Search This Blog

Wednesday, February 27, 2013


Η …αξιοπιστία των κρατικών ΜΜΕ.!
ΣΕ χτεσινή ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το Τορόντο, διαβάζουμε:
«Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος νωρίτερα είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ομογένειας στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο.»
Οι τριακόσιοι περίπου ομογενείς οι οποίοι παραβρέθηκαν στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας, εκπροσωπούσαν αποκλειστικά τον εαυτό τους και κανέναν άλλο κύριοι του ΑΠΕ. Προφανώς –σωστά- ο ανταποκριτής σας μετέφερε αυτό που θα έπρεπε κι’ όχι αυτό που έγινε. Καθ’ ότι δεν υπήρχε χρόνος απ’ ότι φαίνεται, ή ίσως …φαντασία από τους διοργανωτές, να σχεδιάσουν μια σχετική συνάντηση του κ. υπουργού με εκπροσώπους της Ομογένειας, να ακούσει τις απόψεις τους να τους μεταφέρει τις δικές του και μέσω αυτών να γίνουν κτήμα όλων μας.
Λίγο παρακάτω διαβάζουμε:
«Αναφερόμενος στο σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, ο κ. Αβραμόπουλος συζήτησε με τους εκπροσώπους των ελληνικών οργανώσεων του Τορόντο για τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και τα βήματα που γίνονται για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.»
Όπως είπαμε παραπάνω, ο κ. Αβραμόπουλος ΔΕΝ συζήτησε τίποτα απ’ όλα αυτά και με κανέναν εκπρόσωπο, -αφού άλλωστε δεν υπήρχαν τέτοιοι- αλλά απλώς μας διάβασε …συνθηματικά κάποιες σκέψεις του, μας ευχαρίστησε και αποχώρησε…
Και κάτι ακόμα:
«Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Καναδά Σωτήριο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το πολυδιάστατο έργο στην παιδεία και τη θεολογία, που επιτελείται από τη Μητρόπολη Καναδά.»
Εκτός του ότι η συνάντησή του με τον μητροπολίτη έγινε αμέσως μετά την άφιξή του στο Τορόντο και όχι στο «Τέλος», όπως λαθεμένα αναφέρει η …απούσα ανταποκρίτριά σας στην ανταπόκρισή της, πράγματι ο μητροπολίτης ενημέρωσε τον κ. υπουργό για το έργο στην Παιδεία και τη θεολογία, δίχως όμως να αναφερθεί σε νούμερα, τουλάχιστον όσων αφορά τους μαθητές της Ακαδημίας του, για της οποίας την αναγνώριση ως ισότιμης των πανεπιστημιακών θεολογικών σχολών της Αθήνας εργάστηκαν τόσο σκληρά οι διπλωματικές μας αρχές στον Καναδά…
Τι κατάντια, αλήθεια…  

No comments:

Post a Comment