Search This Blog

Sunday, December 8, 2013

ΜΕΡΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΤΩΝ TGB ΜΕ ΤΙΤΛΟ...


Αυτός μας αποκάλεσε ηλίθιους 
και βλάκες;
POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

Αυτός εδώ στ' αριστερά, ο έγκυρος, ο ενυπόγραφος, αυτός με το πενάκι, αυτό το αστέρι του 21ου αιώνα, αποκάλεσε εμάς ηλίθιους;
Κι εμείς σίγουρα θα χεστήκαμε. Μας είπε το "νεο-εκκολαυθέν πενάκιον" βλάκες, κι εμείς, όσο να 'ναι, μια στεναχώρια τη φάγαμε. Ένα ζόρισμα το 'χουμε.

Κοιτώντας την φωτογραφία σου, βγάζουμε θλιβερά συμπεράσματα αγαπητέ Κώστα. Έχεις ένα χαμόγελο ηλίθιο, που θυμίζει Σαρτζετάκη στο απόγειο της πτώσης του.

Έδειξα τη φωτογραφία σου στο γηροκομείο την περασμένη βδομάδα σε έναν παππού, και καταχάρηκε. «Βρε τον αφιλότιμο, καθόλου δεν γέρασε, ακριβώς έτσι ήταν και τότε που νεαροί ακόμη, παίζαμε μαζί μπάλα. Μήπως είναι από τότε τραβηγμένη;».
Τι του θύμησες! Ενάμισι αιώνα πίσω τον πήγες!

Πάντως, από ανθρώπους της ηλικίας σου και της πληθώρας πτυχίων σου, περιμέναμε περισσότερη σοφία, και λιγότερη "σαχλαμαρίτιδα".

Όμως, όπως λένε κι όλοι οι σοφοί επιστήμονες της γης, «ακόμη και η δυσφήμηση, αποτελεί είδος διαφήμισης», κι εσύ μας διαφήμισες δωρεάν για ακόμη μία φορά κατ'ονομάζοντάς μας. Σε ευχαριστούμε θερμά, κι ας ήταν άλλη φυσικά η "οφθαλμοφανέστατη" πρόθεσή σου. Επίσης, σε ευχαριστούμε και που μας διαβάζεις.
Όσο να 'ναι, είναι διπλή τιμή να σε διαβάζει κάποιος καθημερινά και αδιαλείπτως, ενώ σε αποκαλεί βλάκα και ηλίθιο επί σειρά εβδομάδων, φάσκοντας και αντιφάσκοντας. Σωστός;

Τώρα, το να πει κάποιος την σήμερον "βλάκα" η "ηλίθιο" κάποιον άλλο, είναι κάτι το συνηθισμένο και πανεύκολο.
Άρα, δεν μετράει "τι" λέει κάποιος, αλλά "ποιός" το λέει.

2 comments:

  1. γιατί μέρος μόνο του κειμένου και όχι όλο το κείμενο?

    ReplyDelete
  2. Προφανώς και υπάρχουν λόγοι για κάτι τέτοιο. Αν το θες όλο δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τους TORONTO GREEKBLOGGERS και αμέσως ΟΛΟ το άρθρο μπροστά σου. Ευχαριστούμε...
    Αν όμως είναι ΜΟΝΟ ο "λόγος" που σ'ενδιαφέρει, τι να κάνουμε; Ας ...πρόσεχες.!

    ReplyDelete