Search This Blog

Tuesday, May 13, 2014



Καστανίδης: Βασικός παίκτης στη δημοκρατική εκτροπή ο Σαμαράς


Στις αποκαλύψεις των Financial Times για την περίφημη συνεδρίαση των G20 στις Κάννες το 2011 αναφέρθηκε, μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης διευκρίνισε πως το δημοψήφισμα που θα ζητούσε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα είχε σαν ερώτημα το ναι ή όχι στη δεύτερη δανειακή σύμβαση και το δεύτερο μνημόνιο, και όχι το ευρώ ή δραχμή, και υποστήριξε πως αν είχε γίνει τελικά και ο λαός είχε ψηφίσει κατά του δεύτερου μνημονίου, θα είχε ασκηθεί πίεση στις Βρυξέλλες και δε θα πηγαίναμε σε ένα μνημόνιο όπως το άθλιο, όπως το χαρακτήρισε, δεύτερο μνημόνιο.

Επέρριψε μάλιστα ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου για το γεγονός ότι υπέκυψε στις πιέσεις και παραιτήθηκε, ενώ θα έπρεπε, όπως ανέφερε, να δώσει τη μάχη στη Βουλή. ¨Η δεδηλωμένη κερδίζεται και χάνεται στη Βουλή», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπήρξε από τους βασικούς παίκτες στο σκηνικό της δημοκρατικής εκτροπής, καθώς σύμφωνα με τις αποκαλύψεις ήταν σε συνεννόηση πίσω από την πλάτη της κυβέρνησης με τον Ζοζέ Μπαρόζο και τις Βρυξέλλες, ώστε να ρίξει την κυβέρνηση, με την «υπόσχεση» ότι μετά την τεχνοκρατική κυβέρνηση Παπαδήμου θα αναλάμβανε ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι σήμερα προβάλλει το επιχείρημα της σταθερότητας για να μη γίνουν εκλογές, όμως ο ίδιος έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των διπλών εκλογών του καλοκαιριού του 2012, τη στιγμή που άρχιζε η τουριστική περίοδος στη χώρα. «Τότε δεν είχαμε πρόβλημα με τη σταθερότητα;», διερωτήθηκε, και υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς μιλούσε τότε για «κυβέρνηση ορισμένου χρόνου», επειδή γνώριζε πως μετά ήταν η «σειρά» του.

ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ: Μα ο Σαμαράς έριξε την δική του κυβέρνηση υπό τον Μητσοτάκη, τον Παπανδρέου θα άφηνε; Ειδικά όταν βρήκε και σύμμαχο τον Βενιζέλο; Μια φορά προδότες, πάντα προδότες...

No comments:

Post a Comment