αναφέρετε έστω και μία πρόταση τέτοια. Μόνο χρήματα ζητάτε και τίποτα άλλο.

Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματα του πλέον. Όσοι είχαν αμφιβολίες για το ποιόν του χαρακτήρα σας το αντελείφθησαν από τη στάση που κρατάτε προς τις αστικές Κοινότητες του Καναδά αλλά και από τις πρόσφατες επιστολές σας. Ξαφνιαστήκατε από το γεγονός πως ο Αρτεμάκης "έβγαλε" σε γραπτό λόγο αυτά που συζητούσατε τόσο καιρό εκ του ασφαλούς. Ξαφνιαστήκατε από την απήχηση που είχε η επιστολή του Αρτεμάκη προς τον απλό κόσμο.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια πλέον. Απομένει στο Δ.Σ της Κοινότητας να προχωρήσει στις αλλαγές που θέλει να επιβάλλει χωρίς τη δική σας συνεργασία κάτι που δεν υπήρχε ποτέ άλλωστε.

Σεβασμιώτατε, ο λόγος τοῦ Εὐαγγελίου εἶναι σαφής «οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδέ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδέ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καί θῆλυ, πάντες γάρ ἡμεῖς εἷς ἐστέ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ».(Γαλάτ. 2, 28).

Εἶναι προτιμότερο νά εἶσαι ἄθεος ἀπό τό νά μπερδεύεις ἤ νά χρησιμοποιεῖς τήν πίστη καί τήν Ἐκκλησία γιά νά παγιδεύσεις τούς ἀνθρώπους.

Βασικό περιεχόμενο της Εκκλησίας είναι η Αγάπη. Ένα μήνυμα που εσείς κηρύττετε μεν, αλλά ποτέ δεν το πράξατε. Συνέχεια ζητάτε χρήματα Σεβασμιώτατε. Σταματείστε επιτέλους!

 Idas Makednos

No comments:

Post a Comment