Search This Blog

Saturday, March 2, 2013


Και αυτό το συνέδριο …ψήφισε!

pasok_synedrio_gap
Για λίγες έστω στιγμές, κατέστη ξανά κόμμα με νεύρο και αναπνοή το ΠΑΣΟΚ, όταν εισήλθε στον χώρο του συνεδρίου, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος και πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου. Από το άκουσμα κιόλας της έλευσής του στο χώρο, οι παριστάμενοι σύνεδροι έσπευσαν να χαιρετίσουν και να ασπαστούν τον μεγάλο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης αποκαλώντας τον από καρδιάς «πρόεδρε». Ο άνθρωπος που σήκωσε στις πλάτες του για δύο χρόνια την άδικη μοίρα της χώρας, κρατώντας την όρθια στα πόδια της με απόλυτο προσωπικό πολιτικό κόστος και άλλα 5 χρόνια παλεύοντας με την χειρότερη, πελατειακή και σπάταλη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Παπανδρέου που πολεμήθηκε όσο κανείς από τα εγχώρια και όχι μόνο παρασιτικά οικονομικά, εργολαβικά και πολιτικά συμφέροντα, ο Γιώργος της λαϊκής βάσης και της κατευθείαν ψήφου από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, ο άνθρωπος που λογοδοτεί μόνο στον λαό και στην ιστορία και δεν σκύβει το κεφάλι σε κανένα από τα ξοφλημένα απολειφάδια του παλαιοελλαδικού συστήματος, παραμένει ο αγαπημένος των ηρωικών αγωνιστών της δημοκρατικής παράταξης, που έχουν το θάρρος και τη δύναμη ακόμα να παλεύουν, έστω και μέσα από το «κουφάρι» του άλλοτε κραταιού κόμματος.
Οι εικόνες που εκτυλίχθησαν πριν από λίγο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τον απλό λαϊκό και ανιδιοτελή τώρα πια κόσμο, που ακολουθεί ακόμα το όνομα και το σύμβολο με τον πράσινο ήλιο, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε πάρα πολλούς αποδέκτες: Σε αυτούς που πριόνισαν «από μέσα» την δημοκρατική νομιμότητα και τάξη, σε αυτούς που προσπαθούν με το σάλιο τους να κρατήσουν ανοιχτά τα χρεοκοπημένα μαγαζάκια του παλαιωμένου χαρτιού και των βαλκανικών τηλεοράσεων και στην τυχοδιωκτική παρέα που κατέλαβε την εξουσία πάνω στο αίμα μιας παράταξης που θυσιάστηκε για να μείνει η χώρα η ζωντανή.
Το μήνυμα αυτό είναι ξεκάθαρο, έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει ακόμα πιο μακριά. Κι έχει ονοματεπώνυμο, ιστορία και υπογραφή!

No comments:

Post a Comment